Въздържанието при мъжете
Публикувано на: 09.01.2007г.

Публикувано 26.09.03 17:10
То води до отрицателни резултати. "По мнение на учените следването на старото поверие, според което мъжете преди да имат полови отношения с жената, от която смятат да имат деца, трябва да се въздържат известно време от интимности, може на практика да доведе до отрицателни резултати.

Petyata
Проведено изследване доказва, че няколко дни след въздържанието на мъжете количествените показатели на спермата могат да се подобрят, но пък съществено се понижава нейното качество. За хората с ниско съдържание на сперма опасността е най-голяма.

Израелски учени от университетите Сорок и Бен-Гурион изследваха образци от спермата на 6000 мъже, който се въздържали от интимни отношения с жени в продължение на две седмици. Изследователите сравнявали показатели като обем и концентрация на спермата, а също и състав и пропорции на здравите сперматозоиди.

Резултатите показват, че 14 дни въздържание довеждат до увеличаване на обема на спермата, но качественият й състав при някои от хората става доста по-беден. В образците от семенния секрет на мъже, чието съдържание на сперма е ниско, показателите на здравите сперматозоиди започват да се понижават само след два дена въздържание.

Доктор Елиах Левитас, който представи резултатите от изследванията пред Европейската общност за човешко възпроизвеждане и ембриология на конференция в Мадрид заяви: “Нивото на съдържание на сперма непосредствено зависи от продължителността на въздържанието. То влияе отрицателно на нейното качество и в никакъв случай не може да се каже, че е полезно за мъжете”.източник: Клуб "Проблемно забременяване"