Лори, то ако така лесно се отбиваше, като просто дадеш добавка, ехей, лесно щяхме да отбиваме бебетата, а не да се мъчим с месеци! Моята дъщеря не знам как ще я отбия! Така е свикнала да цока вечер. Ще е много трудно!
Да
Раши, съгласна съм, но ние сме с големи бебета, по-нагоре ставаше въпрос за бебе на 1 месец, когато лактацията още не е съвсем стабилна...
мими26, не ме нападай, моля те
Просто зададох един въпрос...по-спокойно.
И много ми е интересно как ти с дете на 3месеца разбра, че се отбива бебето?
Моето бебе е на 6 месеца и не съм аз тази, която е решила, че бебчето на 1 месец, за което беше питането, ще се отбие. Това, че попитах защо така мислиш, не беше заяждане, а просто въпрос...Като видях такова крайно изказване просто ми се искаше да разбера зашо мислиш така...Дали въз основа на личен опит или на нещо друго...
А в конкретния случай се позамислих -
бебето е на месец, ака, пишка и наддава ...не виждам защо трябва да се дохранва. Единствения "мит", който аз защитавам, и който лично съм изпитала е, че лактацията се регулира според нуждите на бебето. Няма ли достатъчно мляко - бебето суче повече и млякото се увеличава. По повод питането тук, аз го изтълкувах така: бебето има нужда от повече кърма и съответно суче по-често. Ако вместо кърма му се даде АМ, то съответно кърмата няма как да се увеличи без да има стимулация...
Така мисля аз. Далеч съм от мисълта да лъжа младите майки, аз самата се имам също за млада майка
. Който иска, пълно е с информация, да чете и да решава всеки сам за себе си. Аз съм щастлива, че успях да кърмя без проблеми и продължавам вече 7-ми месец.