0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните 2 част
« Отговор #280 -: Април 19, 2007, 20:50:42 pm »
Моля ви кажете не6то zа ка6лица
При мен действат безотказно инхалации с лайка и сода бикарбонат.
*
« Отговор #281 -: Април 19, 2007, 22:27:59 pm »
6те пробвам вси4ко каквото сте каzали zа ка6лицата и дано има ефект. Много ви благодаря :D
За ко6ниците zа кола наистина е най важно да се гледа сигурността.

« Отговор #282 -: Април 19, 2007, 22:52:47 pm »
За лежането по гръб - на мен още от петия месец ми стана невъзможно, защото бебето започна да натежава и легнех ли по гръб имах чувството, че всичките ми органи се смазват. В момента съм в осмия месец и нямам никакво желание да лежа по гръб, защото си знам колко е неудобно. Единствената ми удобна позиция е когато се излегна на лявата ми страна с възглавница между колената. Така си спя и ми е супер. По гръб не е препоръчително да се лежи и от гледна точка на това, че може да се намали притокът на кислород към бебето.

Килограмите ми ги мерят на всеки преглед. Казах на лекарката, че няма смисъл да ми ги казва, освен ако не нарастнат дотолкова, че да започнат да влияят върху здравето на бебето. Кръвното ми се е повишило, което е много добре, защото обикновенно е много ниско. Другото интересно е, че от 36 г.с. минавам на Хепарин-два пъти дневно. След раждането се връщам на Леванокс. :D Още малко ми остана, момичета, стискайте ми палци до края!
« Последна редакция: Април 19, 2007, 22:54:22 pm от Baby2007 »
*
« Отговор #283 -: Април 20, 2007, 11:19:00 am »
за килограмите...аз качих общо 17...хич не исках да са толкова, най-много 14 бех предвидила, ама този пуст Великден развали цялата работа в последния момент! то не бяха козунаци, агнешко с картофи, вкусотии...от раз наддадох с 2 кг за 4 дни
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
*
« Отговор #284 -: Април 20, 2007, 11:21:32 am »
ахх я да ви питам...колко време можеш да се "разхождаш" с 3-4 сантиметрово разкритие?! то на толкова съм чувала, че даже слагат епидурална, а пък аз нищичко не усещам! докторката каза, че може и до термина да се влача така, оффф вече нямам търпение! :witch:
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
*
« Отговор #285 -: Април 20, 2007, 11:27:37 am »
Maiski, екстра са ти килограмите! Де и аз да се отърва само с толкова!
*
« Отговор #286 -: Април 20, 2007, 11:41:46 am »
ами, добре :) аз "тръгнах" с 5 кг отгоре като забременях...ама несе, ще му мисля после, ще обменяме опит и съвети за диети за здравословно хранене и правилно отслабване! щото хич не ме бива по зверските диети!
« Отговор #287 -: Април 20, 2007, 13:04:35 pm »
за килограмите...аз качих общо 17...хич не исках да са толкова, най-много 14 бех предвидила, ама този пуст Великден развали цялата работа в последния момент! то не бяха козунаци, агнешко с картофи, вкусотии...от раз наддадох с 2 кг за 4 дни

Те това все едно аз съм го писала. И костите много ме болят, по гръб само мога да си мечтая да спя; вярно е, че килата са бели кахъри, ама...
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #288 -: Април 20, 2007, 19:48:54 pm »
Днес бях в "АМОРЕЙ" - на Фр. Нансен и "Петър Берон". Купих си един панталон за лятото 7/8 много готин и една много интересна пола. Има доста неща за бременни и определено човек може да си хареса нещо.  :D

« Отговор #289 -: Април 20, 2007, 21:13:26 pm »
Този магазин е страхотен! Има много хубави и качествени неща. Аз от там си купих едни дънки за 44 лева, наистина са страхотни, доста дълго ги носих, чак напоследък започнаха да ми умаляват.
« Отговор #290 -: Април 21, 2007, 14:31:34 pm »
Момичета, 1 въпрос към вас - дано знаете повече от мен, защото аз ще се побъркам от размишления...Наблюдаващата ми лекарка каза, че при следващото ми посещение - 17 май - ще имам и още 1 "екстра" - мануален вагинален преглед??Това нормално ли е?На вас правили ли са ви преглед с ръка за състояние шийката на матката?? 8OПРи мен нормалните гинекологични прегледи стават с обезболяващи и са много трудни и мъчителни - но колкото и да и обяснявам не може да го разбере...Страх ме е да не се случи нещо на бебето... :(Все пак тогава ще съм на края на 5-ти месец :?

« Отговор #291 -: Април 21, 2007, 15:41:05 pm »
 Направиха ми такъв преглед(мануален) в 21г.с. точно заради установяване състоянието на маточната шийка, не е болезнено, а и страшно се успокоих след този преглед, тъй като въпроса беше дали да ми се включи магнезиев препарат - имах втвърдяване на матката( гинеколожката искаше да провери дали е наистина контракции); засега го преодолявам с но шпа и бусколизин и то при нужда. Мануалният преглед е незаменим за установяване състоянието на маточната шийка; чрез ултразвуково изследване също може да се провери дали има скъсяване, но... аз имам леко ретроверзио и се доверявам на мануалния преглед.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #292 -: Април 21, 2007, 19:24:19 pm »
Момичета, в 24 г.с. съм и днес за първи път откакто забременях имах слабо кафеникаво зацапване, не усетих да имам контракции. Докторът ми каза да пия Магнерот 3*2 и Но-шпа 3*1, но аз в първоначалната си паника забравих да го питам каква може да е причината за това. Преди няколко дена имах доста сериозни проблеми с киселини в стомаха и ден и половина може да се каже, че не бях яла и предполагам оттам може да идва липсата на магнезии и този проблем. Моля ви ако на някоя се е случвало подобно нещо или знае някакви възможни причини да ми напише. Благодаря ви.

« Отговор #293 -: Април 22, 2007, 12:57:24 pm »
Момичета, в 24 г.с. съм и днес за първи път откакто забременях имах слабо кафеникаво зацапване, не усетих да имам контракции. Докторът ми каза да пия Магнерот 3*2 и Но-шпа 3*1, но аз в първоначалната си паника забравих да го питам каква може да е причината за това. Преди няколко дена имах доста сериозни проблеми с киселини в стомаха и ден и половина може да се каже, че не бях яла и предполагам оттам може да идва липсата на магнезии и този проблем. Моля ви ако на някоя се е случвало подобно нещо или знае някакви възможни причини да ми напише. Благодаря ви.

Не е причината в неяденето. И не се шашкай излишно. Например може от преди да си забременяла да имаш недостиг на магнезий, но това едва сега да се проявява; може да има леко разминаване между растежа на матката и на плода - плодът да расте по-бързо; може да имаш, както се нарича на популярен език, чувствителна матка; причините може да с комплексни; да не забравяме цигарите, претоварването, стреса.
Спокойно, аз от 15 седмица пия Магнерот (и пак си имах контрекции, особено нощем, а от 3 седмици и Гинипрал.
Ако пък можеш да си уредиш (и да си го позволиш, разбира се)да не ходиш на работа, ще бъде добре за матката ти, че вече е започнала да натежава дори да не го усещаш.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #294 -: Април 22, 2007, 13:11:55 pm »
korinka много ти благодаря за постинга. Днес нямам зацапване и още повече след това, което си ми написала, съм доста по-спокойна. Чакам утрешния ден, за да отида при моя доктор на преглед и той надявам се съвсем да ме успокои.  :hug2:

« Отговор #295 -: Април 23, 2007, 11:19:28 am »
Samorasliche, при мен не са правили такъв мануален преглед за състоянието на шийката. Бременността ми беше рискова, имах контракции през цялото време от 15гс нататък, пиех но шпа, после магнезий и Гинипрал и работех на половин ден, лежачката до един лаптоп в къщи. Предполагам, че затова лекарката ми е решила да не ми прави мануален преглед. Обаче ако ти си с обезболяващи за нормален гинекологичен преглед (което е необичайно за повечето от нас), то тогава имаш сериозно основание да се колебаеш. Посъветвай се непременно с още поне един добър гинеколог, преди да се съгласиш. Успех!
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #296 -: Април 23, 2007, 15:21:53 pm »
Здравейте момичета, сега и аз ще се допитам до вас и ще споделя какво сътворих   :oops: :oops: :oops:В 27 г.с. съм. Последния Петък дето мина ме заболя гърлото, а в събота (беше работен ден) ми беше малко кофти, отпаднало, с лека хрема. Обадих се на док. каза ми да пия чай с мед и лимон, витамн Ц разтворим, и Стрепсилс за гърло да смуча. Добре, ама към обяд от притеснение ли от кво ме заболя хранопровода (а аз никога не съм имала проблeм с храна, НИКОГА), започнаха изгарящи болки, притесних се и от неври ли, кво - заболяха ме и зъби, а се и изпъпчих. Никога не съм имала и проблем с кожата да отбележа. Досрамя ме пак да звънна на док и изпих един аналгин  :oops: на своя глава, щот реших, че болките ще се отразят по-зле на бебето. След целия кошмарен ден от аналгина ме отпусна и заспах като бебе, ама после се притесних с тоя аналгин и сега като една тъпа патка ви пиша тука да се успокоявам едва ли не. Който иска може и да ми потврди, че съм тъпа патка - няма да се обидя! Сега съм само с хрема, дано мине и тя!
« Последна редакция: Април 23, 2007, 15:37:42 pm от Nina »
« Отговор #297 -: Април 23, 2007, 17:54:57 pm »
Само да отбележа, че е напълно нормално да имаш болки в хранопровода, т.е. киселини по време на бременност. Много малък процент от бременните нямат. Аз имам най-редовно, особено след като си хапна нещо мазничко.
*
« Отговор #298 -: Април 23, 2007, 18:04:26 pm »
Днес бая се рових какви изследвания ни се полагат по здравна каса и кога точно. Надявам се линка да е полезен на всички, които ходят на ЖК в България. http://www.mh.government.bg/administrative_serve8.php
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #299 -: Април 24, 2007, 06:39:05 am »
Цитат
Днес бая се рових какви изследвания ни се полагат по здравна каса и кога точно. Надявам се линка да е полезен на всички, които ходят на ЖК в България. http://www.mh.government.bg/administrative_serve8.php

То хубу, ама на книжка ...
Аз лично се чувствам щастливка, че миналата седмица получих два талона на куп - за кардиолог и алерголог.