Публикувано на: 02.11.2010г.
 http://www.eu-patient.eu/Global/Example%20images/logo.gif На 25-27 октомври 2010 г.  в Будапеща се проведе Есенният регионален семинар на European Patients Forum (EPF), на който като членове на Fertility Europe присъстваха представители на Сдружение Зачатие.
В семинара, организиран от EPF, със съдействието на Унгарската асоциация на пациентите с остеопороза (Hungarian Osteoporosis Patient Association), взеха участие представители  на пациентски организации от Унгария, България, Австрия, Германия, Словакия, Италия, Португалия, Чехия и Румъния.

На  участниците беше предоставена възможност да обменят опит относно европейските инициативи в областта на здравеопазването и механизмите за по-добра работа с институциите на ЕС.

Основните теми на семинара бяха защита правата на пациентите на национално и европейско ниво и привличането на млади пациенти в работата на пациенските организации.

На организираните в рамките на събитието работни групи представителите на пациентските организации фокусираха вниманието си върху предизвикателствата, примери и добри практики от сътрудничеството на различните поколения на различни организационни нива : управление, мениджмънт, програми и политика. Модератори на работните групи бяха организации с дългогодишен опит в подкрепата на младежки пациентски организации.

Събитието бе уважено от министърът на здравеопазването на Унгария Miklós Szócska.

От българска страна, освен Сдружение "Зачатие", на семинара присъстваха и представители на Фондация "Искам бебе", Организацията на таласемиците в България, Национално сдружение за борба с хепатита "Хепасист",  Фондация "Център за надежда", Сдружение "Български съюз на трансплантираните", Българско сдружение на болните от лимфом и Сдружение "Отворено общуване".