апелирам за вашите най-добри рецепти за попара!
мда, наближава най-после и нашият ред да опитаме от този кулинарен шедьовър.
с какво я правите тая попара, какви дози, пропорции - изобщо, пълно инфо и не ми се смейте, че съм много страшна (доказано е).
също така съм с адски бавен Интернет и не мога да търся в архивите.
Аз нали съм Mара Подробната...
5 сухара (купувам FINN CRISP, Thin Multigrain Crispbread, ~2 лева, 175 гр)
130 мл много гореща вода
краве масло 1/2 ч.л. (РОДОПА МИЛК, Смилян - няма по-добро масълце! Е, може и PRESIDENT.)
козе сирене или извара (на LACRIMA е сиренето, изкисвам от вечерта парче колкото кибритче)
Състава на сухара: пълнозърнесто ръжено, пшенично, пълнозърнесто овесено, ечемично брашна, сусамено семе, маково семе, вода, сол (1,9%), мая.
Начупвам сухара на възможно най-дребни парченца, кисне поне 15 мин, намачквам с вилица, прибавям масло, сирене.