0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпроси и отговори
« Отговор #800 -: Януари 10, 2008, 12:08:53 pm »
Сиа, по-добре да си стоят на ориза и да не бързат с въвеждането на други зърна. Щом това запича детето, да не дава кашата чиста, а или да я ползва за сгъстител, или да смесва с плод 50:50. По-добре обаче да дава чист плод. Аз още никакво друго зърно не съм въвела освен ориз. По моите таблици, които си съставих, средностатистически от статиите, които съм чела - второ зърно се въвежда царевица на 9 навършени месеца. Елдата се води алерген! Овеси, ечемици, ръжове..., всичко съдържащо глутен желателно след годинката.

Баксиса, ако Ангел показва, че не му стига кърмата- тогава дохранвай, иначе не е важно колко ти цедиш, а колко изпива бебето, понякога то е 2-3 пъти повече от това, което можеш да изцедиш. Пий парацетамол за главоболие, но не прекалявай. /до 2-3 хапчета на денонощие/
Аз режим никога не съм правила, ето- дойде ред моето дете да си го изгражда, някой по-рано го правят, други по-късно

Подкрепям с две ръце!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #801 -: Януари 10, 2008, 19:23:26 pm »
Благодаря ви за съветите.
« Отговор #802 -: Януари 11, 2008, 17:58:13 pm »
Момичета искам да Ви попитам за интервала и брой хранения.
За сега сме на 6 хранения през 3часа(последно хранене в 21ч.,а сутрин първо хранене между 5-6ч.)Ангел е на кърма(незнам точно колко изсуква,но при изцеждане съм изцеждала около 40-60мл.,затова дохранвам с 60-70мл. АМ)
Трябва ли при навършването на 3месеца да минем на 5 хранения през 3,30ч или още е рано?
И още един въпрос(незнам дали това е точното място)-имам главоболие,ако пия ефералган ще повлияе ли на кърмата?

Аз лично съм против гледането на часовника. Ориентирам се само и единствено по детето - той все още суче по 8 пъти плюс нощем.
Млякото се разгражда за около 3 часа и ако разредиш с 30 мин то ще гладува тези 30 мин., докато чака. Когато започне захранването вече е по-различно.
Води се само по бебето.
*
« Отговор #803 -: Януари 12, 2008, 20:19:04 pm »
Маменца припомнете ми моля ви, от кога може да се дава каков крем с варене, че нещо ми убягва от главата, що ли  :wink:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #804 -: Януари 12, 2008, 20:27:14 pm »
А защо да даваме какао, какво има в него? Незнам, гледам че мамите в парки има дават и шоколадчета, а аз все съм си мислела че това не е за толкова малки деца, незнам.
Нека някой запознат да обясни, моля :D
*
« Отговор #805 -: Януари 12, 2008, 21:04:30 pm »
А не  шоколадчета, малък е още. Гледам в детската кухня дават след 1 годинка, ама те сега нали я направиха от 1 до 3 години, така че ...
Мисля като се повдигнат мъглите, да започна отново детска кухнят за Тони, че получих зверска алергия на ръцете от миене и готвене. Нацепиха ми се ръцете, рана до рана, обриви, сърби и боли, абе ужасТ.

*
« Отговор #806 -: Януари 12, 2008, 21:08:49 pm »
Да бе, и на нашата кухня един път дадоха такова чудо. Аз нямам намерение да давам, поне до 2 г. Ама нека все пак някой по светнат да се изкаже, да не занимаваме Бърди и с тая глупост :wink:
« Отговор #807 -: Януари 12, 2008, 23:26:25 pm »
Виждала съм и каша с какао 8O. Ама на Хип ли беше, на Нестле ли, ще излъжа. И аз си мисля, че шоколад не се дава заради какаото.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #808 -: Януари 12, 2008, 23:33:52 pm »
Какаото може да доведе до алергии и поради тази причина в ранна детска възраст ако се дава шоколад, то този шоколад трябва да е непременно бял. Поради тази причина не се препоръчва и консумацията му от кърмачки и бременни.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #809 -: Януари 13, 2008, 02:22:06 am »
Оооо темата с шоколадите ми е любима - ние точно почнахме да се захранваме когато половината рода и познати ни домъкнаха шоколади - та познайте кой намаза от тази работа ... със сигурност не е малкото  :wink:
Майтапа на страна но наскоро се зачетох за прясното мляко какво пишат по тукашните книжки - та обяснението беше че и какаовото и нормалното мляко имали полезните свойства на мляко та де ли не нямало значение какво ще даваш - важното е да се пие от хлапетата. Естествено става въпрос за над годинка защото прясното мляко по принцип го пишат да се дава след годинка, но все пак на мен и така ми се видя раничко за какао.
« Отговор #810 -: Януари 13, 2008, 09:52:53 am »
Маменца припомнете ми моля ви, от кога може да се дава каков крем с варене, че нещо ми убягва от главата, що ли  :wink:

След 1,5 - 2 години. Какаото е силен алерген. Следователно и шоколада също. Да не говорим, че носи само кухи калории и помпа детето. 
« Последна редакция: Януари 13, 2008, 09:55:47 am от korinka »
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #811 -: Януари 14, 2008, 10:33:37 am »
Аз вече започвам да се подготвям за захранването. Вече се оглеждам за пюрета по магазините, макар че има още два месеца до нашето захранване. Коя фирма бихте ми препоръчали? Като че ли на Ганчев са с най-ниски цени? От това, което успях да попрочета за захранването ако се дава зеленчуково пюре е хубаво да се започне с тиква и морков, но не видях на Ганчев да има такова? Греша ли?
Аз мисля да започна с ябълково пюре, правилно ли е?
Всъщност вкъщи имаме ябълки от вилата ни, оттях сигурно мога да приготвя пюре. Трябва да добавя АМ ли? Извинявам се, че съм малко неподготвена, но ще съм ви благодарна ако ми помогнете за началото. Благодаря ви!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #812 -: Януари 14, 2008, 10:35:32 am »
Какао пробвахме за пръв път на 18 месеца под формата на бисквити с какао. педиатърката ни разреши и нямаше никакви проблеми. Шоколад опита само веднъж за пръв път преди няколко дни и не смятам скоро да й давам пак, макар че много го хареса. Около Нова година й бях взела и една каша на милупа - Страчатела с парченца шоколад и страшно се хареса, но все пак там количеството е минимално.
<br />[link=http:
*
« Отговор #813 -: Януари 14, 2008, 21:05:17 pm »
Момичета, как разбирате, че примерно пюрето от ябълка е точно 130-150гр.? (аз ще си купя везна де, но след известно време), а сега не знам колко изяжда Малчо :oops:.
*
« Отговор #814 -: Януари 14, 2008, 21:24:52 pm »
Ами малко на око :lol:
едно малко бурканче от пюре е 125 или 130 гр. зависи от марката, пълни в него, или с него си определи мярка в друг съд :wink:
чак пък везна, не се вманиячавай толкова :wink:
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #815 -: Януари 14, 2008, 21:52:57 pm »
Каси, ето съветите на Birdie:
"Моят подход за захранването:
Аз започвам с ябълка, круша (или смес) или с оризово бебешко брашно, като първа и единствена храна, давана в 16-17-18 часа на възраст 5.5 месеца. Може и от 6 месец, ако детето е на кърма и наддава добре на тегло. Плодовете ги даваме винаги пресни. Ябълката може да я печете на фурна... От сока (пелте) можете да подслаждате крушата или да слагате мъничко в оризовата каша, ако за първа храна изберете оризово брашно.
Всички останали хранения се запазват->> кърмене (адаптирано). Не слагате второ "външно хранене" преди да са минали 2 седмици с плодове. Опитвате от тези три възможни комбинации (ябълка, круша или смесено) към кое бебето ще прояви интерес в първият ден. С това продължавате 4-5 дена.Не даваме кисели, сок от моркови и въобще нищо друго непознато като храна. Само един от предпочетените плодове! От 7 -8 ден можете да добавите мъничко ЧИСТО ОРИЗОВО БРАШНО (детско, специално!!!!, не крем на прах с мляко и оризово брашно) към плода за разнообразие. Оризовото брашно НЕ запича!! Така за две седмици бавно и търпеливо въвеждате тази първа храна. От изброените неща можете да правите комбинации. Ако му хареса оризовото брашно на 7-8 ден може да приготвим оризово брашно с кърма (или адаптирано).

Друг вариант за захранване и първа храна е каша->АМ+оризово брашно, която на 5-7 ден можем да обогатим с плод (ябълка или круша) и после да даваме посменно:
*чисто оризово брашно с АМ,
*плод/плод
*плод с оризово брашно
*плод+оризово брашно+АМ

Не бомбардираме детето с две или три чужди хранения едновременно, не даваме непрекъснато всеки следващ ден нови храни, не принуждаваме за хранене. Колкото иска-толкова. Можем да кърмим (адаптирано) после в добавка, разбира се за първите дни, докато се стабилизира количеството на изядената храна.
Внимателно изберете лъжичка-избягвайте железните. Опитайте както прави, така и с предната част под ъгъл. Пълнете лъжичката само в предната и част. Не я слагайте дълбоко в устата на бебето, а само "забърсвайте" храната в горната устна.
После (след 2-2.5 седмици плодове) следва втора храна в 12-13-14-първо морков с/или картоф-пюре...

Аз не захранвам със зеленчуци като първа храна. Не давам "кисели". Не се дават сокове от зеленчуци, преди да сте минали първият етап с плодове траещ 2-2.5 седмици. Не се "бомбардира"детето с чужди и непознати храни-захранва се стъпаловидно, постепенно, с постепенно обогатяване на храните.
Всичко зависи от това, какво качество намирате на пазара...
Гответе "от ръка", в къщи, простички и разнообразни ястия (впоследствие). Пасирайте и хранете с тях.

От кога:

Кисело мляко->>>след 9-10-11 месец.
Сирене->> след 8-9 месец
Хляб и хлебни (+фиде, макарони) след около 11 месец.
Яйце (жълтък)->>след 7-7.5-8 месец.
Белтък->> след 13-15 месец.
Мед->>след 18-19 месец

Това първо външно хранене се слага в 16-17-18 с цел постепенно да замести едно млечно хранене в същият този час.
Всичките останали хранения се запазват както са си били.
150-160 грама плод когато се достигнат може да отпадне млякото след това хранене.
Но това не е абсолютно и не се иска бързане.

Не се въвеждат първо зеленчуци!
Не се слагат сладки храни сутрин.
Не се дава "попара" до 10-11-12 месец.
Не се въвеждат много външни хранения внезапно-тоест днес в 16-17-18, след два дена в 10 сутрин и след два още в 12-13-14.
С плодове се храни търпеливо 1.5-2 седмици."

Поне за началото ти препоръчвам Gerber като качество, имат малки бурканчета от 80 мл морков, круша, слива. Домашните ябълки аз ги белих, чистих и варих на пара. Пасираш и даваш, никакъв АМ не добавяш.
« Отговор #816 -: Януари 14, 2008, 21:53:32 pm »
И аз правя като Стефи, ползвам бурканче (за момента 80 гр на Гербер) за мярка.

Касси, предполагам повечето тук биха ти препоръчали изобщо и да не помисляш за Ганчев. Погледни им съдържанието. Във всичките има добавки, къде захар/сол, модифицирано нишесте, лимонтозу...Най-добре е Гербер, Хипп, Семпер, Сънвал, а най-добре сама да приготвяш.

А за кашата която споменах, на Хипп имат каша в бурканче грис с шоколад за над 6 месеца. На тях попринцип май много не им са в час месеците според храните.

*
« Отговор #817 -: Януари 14, 2008, 22:54:42 pm »
А за кашата която споменах, на Хипп имат каша в бурканче грис с шоколад за над 6 месеца. На тях попринцип май много не им са в час месеците според храните.

Точно поради тази причина, никога не съм гледала месеците, а съдържанието.

В началото ползвах контейнерчетата на Авент за мярка и хранене, сега в тях замразявам порции месо.

*
« Отговор #818 -: Януари 14, 2008, 22:59:29 pm »
В началото ползвах контейнерчетата на Авент за мярка и хранене, сега в тях замразявам порции месо.
Контейнерчета на Авент показват ml. а не g., 130 е доста много - отговаря на 200-220g. ябълка най-малко! Въпросът е детето в g. или в ml. се захранва? :DВезната си ми трябва за друго...
*
« Отговор #819 -: Януари 14, 2008, 23:08:18 pm »
Аз захранвах и храня в мл. друга мярка не признавам  :wink: 8)
Ползвала съм и бурканчета за мярка, ама друго си е везната  :)