0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори
« Отговор #520 -: Октомври 24, 2007, 07:56:28 am »
За млякото и тук нашето педи се изказа как след годинката сме щели да минем на мляко та съм на път да го отсвиря - той ще ми казва дали ще си кърмя детето или ще му давам кравешко мляко :-) имахме и лек спор за качеството на канадското и бг млякото - ама то мляко дето издържа близо 1 месец без да се развали .. не ме подкарва много да си нахраня детето с него.
Jam ... хубаво правиш, че питаш за попарата ... така няма да се налага да ни се смеят и на нас :-) майтапа на страна ама си е хубаво като има рецепта ... та да можеш да я объркаш, видоизмениш и въобще да не се съобразиш с нея  :wink:
*
Re: Въпроси и отговори
« Отговор #521 -: Октомври 24, 2007, 08:24:21 am »
jamo, за кой ли път я пиша ама щом е за Мартин:

3 -4 сухара
обезсолено сирене, колкото кибритена кутийка
масло "Президент" - колкото лешник
2 мерителни лъжици АМ
гореща вода (първо слагам малко студена за да не чакам много време да изстива)
може и 1-2 малки лъжички гранулиран инстантен чай на "HiPP" или к'ъвто имаш.
*
Re: Въпроси и отговори
« Отговор #522 -: Октомври 24, 2007, 09:42:31 am »
2-3 сухара, сирене колкото кибритена кутийка, масло колкото лешник, 150 гр. чай - на хип, лайка, шипка, мащерка... и ако не иска да я яде аз слагах и по едно бисквитче вътре първите 2 седмици като постепенно намалявах 1, 1/2, 1/4 и спрях да слагам :D
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Въпроси и отговори
« Отговор #523 -: Октомври 24, 2007, 10:03:11 am »
благодаря за рецептите!
да уточним две неща - чаят само бебешки на Хип ли да е или ползвате и готови пакетчета? изобщо, ако не е Хипски чай - какъв вземате?
и второ - с гореща вода заливаме, а после как охлаждаме, бе? :) аз досега с инстантните каши съм свикнала, че закуската се приготвя непосредствено преди ядене, а тук явно требва предварително планиране, мда..

абе ще хапнем попара, пък ако ще да се разчуе. вече яде по 5 трохи козе сирене момчето, още малко и ще стигне за една попара :) нямате си представа какво ще означава за мен тържественото даване на първата попара, включваща масло и сирене...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Въпроси и отговори
« Отговор #524 -: Октомври 24, 2007, 11:00:18 am »
Ние попара не проядохме, ама сме пробвали всичко и с АМ и с чайове  -различни видове. След приготвяне с горещ чай я оставях да се охлади, ставах по-рано, за да я приготвя.
Прясно мляко не давам и няма да дам скоро вместо АМ. Решила съм, че Мия ще си пие АМ докато има желание, все пак наистина е по-полезно от прясното.
Готови плодови десерти имлекца не е яла още. Аз й правя комбинация от кисело мляко и плод или плодово пюре. Нямам вяра на данонино, пък и цената им не е много приятна, като се има предвид колко малко е количеството.
<br />[link=http:
*
Re: Въпроси и отговори
« Отговор #525 -: Октомври 24, 2007, 11:59:29 am »
И аз имам въпрос, той като спрях засега временно детската кухня на Тони и аз готвя, имам нужда от съвет. Мисля да приготвям, зеленчукови и месни ястия с малко царевичен грис, но немога да намеря в по малките магазини около нас, има само царевичен грис за качамак.
Някой ползвал ли е царевичен грис и ако да, каква марка е ? Царевичне грис за качамак  и царевичен грис едно и също ли е или има разлика?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Въпроси и отговори
« Отговор #526 -: Октомври 24, 2007, 12:04:01 pm »
Идея zа бърzо охлаждане на гореЩ чай  :D : Попарваме пакетчето чай с половината вода (120 мл. примерно), а след това доливаме останалата хладка вода до необходимото количество (оЩе 100 - 120 мл.). Сервира се веднага  :wink:.

Царевичне грис за качамак  и царевичен грис едно и също ли е или има разлика?
Аz мисля, че е едно и съЩо, но нека и някой по-компетентен каже  :).
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Въпроси и отговори
« Отговор #527 -: Октомври 24, 2007, 13:16:51 pm »
Джам, аз съм пробвала да му правя попарата с чай от мащерка, като беше болен и то с обикновен чай, такъв за възрастни. Мисля че не е задължително да е Хипски, ако нямаш такъв. Ползвала съм също и обикновен чай от шипка. Иначе за охлаждането - аз си държа сиренцето студенко и като залея с чай добавям и него, така горе-долу балансирам температурата. Но можеш и с по-малко вода да запарваш чая, а да добавяш после по-хладка вода, за да го охладиш.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Въпроси и отговори
« Отговор #528 -: Октомври 24, 2007, 13:24:01 pm »
Момичета, колко време след снасянето, едно яйце се смята за прясно или по-точно подходящо да се даде на бебе. Носят ми яйца, на следващия ден след като са снесени и понеже ще почвам да слагам жълтък, се чудя до кога мога да използвам тези яйца.

И да повдигна пак въпроса на Таня за прясното мляко. Добре, до кога мислите да давате АМ? На кутията ми пише "след 8ми месец поне до 3тата годинка", не е ли прекалено...Нас ни е много рано още де, но да питам.

А относно Данониното, аз не бих дала нищо на Данон, независимо с какво пише, че е обогатено...
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Въпроси и отговори
« Отговор #529 -: Октомври 24, 2007, 13:38:12 pm »
Цветенце, аз например си мисля да дам прясно мляко едва към края на втората годинка. АМ мисля да го сменя евентуално с кисело. Не знам, миналата вечер питах майка ми кога са ни давали на нас прясно мляко, не че е мерило де, но тя каза - чак в яслата пробвахте за пръв път. Май трябва да питаме Бърди кога и как. :?
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Въпроси и отговори
« Отговор #530 -: Октомври 24, 2007, 13:44:42 pm »
Сватя, лайката, шипката и мащерката са ми обикновен еднокомпонентен чай на пакетчета, загрявам водата в микровълновата 1 мин., слагам пакетчето, стои малко и след това заливам. В никакъв случай не става горещо :)
прясно мляко дадох 2-3 лъжици от млякото с ориз от кухнята, колкото за захранване.
*
Re: Въпроси и отговори
« Отговор #531 -: Октомври 24, 2007, 19:03:52 pm »
tzvetenze,
обикновено яйцата от магаzина са годни поне 20 дена zа консумация (zа въzрастните), така че (според мене) ти можеШ да полzваШ твоите поне 1 седмица.

А относно прясното мляко. Днес четох една статия относно zахранването на деца с алергии (немска). Най-накрая е дадена една табличка, в която се препоръчва кравето и соевото мляко да се дадат най-рано след 7 месец, пШеница след 10 месец, кокоШе яйце, риба, ядки и фъстъци, цитрусови плодове след 3 годинка.

Аz Ще zапочна сега въвеждането на прясно мляко, пък вие ме мислете zа луда. И въпроса не е финансов - с иzбраното от мен прясно мляко Ще ми е по-скъпо.
Аz съм убедена, че така е по-добре zа моето дете. Не мисля, че АМ е по-добрата алтернатива. Малко напомня zа иzбора между натурален сок (обогатен с витамини) и прясно иzстискан плодов сок.
Всеки сам иzбира и реШава zа детето си. Не искам да налагам мнението си, нито да ви убеждавам, че съм права. Нека всеки постъпи така, както мисли че е правилно.
*
Re: Въпроси и отговори
« Отговор #532 -: Октомври 24, 2007, 21:59:38 pm »
Танче, има се предвид цяло кокоше яйце ли? Нали не бързам със жълтъка, почти на 8 сме?
И що така различни мнения за рибата?...Д-р Бърди кога я препоръчваше, май на 11месеца...
« Последна редакция: Октомври 24, 2007, 22:01:27 pm от tzvetenze »
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Въпроси и отговори
« Отговор #533 -: Октомври 24, 2007, 23:37:51 pm »
Цветенце, аз жълтък все още не давам вътре в храната, понеже ми направи алергия, но за сметка на това застройвам супите с цяло яйце и не сме имали проблеми, което е голям парадокс 8O Говорим само за жълтъка, белтък след годинката.
Танче, никой не те убеждава в противното или твърди че си луда майка, всеки сам избира какво и как да даде. Копирам ти тук един цитат от клуб "Алергии". Ти си прецени как да продължиш нататък.

Краве мляко
Кравето мляко е често срещан алерген. На практика протеина “казеин” e този, който предизвиква алергичната реакция. Стaтистиката сочи, че приблизително едно от десет бебета проявява такава реакция, с което се обяснява развитието на индустрията за производство на хипоалергенни и диетични млека. За щастие тази алергия се израства и изчезва още през втората година на детето. Затова много експерти препоръчват кравето мляко да се въведе едва след като детето навърши една година. Алергията към млякото е различна от непоносимостта към млякото, т.нар. лактозна непоносимост.


Цитата е взет от тук http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=alergii&Number=1945527706&page=0&view=collapsed&sb=5
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Въпроси и отговори
« Отговор #534 -: Октомври 24, 2007, 23:48:23 pm »
Малко напомня zа иzбора между натурален сок (обогатен с витамини) и прясно иzстискан плодов сок.

ааа, не е правилно сравнението. освен ако не изстискваш ти млякото от собствената ти крава :D
 :bighug:
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Въпроси и отговори
« Отговор #535 -: Октомври 25, 2007, 03:09:29 am »
Таня, мойто лична лекарка ме посъветва, изхождайки от малко ниското тегло на Боби, да му давам прясно мляко, аз вече направих мляко с ориз и много се хареса.Постепенно ще намалявам Ам и ще сменя с обикновено, чудя се само какъв процент, щото ние пием 1%, но то е малко воднисто, поне на мен така ми се струва.
Щом си решила така, няма кой да те съди тука:)
Нали сте вече след годинката.
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
Re: Въпроси и отговори
« Отговор #536 -: Октомври 25, 2007, 05:51:50 am »
Ема, тук препоръчват на деца до три години да се дава само whole milk,при това не само на тези с ниско тегло.
Аз прясно мляко давам от годиката, цяло яйце също, мед също от няколко дена.Въобще карам го по либерално.Досега е не е ял само ягоди и фъстъци.Понякога в десертите му слагам смлени орехи.
*
Re: Въпроси и отговори
« Отговор #537 -: Октомври 25, 2007, 06:02:06 am »
Таня, мойто лична лекарка ме посъветва, изхождайки от малко ниското тегло на Боби, да му давам прясно мляко, аз вече направих мляко с ориз и много се хареса.Постепенно ще намалявам Ам и ще сменя с обикновено, чудя се само какъв процент, щото ние пием 1%, но то е малко воднисто, поне на мен така ми се струва.
Щом си решила така, няма кой да те съди тука:)
Нали сте вече след годинката.

От както навършиха година и малко давам кремовете от кухнята, които предполагам са с прясно мляко.
*
Re: Въпроси и отговори
« Отговор #538 -: Октомври 25, 2007, 10:12:25 am »
Танче, има се предвид цяло кокоше яйце ли? Нали не бързам със жълтъка, почти на 8 сме?
И що така различни мнения за рибата?...Д-р Бърди кога я препоръчваше, май на 11месеца...

Написах какво съдържа цялата табличка, zа да се види че zа храни, които ние даваме вече те ги препоръчват едва след 3 годинка, а прясното мляко е само след 7 месец.
Така че въвеждай жълтъка така както си реШила. Аz го въведох на 10 месеца. Риба въведох на 11 месеца (риба тон).

ema2, млякото трябва да е с нормална масленост (3,5%), а обеzмаслените ги пием ние  :D.
 
manhattan, тук контрола е толкова голям, че е почти като от собствената ти крава  :lol:.

Ами Гане, когато детето навърШи годинка. Ние вече я навърШихме  :D.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Въпроси и отговори
« Отговор #539 -: Октомври 25, 2007, 12:21:04 pm »
таблици много съм виждала. една с друга нямат прилика.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!