0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Въпроси и отговори
« Отговор #820 -: Януари 14, 2008, 23:10:02 pm »
В началото ползвах контейнерчетата на Авент за мярка и хранене, сега в тях замразявам порции месо.
Контейнерчета на Авент показват ml. а не g., 130 е доста много - отговаря на 200-220g. ябълка най-малко! Въпросът е детето в g. или в ml. се захранва? :DВезната си ми трябва за друго...

И мен Ланче този въпрос ме вълнува - ml. / g. по отношение на пюрето??? Какво е всъщност съотношението, че и аз имам контейнери на Авент. Веднъж бях питала, ама май тогава никой не се произнесе  :? Дано да се изясни, че ако казваш 130 мл. отговаря на 200 г. пюре от ябълка, то Кристинка в скоро време ще експлоадира  :?

И как аджеба се тегли пюре у везна? Да взема и аз да купя една, та да има още една вещ, дето да ми я трескат от главата?
*
« Отговор #821 -: Януари 14, 2008, 23:28:56 pm »
Набързичко ей това открих, ако някой е по вещ, да си казва. :)

Приблизително един килограм e масата на 1 L дестилирана вода при температура 4 градуса Целзий.

Понастоящем основните единици на системата SI - метър, килограм и литър, съотношенията са както следва:

Преводни множители на единиците за обем или вместимост

(към 1 dm3 = 1 l)

Преводни множители на единиците за плътност (към 1 kg/dm3)

kilograms/litre = 1

« Последна редакция: Януари 14, 2008, 23:52:36 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #822 -: Януари 15, 2008, 00:19:20 am »
 :lol:Това си го знам, но е за вода. Иначе формулата е по-дълга и участва плътност, която на пюрето нямам идея колко е. Явно бурканчетата са цаката.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #823 -: Януари 15, 2008, 01:05:17 am »
Абе момичета, убихте ме направо 8O Най-лесно е да си ползвате самите бурканчета от детски храни. Чак везни и плътност на пюрето 8O По-спокойно, не са ни умрели децата ако са изяли малко повече или малко по-малко :wink: Те сами ще ви покажат колко храна искат - ако си отварят устата за още - какво, ще ги спрете ли???? Аз не бих :wink:
Ето, Пердето да си каже като мама на злоядо дете - ако Тони отваря уста и яде с апетит, ще го спре ли? Не мисля :lol: Ще гледа да набута повечко храна, белким прояде :wink:
« Последна редакция: Януари 15, 2008, 01:06:50 am от Ganka »
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #824 -: Януари 15, 2008, 08:52:04 am »
Аз вече започвам да се подготвям за захранването. Вече се оглеждам за пюрета по магазините, макар че има още два месеца до нашето захранване. Коя фирма бихте ми препоръчали? Като че ли на Ганчев са с най-ниски цени? От това, което успях да попрочета за захранването ако се дава зеленчуково пюре е хубаво да се започне с тиква и морков, но не видях на Ганчев да има такова? Греша ли?
Аз мисля да започна с ябълково пюре, правилно ли е?
Всъщност вкъщи имаме ябълки от вилата ни, оттях сигурно мога да приготвя пюре. Трябва да добавя АМ ли? Извинявам се, че съм малко неподготвена, но ще съм ви благодарна ако ми помогнете за началото. Благодаря ви!

Касита, и аз не бих ти препоръчала на Ганчев - не случайно са с най-ниски цени! Аз за захранването избрах един източник и си го чета само него - д-р Бърди  :D - много адекватни неща!
Наистина готвенето е най-добрия вариант!
А, за ябълките - страхотна идея. Някои добавят АМ към домашните пюрета, е - и аз опитах, ама Ема не го ще - мръщи се и се потриса  :)  - като няма АМ похапва малко. Засега малко, но с търпение - надявам се повечко!
Ще си споделяме, ще се справим - да знаеш! Гуш за теб и мишлетата  :D
*
« Отговор #825 -: Януари 15, 2008, 10:13:25 am »
Абе момичета, убихте ме направо 8O Най-лесно е да си ползвате самите бурканчета от детски храни. Чак везни и плътност на пюрето 8O По-спокойно, не са ни умрели децата ако са изяли малко повече или малко по-малко :wink: Те сами ще ви покажат колко храна искат - ако си отварят устата за още - какво, ще ги спрете ли???? Аз не бих :wink:
Ето, Пердето да си каже като мама на злоядо дете - ако Тони отваря уста и яде с апетит, ще го спре ли? Не мисля :lol: Ще гледа да набута повечко храна, белким прояде :wink:

Аз давам храна докато си отваря устата, понякога ми отнема час докато диването реши, че ще яде от гозбиците на мама. Имам  съдове с вместимост 0.3 л., така че гледам поне половината да изяде от това количество, след това ако неще спирам и не го мисля колко грама е изял, оставям го на глад. :wink: Правилно е писала Гането, ако яде с апетит ще се опитам да набутам цялото количество храна, но пък има доста ящни и лакоми бебета при тях мисля трябва да се внимава с количествата.
Макар, че моето сладко диване хареса спаначените пюрета на Ганчев, твърдо НЕ. Имат вкус на червен пипер и тебешир, поне на мен не ми допадат на вкус, а и имат съставки не подходящи според мен за бебета на такава възраст.
Един съвет от мен, винаги се доверявайте на вкуса на бебето си и не гледайте месеците на етикета, а съдържимото в него.
Злоядото ми и капризно дете прояде зеленчук само от приготвените от мен домашни пюрета, след това и купешките на Bebevita,Hipp, Semper, Gerber рядко Sunval в тази последователност бяха и предпочитанията му.

*
« Отговор #826 -: Януари 15, 2008, 12:03:16 pm »
Правилно е писала Гането, ако яде с апетит ще се опитам да набутам цялото количество храна, но пък има доста ящни и лакоми бебета при тях мисля трябва да се внимава с количествата.
Мда - точно за това иде реч, осемкилограмовият Цецич въобще не е злояд и някак си не върви да му набутам 200гр. пюре като си мисля, че е 100гр. и после да му предложа и гърда, за да си дояде (защото той ще си хапне само заради едното сукане, не че е гладен). За това ми е и въпросът, няма да го оставя да пищи от глад де, но поне да имам идея как се развиват нещата!
« Последна редакция: Януари 15, 2008, 12:04:48 pm от Lan »
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #827 -: Януари 15, 2008, 12:20:53 pm »
Лани, когато родих, идваше една акушерка да ми помага да се справя и аз така бях изпаднала в паника да не сме много дебели, да нямаме проблеми и тем подобни. Та тя тогава ми каза, че е за предпочитане в първите месеци децата да са малко по-дебели, защото от практика - тези, които са по-пухкави и по-пълнички, ако се разболеят малко по-добре се справят от злоядите и слаби деца. Те също така и по-бързо възстановяват маса след заболяването. Така че аз предпочитам да сме малко по-дебели, но да сме добре. Освен всичко друго децата ни сега растат и не мога и да си помисля да огранича храненето, за да не предизвикам някоя аномалия. Всичко е до ген в последствие - дали ще стане дебело, дали ще е супер кльощаво зависи от правилното комбиниране на храните и съответно гена. Не става дума да ги правим супер дебели като американчета, но не виждам защо трябва да се ограничава яденето??? Децата след това изразходват и много енергия, така че това, което са изяли се разгражда много бързо.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #828 -: Януари 15, 2008, 17:03:45 pm »
Лан, незнам дали си захранила. Но моята мома на 6 м беше 9 кг, да обаче чак тия дни запчна да си изяжда 80 гр. Това че си суче с охота не е гаранция, че и ще яде с охота.
Отделно, че брат ми по картон на 6 м е бил 10800 кг, а сега на ръст 185 тежи 76 кг. Просто от както проходи стана като вейка.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #829 -: Януари 15, 2008, 17:28:14 pm »
Хора, аз не се притеснявам за Цецко, той си е съвсем добре, но яде толкова, колкото му дам (мисля, че спокойно ще си хапне и 300гр ябълка и после може и да си суче) и след това започва да си повръща :lol:. Добре е да знам обаче колко му давам, за да не преяжда излишно. Вие да не си мислите, че "американските" бебета насила ги тъпчат с тръбичка в гърлото?! :lol:
*
« Отговор #830 -: Януари 15, 2008, 17:56:05 pm »
Лан, и Деси е лакомо детенце, и аз си мислех същото като теб, че колкото й давам тя ще яде, да ама не, това продължи може би около 20-30 дни от захранването. След това ела да видиш как се научи да плюе, след като се е нахранила и троха не можеш да й вкараш повече в устата. Сега също е така, след като реши, че не иска повече просто спира :wink:
*
« Отговор #831 -: Януари 16, 2008, 12:32:50 pm »
Тъй - дилемата е разрешена, чашката Авент събира точно колкото бурканчетата на Хип! (ама вкусът на "пилешко със зеленчуци" е отвратителен! :constipated:)
« Последна редакция: Януари 16, 2008, 12:34:21 pm от Lan »
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #832 -: Януари 16, 2008, 13:35:37 pm »
Майчета, ще съм благодарна ако ми отговорите, защото съм се запалила по захранването, и тъй като след два месеца мисля да захранвам близнаците, сега съм на тази вълна. Само два дни ли може да издържи приготвената храна в хладилник? На водна баня ли се притоплят бурканчетата или пък чашките на Авент/аз такива мисля да ползвам, защото имам бая неупотребявани/? А ако е замразена храната? Ако остане затоплена храна, мога ли да я дам на следващото хранене, ако то е чак на другия ден?

Разбрах от прочетеното, че пасираната ябълка например се смесва с АМ, но колко АМ трябва да се добави, изобщо каква е пропорцията? Макар че Боровинка ми писа, че не се добавя АМ, как е по-добре за тях?
Благодаря ви предварително за отговорите.

Боровинчо, благодаря че отдели време да ми пишеш.  :D
« Последна редакция: Януари 16, 2008, 13:39:10 pm от kassi »

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #833 -: Януари 16, 2008, 13:39:32 pm »
Разбита се, че не само 2 дни, може да стои и повече (4-5).
Затопляш на водна баня, защото така най-малко се губят витамините.
След като истине и я сложиш пак в хладилника няма проблем да я дадеш на другия ден.
Аз в плодовете не съм добавяла нито АМ нито кърма. Слагах в зеленчуковите пюрета в началото по 30-40гр. кърма, за да станат по рядки и да се ядат по-лесно. Плодовете след като се пасират са достатъчно рядки според мен :)
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #834 -: Януари 16, 2008, 13:45:36 pm »
Lan, вкусът на бебешките пюрета, особено на първите - за захранване - не е пригоден да пасва на нас, възрастните. за бебето вкусът не е отвратителен, повярвай ми. не се водете по вашия възрастен и изграден вкус, когато преценявате дали дадено пюре е добро или не. като няма сол и подправки - какъв да бъде вкусът за нас? :)

kassi, аз вече стоплена храна не съм оставяла в хладилник за другия ден. и по принцип, не е добра идея да се слага АМ в пюретата - нали идеята е 1. бебето да опита нов вкус, а не бъркоч с неясен вкус, и 2. да заместиш млечното хранене.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #835 -: Януари 16, 2008, 14:27:22 pm »
Джам, Стефи, благодаря ви.  :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #836 -: Януари 17, 2008, 14:25:28 pm »
веднъж притоплена храна или се изяжда, или се хвърля. не се прибира в хладилник за последваща консумация!
*
« Отговор #837 -: Януари 17, 2008, 14:48:13 pm »
веднъж притоплена храна или се изяжда, или се хвърля. не се прибира в хладилник за последваща консумация!

И аз тъй знам, така и правя.

« Отговор #838 -: Януари 17, 2008, 14:55:01 pm »
Касси, имай предвид и това, че се съхранява храна от която не е ядено, т.е. не е бъркано с наплюнчена лъжичка. Така че малко ми се струва вероятно да ти остане стоплена стерилна храна.

Аз пак с въпрос - кромид кога въведохте и какъв е по-подходящ, стар или пресен?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #839 -: Януари 17, 2008, 14:59:01 pm »
Аз пак с въпрос - кромид кога въведохте и какъв е по-подходящ, стар или пресен?

Точно на вашата възраст, когато го записах на кухня.
Ако си давала, купешки пюрета, то в някои от тях имат лук.
Аз готвя със стар лук, парз лук също може, но според Бърди повишава газообразуването, което на нас не ни е препоръчително.