Аз знам глутен 10,5-11 м, даже годинка.
Та като каза Надето, до кога продължаваме да захранваме с 2-4-8 лъжици? Аз мислих, че дооколо година и няколко месеца, докато се въведат основните неща. Защото аз за след годинката съм оставила толкова много неща - кравешки продукти, свинско, агнешко, риба, домати, праскови, кайсии, дребни плодове, цитруси, чесън, праз, белтък, карфиол, зеле, броколи Бая са нали
Ами, мила, то и аз много внимателно и бавно захранвам, но ти малко повече се престараваш, мисля. Хранителният му режим е като на бебе с някаква хранителна алергия. Вярно е, че цял живот имат пред себе си и ще ядат каквото искат, че първите 18 мес трябва да се "пипа' много внимателно, но все пак...
Запознаването с новата храна става за 3-5 дена. До тогава даваш 2-8 лъжички. Като видиш, че реакция няма, му даваш количество колкото трябва.
Аз още не съм давала заешко, агнешко телешко, свинско, риба. Последните две ще ги дам след 11 и 12 месец.
другата седмица - заек, броколи, праз; карфиола вече го познава, както и прасковите; днес за пръв път - кайсия (пюре)
цитруси, белтък - след 12 мес.
телешко,краве масло, жълтък, извара - 9 мес
някои от глутеновите, агнешко, сирене, киви - 10мес
кисело мляко - 11 мес