0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпроси и отговори
« Отговор #1020 -: Февруари 01, 2008, 00:25:25 am »
Джам,

ще им се обадя утре на тия в австрия и ще ги попитам кви са тия работи :D. Стана ми любопитно.
Аз вече се обаждах в немското им представителство, да ги питам, защо аджеба :) има нормално мляко и сметана в пюрето от спанак и картофи за над 4 мес. възраст.
Свързаха ме с център за Консултация на родителите. Нямало проблем, естествено. На моито доводи, че то 1 год детето не може да яде нормално мляко и има опсност от алергии - знаете ли какво ми отговориха - това било само ако детето пиело нормално мляко от шише???  :D :D :D :D
Такива ми ти работи.... стават по широкия свят, не си мислете, че само в Бг се случват ненормални неща
Поздрави

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #1021 -: Февруари 01, 2008, 00:36:33 am »
а, Бени - питай ги и защо слагат сметана в рибните пюрета, като всички знаем, че риба с мляко не се яде :)
абе пак, да са живи и здрави Хип - отхраниха ми детето. най-вкусни са техните пюрета и най-нормални като комбинации. жалко, че не са повече като разнообразие.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #1022 -: Февруари 01, 2008, 08:35:10 am »
васи, на всички хипски пюрета, месни, плодови, няма значение, вече пише да се консумира в рамките на 24часа - забелязох го, когато започнах аз да захранвам, а майките на по-големите се изненадаха, защотото по тяхно време упоменатият срок е бил по-дълъг!
*
« Отговор #1023 -: Февруари 01, 2008, 08:37:43 am »
Да, аз имам спомен че пишеше 48 часа в хладилник, което при захранването беше супер, защото даваш 3 поредни дни :)
*
« Отговор #1024 -: Февруари 01, 2008, 09:20:39 am »
Аз имам много добро мнения за пюретата на Семпер и Нестле Алете за над годинка и година и половина - 250 гр.. Много са вкусни, те са ми за резерв и през уикенда когато няма кухня, давам засега рибните, защото в кухнята естествено липсва рибата. Друг е въпорса, че в нашата дават само пиле, други меса нет.
Асортимента за по големи на Нестле Алете се произвежда в Германия и мен това много ме радва. :D

Иначе Васи защо месо една бъркалка за кафе, пробвай с една/две чаена лъжичка в комбинация със зеленчук. Аз в началото на захранването много бавно и по малко давах, ама пък и ние си имахме проблеми, когато отминаха, изчаквах само 2-3 дни  при въвеждане на нов продукт.

Оказа се, сега това не е доказано, но по мои наблюдения, крушата на Тони действа с подуто коремче, газове и нервност. Преди си мислех че е от банана, но от както спрях крушата и яде банан, няма проблем. Реших отново да дам крушата и пак надуто коремче, рев и нервност, та такива ти ми работи. Става въпрос за прясна круша с произход всякакъв от БГ пазара.
« Последна редакция: Февруари 01, 2008, 09:22:24 am от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #1025 -: Февруари 01, 2008, 09:43:51 am »
Мини, аз въведох кисело мляко малко преди годинката. Мога да кажа обаче, че киселото мляко хич не я засища Мия и като хапва кисело мляко, огладнява много бързо след това -2 часа, независимо дали го яде с бисквити или с плодове. Не мога да си обясня защо е така. Иначе тя много обича и вече и по цяла кофичка може да изяде.
Васи, не мисля, че е добра идея да замразяваш пюрето от пуйка. Щом пише изрично, значи са имали нещо впредвид.
<br />[link=http:
« Отговор #1026 -: Февруари 01, 2008, 11:07:51 am »
Мешко, на това специално не пише, но на другите Хиппски пюрета пише.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #1027 -: Февруари 01, 2008, 11:49:53 am »
Аз наскоро бях купувала чисто телешко и имам спомен, че също видях такъв надпис. И поради тази причина сготвих директно 2 манджи, за да не го оставям да стои.
<br />[link=http:
« Отговор #1028 -: Февруари 01, 2008, 19:13:03 pm »
Аз само да отбележа, че на Хип пюретата, коио се продават в Германия;
- на плодовите пише в рамките на 3 дена, държани в хладилник,
- на заленчуковите и местните - на следващия ден да се доизкунсумира

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #1029 -: Февруари 01, 2008, 19:48:49 pm »
тези фирми имат различни формули за различните пазари. търсих в сайта на Гербер зърнената каша, която купих от Тел Авив, но я няма. сигурно е разработена за там специално, защото на нея пише, че е Кашерна храна. т.е. е чиста, позволена за юдеите 8O
*

aii

• 386
  • На мама чудото :)
« Отговор #1030 -: Февруари 02, 2008, 12:51:05 pm »
И аз да попитам старшите мами :)
Утре ставаме на 8 месеца и ми се иска да разнообразя с нещо храната на беба.Досега ядем на обяд зеленчукови или месни пюрета (пилешко,пуйка и заешко).Мога ли да давам и някакво друго месе вече или е рано?Кашите ми също са еднообразни,защото давам само без глутен.Кисел не иска.А плодовете и пасирам доколкото мога да намеря свясни такива по пазара.
*
« Отговор #1031 -: Февруари 02, 2008, 13:01:46 pm »
И аз да попитам старшите мами :)
Утре ставаме на 8 месеца и ми се иска да разнообразя с нещо храната на беба.Досега ядем на обяд зеленчукови или месни пюрета (пилешко,пуйка и заешко).Мога ли да давам и някакво друго месе вече или е рано?Кашите ми също са еднообразни,защото давам само без глутен.Кисел не иска.А плодовете и пасирам доколкото мога да намеря свясни такива по пазара.

Телешко, агнешко, свинко в този ред, като например първите две можеш сега, а третото след два месеца. Риба след годинка.
За да имаме разнообразие от плодове, аз съм купила и пюрета от плодовете, които ги няма в момента или пък не ми харесва качесвото им на пазара, но винаги гледам да предлагам пресен плод.
Кисел никога не съм давала, предпочитам пресени пасирани плодове.Кремчета с пшенично нишесте също не съм давала, само със царевично нищесте, такива са на Iotis и Otker, като първите са по добри, според мен. На вас ви е още рано за кремчета, на го пиша идейно. Между другото става и с АМ, в началото така ги правих.

*

aii

• 386
  • На мама чудото :)
« Отговор #1032 -: Февруари 02, 2008, 21:50:46 pm »
Мерсииии! :P
И аз купувам плодови пюрета от плодовете,които няма в момента или просто предполагам,че ако ги има извън сезона им са пълни с нитрати. :lol:Най-много обичаме пасиран банан и ябълка.:) А тези кремчета пишеш,че ни е рано...кога да почна да и ги давам?Днес една майка ми се похвали,че давала на нейното бебе,а то няма 6 месеца. :( Кога е най-добре да започнем да ядем храни с глутен? И като започна да давам, например телешко,пак ли захранвам с по няколко лъжички?Какво да и додам-друго зеленчуково пюре или нещо друго? :?
« Последна редакция: Февруари 02, 2008, 22:06:05 pm от aii »
*
« Отговор #1033 -: Февруари 02, 2008, 23:17:37 pm »
Всичо ново което се дава на бебето до годинката става постепенно, тоест захранване първо с две лъжички, 6 лъжички и т.н.
Глутен аз дадох на 8 навършени месеца с бисквита на плазмон в АМ, със цел засищане за през нощта. Около месец бяхме с бисвити, после вече започнах с безмлечните глутенови каши и попара. Попара рядко съм давала и давам, забелязвам че в момента повече се харесва от преди.
Като въведеш например и телешкото, макар че можеш и сега, въведи жълтъка. Първо 1/8 жълтък със зеленчук, следващият ден зеленчук с месо, трети ден продължаваш с 1/4 жълтък със зеленчук и т.н.
Кремчетата не са много желателни защото са много калорични, а детето няма нужда от тях. По здравословно е да се привикне детето да яде пресен плод. Иначе след като въведеш глутена, вече можеш да даваш за разнообразие, например веднъж седмично или кремче или мляко с грис и т.н.

« Отговор #1034 -: Февруари 04, 2008, 16:31:10 pm »
Аз знам глутен 10,5-11 м, даже годинка.

Та като каза Надето, до кога продължаваме да захранваме с 2-4-8 лъжици? Аз мислих, че дооколо година и няколко месеца, докато се въведат основните неща. Защото аз за след годинката съм оставила толкова много неща - кравешки продукти, свинско, агнешко, риба, домати, праскови, кайсии, дребни плодове, цитруси, чесън, праз, белтък, карфиол, зеле, броколи  :lol: Бая са нали  :wink:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #1035 -: Февруари 04, 2008, 16:43:45 pm »
Васи, карфиола, броколите, праза, доматите можеш да ги даваш, особено първите две  сега ги давай :wink:
« Отговор #1036 -: Февруари 04, 2008, 17:15:30 pm »
Аз знам глутен 10,5-11 м, даже годинка.

Та като каза Надето, до кога продължаваме да захранваме с 2-4-8 лъжици? Аз мислих, че дооколо година и няколко месеца, докато се въведат основните неща. Защото аз за след годинката съм оставила толкова много неща - кравешки продукти, свинско, агнешко, риба, домати, праскови, кайсии, дребни плодове, цитруси, чесън, праз, белтък, карфиол, зеле, броколи  :lol: Бая са нали  :wink:

Ами, мила, то и аз много внимателно и бавно захранвам, но ти малко повече се престараваш, мисля. Хранителният му режим е като на бебе с някаква хранителна алергия. Вярно е, че цял живот имат пред себе си и ще ядат каквото искат, че първите 18 мес трябва да се "пипа' много внимателно, но все пак... :)
Запознаването с новата храна става за 3-5 дена. До тогава даваш 2-8 лъжички. Като видиш, че реакция няма, му даваш количество колкото трябва.
Аз още не съм давала заешко, агнешко телешко, свинско, риба. Последните две ще ги дам след 11 и 12 месец.
другата седмица - заек, броколи, праз; карфиола вече го познава, както и прасковите; днес за пръв път - кайсия (пюре)
цитруси, белтък - след 12 мес.
телешко,краве масло, жълтък, извара - 9 мес
някои от глутеновите, агнешко, сирене, киви - 10мес 
кисело мляко - 11 мес
*
« Отговор #1037 -: Февруари 04, 2008, 17:20:19 pm »
Разбира се, че не бива да се бърза, но е много важно детето да яде разнообразна и пълноценна храна, особено до 18м., защото до тази възраст то се развива активно, както физически така и умствено.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #1038 -: Февруари 04, 2008, 18:39:06 pm »
Дами, дайте акъл за каша, да разнообразя на Кристина. За сега освен плодовите пюрета и зеленч. давам и оризовата каша на Милупа - много я харесва. Четох, че Хумана имат безмлечна - ябълка, но в състава има царевичен грис  :? Дали мога да я давам или още не?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #1039 -: Февруари 04, 2008, 18:41:43 pm »
Васи, ти верно като алергично дете я захранваш, ама даже и това ниво си надскочила.
карфиол и броколи защо си ги отложила - те не са алергени, нито нищо. напротив, едни от първите бебешки храни са. не се връзвай на това, че били газообразуващи.
на Мартин това му бяха 3-тия и 4-тия зеленчук.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!