0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните 2 част
« Отговор #180 -: Април 09, 2007, 13:14:46 pm »
Момичета, моля ви, дайте идеи как да си подсиля имунитета. Настивам само като ме духне вятъра. :( И резултатът винаги е запушен нос, лека температура 37.3 и болки в гърлото. И това почти всяка седмица.
Ще ми се превантивно да предприема мерки, но без да навредя на малкото човече. Как се предпазвате вие?
*
« Отговор #181 -: Април 09, 2007, 14:13:13 pm »
Много внимавайте с яйцата...и с козунаците!  :eating: аз вчера попрекалих с него (е, не можах да се въздържа!!!) и гледам, че и на мен са ми изкочили малко пъпки, а през цялата бременност не съм се оплакала от пъпки!

Сия, ти витамини за бременни пиеш ли? може като добавка към тях да си изстискваш лимони с мед, или яж много ябълки, кивите...друго не се сещам...и се пази от вирусоносители!
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
*
« Отговор #182 -: Април 09, 2007, 14:23:34 pm »
Майски, Пия витамини пренатал. Изстисквам лимони, грейпфрути, портокали. Пия чайове, ям  мед. Племенниците ми са в немилост. Ям ябълки, кивита и всякакви плодове и зеленчуци. Ама не помага.
*
« Отговор #183 -: Април 09, 2007, 22:47:59 pm »
Майски, Пия витамини пренатал. Изстисквам лимони, грейпфрути, портокали. Пия чайове, ям  мед. Племенниците ми са в немилост. Ям ябълки, кивита и всякакви плодове и зеленчуци. Ама не помага.

Освен Пренатал можеш да пиеш по 1000 мг (една разтворима таблетка) витамин С на ден. Аз поне така правех.
И се закалявай - разхождай се повече на чист въздух, къпи се с по-хладка вода.
« Отговор #184 -: Април 09, 2007, 23:15:14 pm »
Яж повече плодове изеленчуци, почивай си максимално, наспивай се хубаво. За друго не се сещам, но знам, че по време на бременност имунитетът е по-слаб. И аз се разболях няколко пъти, а по принцип боледувам рядко.
*
« Отговор #185 -: Април 09, 2007, 23:47:28 pm »
благодаря ви за съветите. веднага увеличавам дозата на витамин С. досега пиех по 500 мг на ден. А топлата вода я избягвам принципно заради контракциите, които би могла да предизвика заради претоплянето.
*
« Отговор #186 -: Април 10, 2007, 14:49:29 pm »
Спокойно, сега идва едно хубаво пролетно време...няма да се разболяваме толкова често, надявам се! пък и имунната система се нуждае от известно време, за да се "заздрави".
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
*
« Отговор #187 -: Април 10, 2007, 16:15:45 pm »
Момичета, един малко неудобен въпрос  :oops:.Нормално ли е от гърдите да сълзи по малко течност? Четох, че течността, която е преди кърмата се отделя чак след раждането и чак след няколко дена започва да се отделя нормална кърма. Пък аз съм само в 22 седмица и това сълзене ме притеснява. Понеже ми е много неудобно, хич не ми се ще да споделям с лекаря си. :oops:Ако кажете, че е нещо притеснително ще му кажа де, няма как...
« Последна редакция: Април 10, 2007, 17:10:08 pm от Lan »
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #188 -: Април 10, 2007, 16:17:01 pm »
Бе то и при мен тече помалко, но мисля, че е нормално.
*
« Отговор #189 -: Април 10, 2007, 16:27:05 pm »
Моята приятелка към 7 месец имаше сълзене и много се беше притеснила. Док й казал, че това е коластра.
Съветвам ви да споделите с лекарите си все пак, за всеки случай.
« Отговор #190 -: Април 10, 2007, 17:06:52 pm »
Аз досега не съм имала такова отделяне, но знам, че е напълно нормално.

*
« Отговор #191 -: Април 10, 2007, 18:01:28 pm »
sia, коластрата също не е притеснителна, нали? Аз за нея четох, че се появява след раждането. Точно за това се притесних, защото другата възможност е завишен естроген, а това не знам дали няма да навреди на бебето. Ако съм сигурна, че е коластра и е нормално да се появи по това време, няма да занимавам док въобще. Щото и аз съм чешит, много ме е срам да ми гледат гърдите (даже и док) :oops:. Пък и не винаги сълзят, възможно е точно на прегледа да няма нищо... :oops:
*
« Отговор #192 -: Април 10, 2007, 18:08:27 pm »
Лан, честно казано не съм запозната. Само споделих това, което се случи с моята приятелка. Сега ще се поразровя и ако намеря нещо, ще свиркам.
*
« Отговор #193 -: Април 10, 2007, 18:13:09 pm »
sia, да бе - специално заради мен! Недей  :D. Аз ще се поровя. Просто си помислих, че може би приятелката ти е споделила какво и е казал док по-обстойно за коластрата.
*
« Отговор #194 -: Април 10, 2007, 18:15:21 pm »
Тук май е най-изчерпателно. http://www.predainatatak.bg/news/about94.html
« Отговор #195 -: Април 10, 2007, 21:32:36 pm »
Аз съм чела, че е нормално да ти прокапва към 7-ия месец. Е, разбира се всичко е индивидуално. При мен такова нещо няма, но пък съм забелязвала по зърната едни засъхнали, като миниатюрни, жълтеникави люспички. :?
*
« Отговор #196 -: Април 10, 2007, 22:15:21 pm »
Момичета,

по време на бременност се увеличава производството на хормона пролактин, който е отговорник за лактацията след раждането. Вследствие на увеличените нива на пролактина искам да ви уверя, че е съвсем нормално да имате леко сълзене от гърдите. Не се притеснявайте!
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #197 -: Април 11, 2007, 09:58:33 am »
Момичета, искам да ви попитам нещо относно изплащането на болничните от
НОИ. На някои от вас има ли забавени плащания, защото моя 1-ви болничен е
от 23.01.07 и още нямам преведени пари. Знаете ли тел. на който мога да  се обадя да питам. На сайта им има тел. само за София-област.

Благодаря ви!
« Отговор #198 -: Април 11, 2007, 10:07:40 am »
 Моят първи болничен е от 02.01. и досега имам изплатени само 70 лв. Голяма тъпотия с тази новата система.Аз ще си пусна отпуските за 2006 г. и 2007г. за да видя някакви пари. Щото ако човек разчита само на болничните....70 лева за 4 месеца....
*
« Отговор #199 -: Април 11, 2007, 10:55:35 am »
sia, много благодаря за статията! Аз все пак явно ще занимавам док., защото това моето не е "гъсто и жълтеникаво", а е точно като сълзи - явно не е коластра.