Аз през цялата бременност така и не разбрах, що е то бременелски апетит. Ядох и все още ям нормално, даже на моменти плашещо малко. Въпросът е, че до 7 месец си качвах по 2 кг на месец - независимо колко съм яла и колко ми се е гадело. И от тогава нищо, нито грам, въпреки килограмите бонбони, толумбички, пастички..., на които наблегнах в последно време. Иначе в начална бременност, някъде до към 5-т имесец да не видя сладко, макар че съм леко пристрастена.
Така че това с качването е доста относително. Но все пак гледайте да не прескочите много границата, а за малкото качени, то бебето каквото му е нужно си го дърпа от майката. Пък и нали се ходи на узи, там докторите гледат как расте бебенце.
От плодовете имах период, в който ми се подуваше ужасно коремът и получавах страшно много газове, така че не съм наблягала на тях.
Кисело не ми се е яло изобщо, никаква промяна във вкусовете, никакви странни желания и комбинации при храненето. Така че според мен всичко е строго индивидуално. Внимавайте, в какво се вторачвате много, че да не
докрая. Че после идват едни други страхове.
Чувала съм, че е хубаво да се ядат сурови ядки, особено орехи. Мазнините от тях помагали за доброто развитие на главния мозък на бебче. Така че доста си похапвах от тях и наблягайте на течностите - задължително.