0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 13!
« Отговор #940 -: Май 17, 2011, 16:09:27 pm »
И ние довечера сме на баница.
Най-накрая и аз се научих да правя хубава баница, след какви ли не опити! :lol:
Да ви споделя:
Редите готови кори, мазнина (масло, олио, маграрин - кой каквото предпочита), сирене, като корите не ги опъвата много - малко понабръчкани да са. И така докато свършат корите.
Преди да опечете нарязвате баницата на парчета и я заливате с малко пресно мляко + 2 яйца.
Мога да твърдя, че това е най-сполучливата баница до момента, която съм яла!
Да ви е сладко! :lol:

Танита, впечатли ме ти с тази баница,
дай още две, три насоки за руса приятелка!

Да видим правилно ли съм разбрала:
Подлагаш примерно две кори на дъното на тавата,
слагаш мазнина и сирене, поставяш(понагъната) следваща кора,
пак мазнина и сирене, и на финала примерно пак две кори!
Режеш, заливаш с разбити две яйца и малко мляко, няма бакпулвер и други хали гали?
Маслото (мазнината) ориентировачно колко отива, а млякото?
Аз малко се страскам от мерки "на око" затова питам!

Миналата седмица като не можех да пиша тук,
ти пуснах във Фейса отговор как се работи с желатин, дали го получи?


 :eat: Омлети със сирене и кашкавал
 :eat: Бял домашен хляб
 :eat: Плодова салата
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 13!
« Отговор #941 -: Май 17, 2011, 16:50:31 pm »

Танита, впечатли ме ти с тази баница,
дай още две, три насоки за руса приятелка!

Да видим правилно ли съм разбрала:
Подлагаш примерно две кори на дъното на тавата,
слагаш мазнина и сирене, поставяш(понагъната) следваща кора,
пак мазнина и сирене, и на финала примерно пак две кори!
Режеш, заливаш с разбити две яйца и малко мляко, няма бакпулвер и други хали гали?
Маслото (мазнината) ориентировачно колко отива, а млякото?
Аз малко се страскам от мерки "на око" затова питам!

Миналата седмица като не можех да пиша тук,
ти пуснах във Фейса отговор как се работи с желатин, дали го получи?


Мише, на мен тавата ми е такава, че събира точно една готова кора, сгъната на две.
Значи слагаш най-отдолу сгънатата кора върху нея мазнина (зехтин директно от бутилката като малко съм затиснала с пръст шишето, за да потече много.
Върху всяка сгъната кора отгоре слагам мазнина и сирене (гледай все пак да не прекалиш със сиренето).
Сигурно отива около 100 - 150 гр. мазнина.
Млякото е около чаена чаша и половина или две.
Баницата не трябва да бъде покрита с мляко.
Няма нито сода, нито бакпулвер - нищо друго.
Забравих - в млякото можеш да добавиш половин лъжица захар, придобива много приятен леко сладък привкус. Аз по принцип в солените неща слагам по малко захар - става по вкусно :lol:
И специални благодарности за желатина, получих ти инструкциите, върнах и отговор, който май не си получила.
Междудругото имах проблеми с профила ми до днес във фейса - не можеш да пускам коментари, но съобщението уж замина.   
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 13!
« Отговор #942 -: Май 17, 2011, 19:44:44 pm »
Зеленчукова супа с карфиол, брюкселко зеле, грах, зелен боб, броколи и пипер

Руло Стефани
в тавата където пека рулото слагам около него нарязани картофи и така заедно с рулото и гарнитурата е готова  :D
Re: Какво ще готвим тази вечер - 13!
« Отговор #943 -: Май 17, 2011, 19:49:02 pm »
Супа с агнешки дреболии,
яйца на очи,
зелена салата.
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 13!
« Отговор #944 -: Май 17, 2011, 20:17:06 pm »
пиле фрикасе
И аз това на <a href="http://" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://</a>бързичко спретнах тази вечер!  :lol: По-бърза и лесна манджа - не се сещам май!  :wink: Снощи мъжът ми направил и една топла супичка от петлето и пекнал двете бутчета в тавата с картофки.
Тани, мерси за рецептата за баницата. Аз я правя по подобен начин, но без да заливам с прясно мляко и яйца. И тъй като имам пакет кори, още утре ще пробвам твоята рецепта. Благодаря и за разяснението за ягодите с млеко, при първа възможност ще се пробва. Мише, благодаря и на теб за разяснението.
Та, за да не ми е отговора спам - менюто за днес и утре - шопска салата, хляб, пилешка супа(петелска :lol:), петел с картофи, петел фрикасе, за десерт - плодова салата със сметана.

*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 13!
« Отговор #945 -: Май 18, 2011, 08:04:12 am »
ОРИЗззз....
Заек с  ориз на фурна и
млако с ориз за десерт :wink:


Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 13!
« Отговор #946 -: Май 18, 2011, 08:29:01 am »
Зелена салата и пилешки бутчета с картофи на фурна. Крем Пудинг на д-р Йоткер.
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 13!
« Отговор #947 -: Май 18, 2011, 08:32:39 am »
лазаня

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 13!
« Отговор #948 -: Май 18, 2011, 08:42:17 am »
Parsi, как правиш лазанята?
За довечера - супа топчета , гюведжета и зелена салата
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Какво ще готвим тази вечер - 13!
« Отговор #949 -: Май 18, 2011, 08:42:25 am »
Танита Душка, заразихте и мене с тези рецепти за ягоди в млЕко  :wink: Отивам на пазар да търся ягодките  :wink: (извинете за спама  :oops:)
За днес, салата домати, краставици и зелен лук, пържени кюфтенца с картофи, а десерта е той стана ясен  :D


*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 13!
« Отговор #950 -: Май 18, 2011, 08:50:08 am »
- спанак с ориз и айце;
- пиле яхния, за тези които не ядем спанак :lol:
- шопска салатка;
- и мисля да се почерпя синьо сиренце за биричката довечера :wink:
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 13!
« Отговор #951 -: Май 18, 2011, 18:29:35 pm »
Тиквички на фурна, запечени с яйце, сирене и кашкавал. За някои..вероятно айрян, за други със сигурност бира  :wink:
За десерт - сладолед  :hungry:
............................Тайната на нашата вечеря............................
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Какво ще готвим тази вечер - 13!
« Отговор #952 -: Май 18, 2011, 19:17:48 pm »
яйца по панагюрски
шопска салата
и за утре мусака
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Какво ще готвим тази вечер - 13!
« Отговор #953 -: Май 18, 2011, 19:19:41 pm »
Пилешка супа
Ориз с пиле и зеленчуци
За десерт сладолед
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 13!
« Отговор #954 -: Май 18, 2011, 21:48:39 pm »
за утре:
- "охлювчета" с маслинова паста и шунка;
- салата краставици, домати, печени чушки, царевица и гауда.
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 13!
« Отговор #955 -: Май 19, 2011, 09:18:17 am »
Танита,по тази рецепта:

Продукти:
500 гр. кайма
1 пакет кори за лазаня
глава лук, нарязана на ситно
1 настърган морков
5-6 гъби, нарязани на ситно
1 зелена чушка, нарязана на ситно
половин консерва царевица
Домати от консерва около 1 чаша
вегета, чубрица, червен пипер, босилек

За бешамела:
3-4 супени лъжици олио
2 сйпени лъжици брашно
2 чаши прясно мляко
ситно нарязан магданоз
сол , черен пипер, къри
200 гр кашкавал, настърган


Начин на приготвяне:
В тенджера запържваме в малко мазнина лука, моркова, чушката и гъбите. Прибавяме каймата с малко вода. Запържваме до готовност на каймата. Прибавяме царевицата с малко от соса, доматите и подправките. Оставяме на страна.

В тенджерка приготвяме бешамела. В нагорещеното олио прибавяме брашното, запържваме до златисто и с непрекъснато разбъркване прибавяме млякото. Варим до сгъстяване след което прибавяме магданоза, солта, черния пипер и кърито. Ако соса стане гъст може да се разреди с малко вода.

В тавичка редим малко от местната смес и един два черпака от бешамела, ред кори за лазаня. Повтаряме докато местната смес свърши като завършваме с ред лазана. Заливаме с остатъка от бешамеловия сос и печем завито с фолио около 35-40 мин. След това фолиото се маха и лазанята се порасва с настъргания кашкавал. Запичаме до разтопяване на кашкавала. Сервира се топло.

за днес-супа топчета и телешко варено

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 13!
« Отговор #956 -: Май 19, 2011, 13:26:20 pm »
Parsi, много ти благодаря за подробното обяснение :flower: - още утре ще пробвам да я направя :lol:
Re: Какво ще готвим тази вечер - 13!
« Отговор #957 -: Май 19, 2011, 16:23:17 pm »
едни най-обикновени яйца на очи и шопска салата
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 13!
« Отговор #958 -: Май 19, 2011, 16:48:25 pm »
Таратор, баница по рецептата на Танита - да видим дали ще ни хареса  :wink:, руло "Стефани", с гарнитура по идея на Stoeka и сладолед за десерт.

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 13!
« Отговор #959 -: Май 19, 2011, 17:19:30 pm »
Таратор, баница по рецептата на Танита - да видим дали ще ни хареса  :wink:, руло "Стефани", с гарнитура по идея на Stoeka и сладолед за десерт.
Душе, ще чакам отзиви :wink: