lidia, ами хората навремето, а и сега по селата, така са си хранили децата. по малко от тяхното и така, полека-лека, на една година вече ядат кебапчета. не се шегувам. мои познати от Видин, като гледаха как храня Мартинчо с екологичните пюрета, ми казаха - я го дай при нас, до годинката ще яде от общата тенджера, както прави нашия племенник.
има едно течение в захранването, наречено "педагогическо захранване". идеята е да даваш на детето по мъничко от всичко, което ти ядеш, и към което то прояви интерес. децата са различни. твоето дете от рано явно проявява интерес към храната на възрастните - възползвай се от това, с известни ограничения, разбира се. моят син късно започна да наднича и да иска, може би защото много рядко сме яли пред него.
маслините са за след годинката, свинско може след 7-8-мия месец. аз съм го въвела преди телешкото даже. салата Снежанка купешка - само да близне, обаче. има неща вътре, дето не са за бебета.
при нас детето яде само. ние не ядем заедно с него, именно по тая причина - за да не иска от нашето, защото все още има ограничения.