Не те разбрах, какво искаш да кажеш....
Аз не пиша, че съм прочела, а от личен опит: Имам приятелка, на коята детето е кърмено изключително(без даване на води и друго освен кърма) до шестия месец, никога не можа да изцеди повече от 30-40мл, при изпуснато хранене се цедеше. Имаше много моменти в които беше на ръба да даде Ам, защото си мислеше, че няма мляко(добре, че ме слушаше за всичко и ми има доверие), а детето си качва повече от добре.
Бебетата които са на кърма всеки път изяждат различно количество и пробното кърмене е най-голямата глупост, особено, ако се прави в кабинета на педиатъра, гледа се теглото на седмица и на месец.
Пак повтарям има начини да се отстранят проблемите при кърмене, друг е въпроса, че някои майки искат да кърмят както на тях им е удобно, замислете се, че кърменето е от както свят светува, и много малък процент жени имат реални проблеми с лактацията-и преди и сега.
Да де ясно, че има такива. Аз просто казвам, че не винаги е така и не може да знаеш без да си премерил дали бебето си изкарва повече от колкото изпомпваш или не, ако не премериш. За теб може да е глупост, за мен е факт! Не съм го правила в кабинета на педиатъра, а у нас. Дадоха ми кантар, правила съм го много пъти впродължение на 2 седмици - все едно и също. При някои си изкарва, при други не. И със пециалист по лактация съм разговаряла и в крайна сметка след като всички настояват това, което и ти настояваш ( че е почти невъзможно да има проблем), се стигна до там да признаят, че верно каквото и да правя, няма да имам достатъчно кърма. Ето ти пример от това какво съм правила когато беше вече на месец и половина ( после ми спират записките)- всяко едно от тези е по половин час. Това го правех в продължение на 2 месеца и реших, че ще съм от тези, които според теб искаме да кърмим като ни е удобно :
00:10 - кърмене
04:15 - кърмене
06:30- кърмене
07:30-помпа
10:30- кърмене + АМ
11:00- кърма в шише
14:30- кърмене
16:30- кърмене
18:30- кърмене
19:30-помпа
21:00- кърмене +кърма в шише + АМ
21:30-помпа
В този ден имаме 5 мокри и 4 наакани памперса т.е. ако гледаме това проблем няма.
После тръгнах на работа, помпала съм по няколко пъти на ден по 40-50 минути. Другите момичета идваха и излизаха след 20-30 мин с по 200мл, а аз след 40 минути имах към 70-90мл кърма колкото да и оставя поне мъничко за следващият ден. Дори свекърва ми се учудваше какво правя и какво мъка ми е кърменето. Няколкоп приятелки са се чудели какво я събирам тази кърма капка по капка ( щото никога не е течала). Не е като да нямам с кого да сравня кое е нормално. Та не ми разправяте кое е до желание и че едва ли не ако съм положила достатъчно усилия Ивана нямало да е дохранвана. След всичко, през което минах с нея, с Андреа реших да не съм мъченица.И от тогава като чуя за момиче, при което има подобни проблеми, винаги има казвам да не се самообвиняват, ако не се получи. Да направят усилия, но в някакви нормални граници. Аз се обвинявах че сигурно не правя достатъчно,ревах когато за първи път дохраних и се чувствах много непълноценна като майка, точно защото четях неща подобни на това, което си написала - нямало как да не се получи, само да стимулираме повече и щяло да стане и т.н.. Това само ме стресира допълнително, а не е било необходимо. Така че нека не отсичаме така категорично кое как е, защото не е еднакво при всички.