дидон, и аз се притеснявам (макар и рядко
), че спи при мен и как ще се разделяме, но мисля, че най-хубавия съвет по родителстване, който съм получавала досега беше от консултантката ми кърмене, която каза, не дей да мислиш какво ще правиш след време, мисли за тук и сега, за бебето месец, месец и нещо е страшно много време, така че споко. ако работи и той спи и ти спиш, какво по-хубаво от това? тази работа бебетата да спят отделно е "модерна теория", така че явно е бебетата и майките се разделят по някое време, някой по-трудно, други по-лесно, и ние ще се разделим.
азалеа, ако бебето си яде по 20-30 грама на два часа, това са почти 12 хранения на денонощие, значи то си взима необходимото. има ли мокри памперси, ака ли значи е наред. пък и в началото те наистина отслабват. нека го види лекар, да си спокойна, но според мен си кърми спокойно, жълтеницата ги прави по-поспаливи и моята беше така. спеше по 4 часа и ме караха да я будя, което не действаше много-много. ще ти се регулира кърмата в процеса на кърмене, а това, че не са ти напрегнати гърдите съвсем не значи, че нямаш кърма - опитай да видиш да не се доизцеждаш след два часа вероятно пак ще усетиш такова напрежение. ади вече е на три месеца и си наддава съвсем добре (даже искат да я сложат на диета, но това е друга тема) само на кърма е, а на мен гърдите са ми спокойни, освен като стане дълъг периода, в който не съм я хранила, а кърма си има. ако имаш подръка някой консултант по кърмене, мисля, че е добре да говориш с нея, ако нямаш пиши ми на лични, ще ти дам скайпа на една жена, която е много мила, аз съм я питала за разни неща. успех, дано се оправите с кърменето и да не го дохранваш и други такива, защото първо за бебето е най-добре, второ за теб е хубаво и е много по-лесно, чисто практически. та стискам палци
сега ти видях новия пост и си мисля - да не би пък да изяжда повече от това количество, да е започнала да суче по-добре отколкото ти мислиш.
или може би да я слагаш дори и по-често от на два часа. в началото имаше периоди, когато ади и всеки час е сукала, особено вечер?