Танита,по тази рецепта:
Продукти:
500 гр. кайма
1 пакет кори за лазаня
глава лук, нарязана на ситно
1 настърган морков
5-6 гъби, нарязани на ситно
1 зелена чушка, нарязана на ситно
половин консерва царевица
Домати от консерва около 1 чаша
вегета, чубрица, червен пипер, босилек
За бешамела:
3-4 супени лъжици олио
2 сйпени лъжици брашно
2 чаши прясно мляко
ситно нарязан магданоз
сол , черен пипер, къри
200 гр кашкавал, настърган
Начин на приготвяне:
В тенджера запържваме в малко мазнина лука, моркова, чушката и гъбите. Прибавяме каймата с малко вода. Запържваме до готовност на каймата. Прибавяме царевицата с малко от соса, доматите и подправките. Оставяме на страна.
В тенджерка приготвяме бешамела. В нагорещеното олио прибавяме брашното, запържваме до златисто и с непрекъснато разбъркване прибавяме млякото. Варим до сгъстяване след което прибавяме магданоза, солта, черния пипер и кърито. Ако соса стане гъст може да се разреди с малко вода.
В тавичка редим малко от местната смес и един два черпака от бешамела, ред кори за лазаня. Повтаряме докато местната смес свърши като завършваме с ред лазана. Заливаме с остатъка от бешамеловия сос и печем завито с фолио около 35-40 мин. След това фолиото се маха и лазанята се порасва с настъргания кашкавал. Запичаме до разтопяване на кашкавала. Сервира се топло.
за днес-супа топчета и телешко варено