Така, тогава започвам.
Значи, ние се храним в 19ч , 21ч и после сън до 5ч /понякога и повече/. Голямата пауза, от 8ч и повече е и основната причина за възстановяване на цикъла.
Ако бебето откаже да яде и тази вечер в 21ч поради малко мляко, е желателно да се изцедя, защото паузи от 11ч със сигурност ще предизвикат намаляване на кърмата.
В периода на криза да добавя още едно вечерно хранене, в нашия случай примерно към 23ч. /ние имахме такова, но постепенно отпадна/
Естествено мога да подпомогна с лактогонен чай, жито и др., но основното си е самото кърмене.
Понеже ние сме вече големи, на първи правим 5 месеца, и ще започваме така или иначе захранване, за предпочитане е да опитам да дам оризова безмлечна каша през деня / т.е да захраня / и после да я направя като вечерно хранене в 21ч, когато е кризата. Това било по-добре, отколкото да давам АМ с шише, защото, както знаем има много бебчета, които след среща с шишето, отказват да сучат активно или въобще...
Обикновено кризите породени от месечния цикъл започват няколко дни преди кръвотечението и продължава още малко след това. Обикновено се забелязва, че бебето иска да суче по-често. Аз го забелязах това нещо, но си помислих, че е отново скок в растежа. Цикъла изобщо не ми е минал през акъла
Ако обаче това се случи при по-малко бебе, ще е наложително цедене в критичните часове, когато то отказва да суче. Така де, задължително, ако искаме да продължим да сме само на кърма
Днес Калоян заспива на гърдата и аз не го махам, да може да стимулира.
Ще пиша утре как сме били тази вечер
Дано да съм преразказала разбираемо съветите. Ако имате въпроси, питайте