Аз подкрепям Сперанца семпре ,определено кърменето не е лесно за всяка една начинаеща кърмачка , то е процес , който иска време в повечето случаи и съм на мнение , че трябва да се изтърпи да не се дава добавка на бебето и да не се спазват часове на хранене , трябва да се кърми често и това е.От опит знам това , моето бебе беше от трудните за кърмене още от родилния дом , знаете ли колко дни не съм спала за да мога да го накарам да суче от гърдите ми , а не да пие АМ,ако бях се отказала още там както мислех и да сторя ,нямаше изобщо да продължим с кърменето, благодарение на мъжа ми аз стиснах зъби и продължих с кърменето , което за мен беше истински кошмар и то месеци наред , но бебето поемаше от най-ценното за него в първите му месеци-кърмата.И така аз бях на крачка от това да спра да кърмя , защото постоянно ми повтаряха моите близки около мен , че не ми стига кърмата и бебето затова не наддава, а то наистина не наддаваше така както всички очакваха по кило -кило и нещо , беше си по-слабичък , той просто си е такъв и сега, макари да хапва много добре , просто си е натура. Аз самата бях от тия дето идскаха да им е по-лесно , мислех да го дохранвам с АМ но това не стана , то бебето никога не го пропи и по необходимост си останахме на кърма , което си е супер за едно бебе.Сега още се кърмим , макари пак да става трудно , той сега все си играе и се разсейва повече от преди, но го кърмя сутрин и вечер и не съжалявам за този труден път по който сме поели аз и бебо , защото наистина си е трудно когато бебето не иска да суче лакомо и съответно кърмата намалява и не пие АМ - кошмар , но това е полезно за детето , дори то да не го знае.