силванче, зай, не мога да видя колко са ви големи бебетата, но ако сте в първите седмици, стомасите им побират около 30тина грама. това, че искат да сучат не е задължително да е глад, а може би просто ги успокоява. аз много бих препоръчала да се свържете с консултант по кърмене, който да дойде у вас, да наблюдава храненето и да каже какво мисли - възможно е да не захапват добре бебетата и да се нагълтат с въздух, възможно е да се помисли за начин, при който вие да може да почивата и да ги кърмите. аз проглуших ушите на хората как въпреки всички препоръки си я взех в леглото и досега сме си така - като се размрънка, разкопчавам копчето и продъжаваме да спим. абсолютно е вярно, че ви трябва почивка, най-вече от преживяването, че нещо катастрофално се случва, аз го имах същото - разранени зърна, болки в гърба, не можех да седна, да легна, тя иска да суче, аз я спирам, че боли, но точно за един час ми помогна консултант по кърмене (не съм в бг, затова не предлагам контакт). моето бебе имаше 4 часа сън през другото време и тя сучеше понякога по няколко пъти на час, това е абсолютно нормално и аз не вярвам, че не е добре за тях и трябва да се отучват или да се карат да чакат. ако, разбира се, това не ви изтощава вас.
дидон, много благодаря за статията, много е интересна, а за ситуацията с калоян, не знам какво да кажа, само мога да стискам палци
аз да ви се похваля вече ади гризе ябълка или банан или хляб когато и ние се храним и е голям купон "захранването, водено от бебето". много е смешна, защото плюе една голяма част от храната си досега е опитала още и круша и морков на пара. преди или след това (в зависимост колко е гладна) винаги се кърмим.
силванченце, зай, стискам палци, пак пишете