0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните 2 част
« Отговор #300 -: Април 24, 2007, 09:50:35 am »
Досрамя ме пак да звънна на док и изпих един аналгин  :oops: на своя глава, щот реших, че болките ще се отразят по-зле на бебето. След целия кошмарен ден от аналгина ме отпусна и заспах като бебе, ама после се притесних с тоя аналгин и сега като една тъпа патка ви пиша тука да се успокоявам едва ли не.

Нинче, недей да пиеш повече аналгин, нито докато си бременна, нито докато кърмиш след това. За такива проблеми за бременни най-подходящ е парацетамолът! Убедена съм, че няма проблем от аналгина - все пак бебо е голям и плацентата го пази.
За киселините, или твоите болки в хранопровода, може да си вземеш Талцид. Помага относително. Аз лично пиех газирана вода и имаше някакво облекчение.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #301 -: Април 24, 2007, 10:09:20 am »
Мерси heart, ще си призная и пред докторката в четвъртък какви ги върша и ще се консултирам с нея за киселините, макар, че аз мога да кажа, че не бяха точно киселини, а жестоки болки в хранопровода, може би през бременността наистина се променя организма на жената и се случват необичайни неща. Между другото още при първата ми бременност, която завърши с мисед за съжаление, тогавашната лекарка ми бе казала за аналгин, че би могло и аз затова си позволих. А знаеш ли, колко лекари казват различни неща и човек може да се побърка. Януари като бях настинала, лекарката УНГ ми изписа едни капки, гинеколожката каза, че абсурд, а аптекарката, която уважавам, защото я познавам ми каза трето нещо и накрая минах без капки за нос.
Много то благодаря за отговора.
*
« Отговор #302 -: Април 24, 2007, 10:27:42 am »
За съжаление е точно така. Не само ти се сблъскваш с невежеството и незнанието на някои лекари.
Киселините може да са толкова силни, че наистина да ти заприличат на болки.
« Отговор #303 -: Април 24, 2007, 12:18:43 pm »
Относно капките за нос - може да се ползва само морска вода. Тези и за кърмачета стават.
*
« Отговор #304 -: Април 24, 2007, 12:38:14 pm »
Относно капките за нос - може да се ползва само морска вода. Тези и за кърмачета стават.
Коринка, предполгам имаш предвид Стеримар, но за съжаление той не отпушва носа. Освен тях подходящи за бременни и кърмачки са и Еуфорбиум композитум, пише го изрично в листовката.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #305 -: Април 24, 2007, 12:52:12 pm »
Момичета, на мене от седмица ми се обостри сенната хрема-ринит и точно с това се спасявам!
След консултация с алерголог ми препоръча промивки с морска вода-Sterimar,
което и на бебета се прави, локално в носа!И още един шпрей след това, безвреден за бременни....
Лекарства преди 12 седмица не може!То и да можеше нямаше да пия ще си прахтя същи хипопотам!
Доде се изредят всички хвъркати пухчета и цъфтежи, така ще съм....
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #306 -: Април 24, 2007, 12:54:55 pm »
То и да можеше нямаше да пия ще си прахтя същи хипопотам!

Ти си любимият ми хипопотам  :balk_21:

lb2f
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #307 -: Април 24, 2007, 17:18:18 pm »
То и да можеше нямаше да пия ще си прахтя същи хипопотам!

Ти си любимият ми хипопотам  :balk_21:

Джазинко  :bighug:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

aii

• 386
  • На мама чудото :)
« Отговор #308 -: Април 24, 2007, 18:34:44 pm »
Аз да ви се ожаля!!!От вчера съм с една гадна температура-ужас! :x
Вчера като се почна от 37,5 и до вечерта стигнах на 38,2.Пих парацетамоли и витамини,но не знам дали е гадна настинка (болят ме и костите и мускулите) или е нещо по-сериозно като листериозата :(:(:( Паника голяма съм!Дали да звънна на док или ще ми се смее?Днес съм малко по-добре,но пак си се притеснявам от такова рязко повишаване на температурата.А цяла зима нито веднъж не се разболях,та сега към края ли?!Оф,успокойте ме старшите мами,че ме е хванала голямата параноя!  :oops:
« Отговор #309 -: Април 24, 2007, 20:10:55 pm »
Когато бях болна с температура над 38 градуса, ползвах точно Стеримар-как да не отпушват, направо ми спасиха животеца тогава! Аз ги препоръчвам на всички.

За температурата-изпитаната бабина рецепта с оцет ми помогна много и за една вечер я свалих без да пия каквито и да е лекарства.

Тези болки в хранопровода са точно киселини-и да, могат да бъдат адски болезнени. Случвало ми се е да не мога да заспя от тях или да не хапвам нищо с часове само и само да отминат.

Почти всяка бременна ги има, но са ососбено силни, когато ядеш по-мазна и по-тежка храна за вечеря, например пица, руска салата или когато се излегнеш непосредствено след хранене. Леките разходки определено помагат.
*
« Отговор #310 -: Април 25, 2007, 11:57:55 am »
 Привет мамчета  :balk_102:,
 Бих искала да попитам има ли сред вас такива, които пият флор за зъбите на бебчо, и ако да по колко,на мен мойта зъболекарка ми каза да пия сега от петия месец.
*
« Отговор #311 -: Април 25, 2007, 12:58:23 pm »
Пия Зимафлуор - 1mg (4 хапченца от по 1/4mg) от началото на третия месец. Тогава според моята зъболекарка започва формирането на корените на зъбките. Специално при мен е наложително, защото моите зъби са много ронливи, с ниско съдържание на флуор. Опитвам се да предпазя бебо от ходенето на зъболекар на всеки три месеца, което ми е спътник цял живот.  :(
« Отговор #312 -: Април 25, 2007, 13:18:51 pm »
Ау, ами на мен никой не ми беше казвал да пия такова нещо! И сега вече е много късно - мислите ли, че нещо ще му се отрази на бебето?
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #313 -: Април 25, 2007, 13:20:57 pm »
Не се притеснявай, не е фатално. Не навсякъде изписват флуор да се пие. И се отрича, и не. Всичко зависи от лекаря май. Аз не съм пила, но не мисля че има някакъв проблем - поне за сега изглеждаме с перфектни зъби, нищо че са само 4 :lol:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #314 -: Април 25, 2007, 13:35:08 pm »
Според мен (ама съвсем лаишко мнение), не всички хора се нуждаят от флуор, така че не се притеснявай. Моите първи две пломби бяха ми сложени в устата още на 3г. и имах вече едно полуразрушено зъбче, на което не му сложиха пломба, защото си нямаше кариес - просто счупено. Сега зъбите ми представляват истински шедьовър на зъболекарското изкуство и по тях могат да се проследят всички тенценции в тази област! :lol:Много, много се надявам, че бебо ще е хванал някакъв по-хубав ген за зъбките!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #315 -: Април 25, 2007, 14:58:44 pm »
Момичета, на мене от седмица ми се обостри сенната хрема-ринит и точно с това се спасявам!
След консултация с алерголог ми препоръча промивки с морска вода-Sterimar,
което и на бебета се прави, локално в носа!И още един шпрей след това, безвреден за бременни....
Лекарства преди 12 седмица не може!То и да можеше нямаше да пия ще си прахтя същи хипопотам!
Доде се изредят всички хвъркати пухчета и цъфтежи, така ще съм....

мишенце , имахо хомеопатично за сенна хрема -Риналержи.Можеш да попиташ лекаря си ,дали не може да го пиеш.
<br />
« Отговор #316 -: Април 25, 2007, 15:52:59 pm »
Здравейте! Нещо съм се притеснила и аз с този БХС. Съжалявам, че си го направих. Това, което ме тревожи е, че според мен не ми изчислиха вярно седмицата и вероятно ще излязат невярни резултати от това. Една седмица преди да ми правят БХС бях на преглед при "моя доктор", който каза, че бебето се движи както трябва с един ден напред. В Шейново, където съм записана на ЖК ме гледаха седмица по-късно във връзка с това прословуто изследване и лекаря ми каза, че бебето било със седмица напред. По изчисления тогава бях в 16 седмица и 3 дни, а той ме изкара в 17 - та и 2 дни... Та много съм притеснена да не излязат лоши резултати и независимо, че съм почти убедена, че не е измерил правилно ще трябва да правя и амниоцентези и  т.н. . Та така. Още веднъж казвам, че съжалявам ,че не отказах да ми направят това изследване.

*
« Отговор #317 -: Април 25, 2007, 16:14:03 pm »
Smilie, до колкото знам в деня в който ти правят БХС, трябва да минеш и на ултразвук, а не седмица по рано или по късно. На мен ми предстои да правя БХС, но малко се колебая дали да правя или не, но ще реша до края на седмицата.

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
« Отговор #318 -: Април 25, 2007, 16:21:26 pm »
Никак не трябва да съжаляваш за БХС-то. И не се шашкай предварително; вярно, и аз като влязох да си взема резултатите имах ужасно сърцебиене и ръцете ми видимо трепереха, затова те разбирам, но искам да ти кажа, че притеснението ти не е основание за притеснение.
 :D

Предполагам, че си прочела онази, жълтата листовка, така че нещата са ти ясни, но все пак виж това и наистина вземи, че се успокой:
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/663/68/
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/651/68/
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/432/68/
« Отговор #319 -: Април 25, 2007, 16:25:03 pm »
Гери,може би не съм се изразила добре, разбира се, че ми правиха ехография в деня дна взимането на кръв, проблема е, че ме изкараха със седмица по-напред в развитието в сравнение с тремина ми. И не това е проблема, а че предната седмица моя доктор ми каза, че се движа според термина си ( един ден разлика) Не е възможно за една седмица бебето да се развие толкова бързо, че разликата с термина ми да стане 7 дни, разбираш ли? Притеснявам се, че ако в дена на взимането на кръв за БХС не са измерили точно на ехографа седмиците, то и резултатите ще са грешни.