0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Въпроси и отговори
« Отговор #880 -: Януари 20, 2008, 13:48:27 pm »
ето, дете Мартин днес яде суров домат, не му е за сефте, но точно от този веднага направи червени петна по бузите.

От де намери полезен домат насред януари 8O?! Или размразяваш лятната реколта?

ами точно това е - че не е полезен домат, ами пластмасов! щот съм голема специалистка... аз го режех за готвене и детето си поиска силно настойчиво, та му дадох. друг път да не ме слушате, като ви говоря за полезно хранене  :oops:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #881 -: Януари 20, 2008, 22:52:37 pm »
Със сегашните домати и ние имаме приключение. Онзи ден малкия беше при свекето и тя му дала домат и като ми го върна не можах да повярвам на очите си в какво състояние е дупето на Наско. Беше алено червено, а от днес и с гнойни пъпки. Затова не давайте тия гадни домати на децата.
*
« Отговор #882 -: Януари 21, 2008, 17:33:43 pm »
Изобщо - мое златно правило:
Сурови давам само сезонни плодове и зеленчуци.
Иначе - замразените или консервирани на Бондюел (тия да вземат някой лев да ми дадат за реклама :x)
В очакване ....
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #883 -: Януари 21, 2008, 18:47:52 pm »
Абе чета аз темата на Фуси ква алхимичка е и се натъкнах на това:
Цитат
Габи, ами тъпа съм  , просто това съм пропуснала да напиша... ТАМ ДЕТО ИМА МЮСО, НЯМА МЛЯКО
Я ся светнете лампичката защо не се слага мляко в месното пюре, че аз започвам с пилето и да знам.
Въпрос втори : някой да ползва царевично олио /рафинирано/? Отзиви?
*
« Отговор #884 -: Януари 21, 2008, 19:05:22 pm »

Ето какво ми е отговорил Бърди преди време.

1. Мога ли да приготвям храна на Тони с царевично олио?

1.Да, но с много добро качество. Доброто царевично олио е със слабожълтеникав цвят, без мирис и с много лек и приятен вкус. Не турско!

Рядко готвя с него, не съм забелязала разлика от слънчогледовото.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #885 -: Януари 21, 2008, 20:34:53 pm »
Сурови плодове дадох на детето си на 9месеца. Освен от всичко прочетено (хубаво е наистина няколко източника), човек си прави изводи за действие и на база някакво лично вътрешно усещане за нещата. Моето беше, че би било агресивно за малкото бебешко стомахче, да дам суров плод. Леко задушавах.
*
« Отговор #886 -: Януари 21, 2008, 20:54:44 pm »
 :DАко е до усещане...аз все сурово ще давам! Не виждам смисъл в готвенето - нитратите си стоят, витамините се губят, Малчо няма проблеми (за сега) със стомахчето за разлика от страшните колики от кърмата в началото и на всичкото отгоре отнема време!
*
« Отговор #887 -: Януари 21, 2008, 20:59:27 pm »
Именно - въпрос на собствената ти преценка на база прочетеното по темата.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #888 -: Януари 21, 2008, 23:01:31 pm »
Иначе - замразените или консервирани на Бондюел (тия да вземат някой лев да ми дадат за реклама :x)

по-добре купувай консервите на Daucy - пак е френска марка, но са произведени във Франция, а не в Румъния и Унгария, както Бондюела.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #889 -: Януари 22, 2008, 10:13:26 am »
Абе чета аз темата на Фуси ква алхимичка е и се натъкнах на това:
Цитат
Габи, ами тъпа съм  , просто това съм пропуснала да напиша... ТАМ ДЕТО ИМА МЮСО, НЯМА МЛЯКО
Я ся светнете лампичката защо не се слага мляко в месното пюре, че аз започвам с пилето и да знам.
Лейди, предполагам, че не се слага мляко, просто, защото ще стане много тежко в комбинация с месото. За друга причина не се сещам. Аз лично съм захранвала само с готови пюрета. готвех когато Мия беше вече на 11-12 месеца и то главно зеленчукови неща. Без сигурен източник на продуктите ми се вижда безсмислено да готвя на детето си. По-добре нещо проверено и сигурно, доколкото разбира се може да се вярва на немския контрол. Не съм ползвала царевично олио, аз готвя със зехтин.
<br />[link=http:
*
« Отговор #890 -: Януари 22, 2008, 17:18:17 pm »
 :D Когато се смесят два вида белтъчна храна, стомахът се чуди точно с какъв сок да я смели, получава се "объркване", пуска два различни ензима (май така се казваха), това води до затлъстяване, защото увеличава апетита и/или до болести на стомаха, както и просто някой път не се понасят въпросните вещества в стомаха и се получава частично натравяне...това на съвсем народен език. Разбира се, може и нищо от това да не ти се случи! :D Генът си е ген за всичко!Иначе и на мен диетоложката ми забранява да ям два или повече видове белтъчна храна едновременно.  :lol:Като малко бебе съм.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #891 -: Януари 23, 2008, 07:00:26 am »

Цитат
Без сигурен източник на продуктите ми се вижда безсмислено да готвя на детето си. По-добре нещо проверено и сигурно, доколкото разбира се може да се вярва на немския контрол. Не съм ползвала царевично олио, аз готвя със зехтин
Да бе, много знаеш от кви продукти е направено пюрето. Гледам на кашите на Хип пише, че са правени в Хърватска /за къв ЕС контрол говорим?!?/, на пюретата не съм се заглеждала, щото не ги купувам.
« Отговор #892 -: Януари 23, 2008, 09:57:28 am »
Както винаги съм казвала -Всеки сам решава за собственото си дете! Само ще кажа, че докато Мия си ядеше готови пюрета, не е правила реакции към храна, не се е подсичала и т.н., а откакто е на по-обща готвена храна, се подсича доста често. Фактите са си факти...
<br />[link=http:
*
« Отговор #893 -: Януари 23, 2008, 11:38:27 am »
Да бе, много знаеш от кви продукти е направено пюрето.

Е това е и моето дълбоко убеждение.
Плюс факта, че в готовите пюрета има консерванти, защото няма как иначе да бъде...

Но както казва Мешко, всеки си знае за себе си.

Иначе глобалния извод е, че ако в скоро време зачатските мами не си основем малко и задружно стопанство, тия разговори ще си ги водим до края на света.
Вчера мойто мъж се появи на прага с чудно хубава зелена салата  :x. Като загасихме лампата, тя светеше  :lol:. Не мога да го убедя че в момента в пресните зеленчуци има основно плутоний, ураний и радон. Той много ме успокои, като каза, че салатата ние сме щели да си я ядем - нямало да дадем на детето! Хитро, а?
В очакване ....
*
« Отговор #894 -: Януари 23, 2008, 13:42:58 pm »
Аз съм отново с молба за съвет. Записах Тони от понеделник на кухня, да обаче ми се вижда много малко ястието, за супата пък да не говорим. Верно, че е предвидено първо,второ и трето за обедното хранене, но грамажа е еднакъв за всички от 1 до 3 години. Аз ако дам супа, после ястие въобще немога да го накарам да яде, порди причина - обича по течна храна. Та въпроса ми, някой знае ли колко гр. е ястието, от кухнята? В нашата е на половина на бурканчето, та днес добавих малко задушени зеленчуци от мен.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #895 -: Януари 23, 2008, 14:13:00 pm »
Наде,
при нас бурканчетата от 190 гр. са пълни до горе. Аз давам на Деси 70-80 гр. от супата, манджата цялата (ако ми хареса де) и плод за десерт, не давам нишестетата, само ако има мляко с ориз, грис с мляко и ашуре. А за вечеря яде сготвена от мен супа. Ето днес например имаше празена яхния с кайма, ами не й го дадох, яде прясно сгответно от мама телешко варено :wink:

Вчера при Ути беше на гости една жена, която е главен готвач в детска градина и ясла (ОДЗ), та тя каза освен че храната за градината и яслата е различна, което е ясно, но и че за яслата, както и за детска млечна кухня се готвело по следния начин: сваряват се всички продукти по отделно, например картофи, моркови, лук, грах, домат ..., пасират се и тогава се смесват. Та въпроса ми е някой знае ли обяснението за този начин на готвене, по полезно ли е, що ли?
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #896 -: Януари 23, 2008, 14:16:52 pm »
Гледам на кашите на Хип пише, че са правени в Хърватска /за къв ЕС контрол говорим?!?/

лейди, що се излагаш бе, юрист такъв! Адидас и Филипс като се правят в Китай, не са ли длъжни да си спазват стандартите и директивите на ЕС?

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #897 -: Януари 23, 2008, 14:19:50 pm »
Плюс факта, че в готовите пюрета има консерванти, защото няма как иначе да бъде...

Фусси, моята баба, като прави консерви домати, гювеч и прочие, не слага никакви консерванти. издържат по 2 години. на село като си правят буркани с месо, какви консерванти слагат?

техниката на консервиране се състои в стерилизиране и лишаване на въздуха от достъп до храната.
не е задължително да има химия, за да се консервира храната. ще предложа книжна литература по въпроса - имам едно книжле дома.

*
« Отговор #898 -: Януари 23, 2008, 14:24:11 pm »
е то не е нужно да прилагаш научни факти :wink:
разбира се че всички домашни консерви се правят без консерванти :lol: и на мама доматите, тиквичките, зеления фасул, патладжана и т.н. нямат нищо друго освен зеленчук, дори сол н слага :wink:
Виж сега в пюретата на Ганчев има поне по три Е-та, но в тези на Гербер, Хип, Сънвал, Семпер, Бебевита ... не съм видяла такова чудо.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #899 -: Януари 23, 2008, 14:39:02 pm »
Фуси беше питала нейде за супи, ама не ми се рови да проверявам, та да ви похваля моя момък каква яде вчера - крем супа от тиквички и се хареса много. Много проста стана и за много бързо. Задуших праз, пресен лук, морков, картоф - нарязани на кубчета, след това добавих и тиквичките пак на кубчета, оставих го да поври, докато омекнат и след това пасирах, като добавих и малко копър вътре. Стана страхотна супа, даже татко му се облизваше :lol:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю