0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Овулация при 17.4-17.9 мм ?
« -: Март 19, 2007, 15:39:50 pm »
Здравейте момичета,
малко глупав ми е въпросът, но от 5 месеца насам за първи път имам доминантен фоликул и много ме е страх да не пропуснем момента  :? Фоликулометрията днес показа 17.4 мм -17.9 мм, утре пак ще повторим, но док ми каза да не бебеправим тази вечер за да не се "хаби" моят човек...Ще си купя и тестове за ову, но не ми се иска да разчитам на тях, тъй като практиката показва, че при мен не винаги дават точни резултати. Та искам съвет: от 1 седмица не пропускаме ден с опитите, но да послушам ли док за тази вечер и да пазим материала, както той каза за утре евентуално? Благодаря!
« Последна редакция: Март 20, 2007, 12:30:02 pm от ani4ka »
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Фоликул 17.4-17.9 мм да бебеправил ми
« Отговор #1 -: Март 19, 2007, 16:00:58 pm »
от 1 седмица не пропускаме ден с опитите,
8O бре ти ще го измориш тоя човек бе,  :wink:
послушай док и правете секс, а не "бебеправене"
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #2 -: Март 19, 2007, 16:22:25 pm »
Абе ние секс си правим, ама съчетаваме 2 в 1 :) И ти да имаш 2 пъти в годината доминантен фоликул и на теб ще ти е зор, не ами...:) За 1-2 седмици "зор" няма кой знае какво да му стане - пък и той не се оплаква ;)
*

evro

• 5167
« Отговор #3 -: Март 19, 2007, 16:28:41 pm »
ani4ka, зора ми е друг на мене,
щом толкова рядко овулираш, що не биете прегнил тоя месец, пишеш че те следи доктор?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #4 -: Март 19, 2007, 16:52:04 pm »
Защото същия този лекар ми предложи да правим стимулация, без да се знае дали тръбите ми са проходими. Сега ходя при него само за фоликулометрията и тъй като в събота съм при Стаменов не искам да объркам бъдещето лечение, което той ще ми предложи...
*

evro

• 5167
« Отговор #5 -: Март 19, 2007, 16:55:05 pm »
Че то таймирането на овуто, нищо няма да ти попречи за прегледа при Стаменов, ти до събота ще си овулирала, просто с прегнила ще знаеш кога точно се ще случи.

Те осмислят живота ни!

*
« Отговор #6 -: Март 19, 2007, 16:59:59 pm »
Имам си някои съображения, но не са за този форум :) Пък и смятам, че е добре да се знае дали се пукат фоликулите ми или има обратен растеж...
*

evro

• 5167
« Отговор #7 -: Март 19, 2007, 17:08:01 pm »
След като казваш че овулираш два пъти в годината, не пропускай този си шанс, това е мое мнение и не искам да ти се натрапвам. Освен това, освен че се пукат, търпят регрес, фоликулите може и да стават кисти.
Успех Ани! :)

Те осмислят живота ни!

*
« Отговор #8 -: Март 20, 2007, 12:29:17 pm »
Благодаря! Това което всъщност най-много ме интересува е: има ли наистина възможност да "изхабим материала" от ежедневните опити? Нали уж момичетата във форума съветват при наближаваща овулация да се наблегне на ежедневния секс...
Re: Овулация при 17.4-17.9 мм ?
« Отговор #9 -: Март 20, 2007, 12:51:53 pm »
Опитите поне през ден, мила. Пропуснете тази вечер. Според мен овуто ще е най-рано утре, но по вероятно вдругиден .На спермчовците им трябва поне 1 ден да се концентрират. Правилно ти е казал док. Разбира се ако няма проблем при мъжкото. Спермограма правили ли сте?
Тръбите в крайна сметка видяхте ли ги ?

Успех!!!!
« Отговор #10 -: Март 20, 2007, 12:57:34 pm »
Около овулация е хубаво да се прави секс през ден, точно, за да се запази високата концентрация на сперматозоидите. Все пак имат нужда да се възпроизведат. Слущай доктора и успех!
*

evro

• 5167
« Отговор #11 -: Март 20, 2007, 14:33:51 pm »
Около ову - да, но ти казваш че цяла седмица се заигравате, наистина е хубу ден - два почивка, само да не изпуснеш пък фоликула пък ся точно. Аз за тва ти виках че с 1 прегнилче - нещата са под контрол!

Те осмислят живота ни!

*
« Отговор #12 -: Март 20, 2007, 15:05:31 pm »
Абе то хубаво през ден, ама днес фоликулът вече е 20мм, а лигавицата 12мм... За 28 часа е нараснал с 2мм. И ако пробваме днес, а пропуснем утре, пък то се окаже, че фоликулът точно утре се пукне какво ще правя  :? Или пък обратното да пропуснем днес, за сметка на утре,а пък той днес да се пукне... ?
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #13 -: Март 20, 2007, 19:33:16 pm »
И при мен беше същият случаят с овулацията.Ходех при д-р Стаменов и правихме стимулация.Когато фоликулът стана 21 мм.,докторът ми би прегнил и каза да не правим секс същата вечер,а в следващите 2 дни.Така и направихме и забременях.
 Желая ти успех!
<br />
« Отговор #14 -: Март 21, 2007, 11:44:49 am »
Ако няма проблем при мъжа, мисля че дори и ову да е утре би трябвало да стане.Те нали все пак живеят известно време. То всички дето забременяват сами да не е да са нацелили точно ову.
Ако искаш да си съвсем сигурна и аз мисля като евро,че трябва да таймирате. Със секс всеки ден повече рискувате.
*
« Отговор #15 -: Март 21, 2007, 14:00:34 pm »
Ако спермограмат беше добра, нямаше да се притеснявам толкова... Обаче при 7% морфология (>14%) и моята прекарана хламидия съм на тръни. Тестът за ову вчера беше с интензивна втора черта, така че днес не трябва да пропускаме.
*
« Отговор #16 -: Март 21, 2007, 14:13:44 pm »
Аз предварително се извинявам за невежия ми въпрос,който не е много по темата,но за момента доста силно ме вълнува. Та въпросът ми е как (като изключим тестовете и меренето на БТ) разбирате че сте в овулация? Усещате ли нещо или ? Благодаря предварително за отговорите.
« Отговор #17 -: Март 21, 2007, 14:39:02 pm »
Мимчо, аз например в последно време усещам боцкане 1 в някой от яйчниците 1 ден преди или в същия ден на овуто. На другия ден вече няма боцкане. Разбира се аз си знам кога горе-долу трябва да е +/- 2 дни , защото ми е точна. Проследявала съм я . Най-добре обаче ще ти покаже фоликулометрията.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #18 -: Март 21, 2007, 15:38:30 pm »
Идеално ти расте фоликула, а за времето за секс- правете си го когато ви е кеф. И ние 3 години го правихме по график и като ни казаха, че с тази спермограма само с ИКСИ е начина си правихме всеки ден /бяхме в отпуска/ и резултата е в ръцете ми на снимката.  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #19 -: Март 21, 2007, 16:35:03 pm »
Благодаря за подкрепата, но сега, след посещението при андролога изникна много сериозен проблем - пратиха ни на преглед за киста или тумор в тестиса, а резултатите от туморните маркери ще излязат чак утре! :( Еххх...каква дълга нощ ще бъде тази!