Ами не знам - така ми каза докторката. Защото някои ядки и меда можели да предизвикат алергия. Но аз не се вманиачавам чак толкова. Общо взето си хапвам от всичко по малко
Правилно ти е казала. За да се ориентирате, разгледайте някоя таблица за захранване на бебета, там са най-добре посочени безобидните за бебето храни (тези, които се въвеждат до 1 годинка). Избягвайте всичко, което може да съдържа бои, дори купена кайма. Най-добре си приготвяйте сами, никакви сурово-пушени меса. Аз се хранех основно с месо, салата моркови, пипер и неща, които могат да се приготвят бързо (нямах много време за готвене). Доста дребни сладки (без какао) съм изяла
не са полезни, ама с 1 ръка (или без ръце) само това успявах да си вкарам в устата през деня
, а ми даваха достатъчно енергия.
Много течности трябва да пиете поне 2 литра вода (аз си позволявах и по 1 малка чаша бира вечер, след като мине последното кърмене
)
Пиех чая на Хип в кутийката, а не пакетчета. Първите 4 месеца бяхме само на кърма, цедях се след всяко кърмене (то май само това правих - хранех и цедях), после смених вечерното хранене с АМ, но не защото нямах, а уж защото АЗ се усвоява по-бавно и да спят повече, но нямаше ефект. Кърмих почти година, имах кърма за още 2 бебета (ако не ги хранех, цедях по 500млл).