Отдавна наблюдавам темата, но днес вече имам желание и да се включа.
Фирмен купон вчера - идва колежка на мъжа ми, с която сме доста близки, знаех, че ще се женят октомври и първо се зачудих на краткия срок, после разбрах, че е бременна, но не го е обявила на всеослушание. И така, виждам я вчера и отивам да я поздравя за сватбата, а тя подскача весело и ми казва, че има и друга новина. Стана ми много приятно, че реши да сподели с мен, гушнах я и й казах колко много се радвам за нея, чак не можех да се позная. Това ми е първия сблъсък с близка бременна и си мислех, че ще ми е по-трудно. Цяла вечер се въртях около нея и й се радвах - станала е много спокойна, има някаква мекота в погледа и съвсем леко заоблено коремче. В началото на трети месец е, но е доста слаба, явно затова й личи.
Дотук всичко добре, ама що ми трябваще да питам къде ходи на прегледи и какви изследвания ще прави. Каза ми някаква световно неизвестна квартална клиника - аз си замълчах, все пак тя си решава. За изследванията си нямаше никаква представа - каза, че май кръв щели да й вземат. Точно тогава осъзнах разликата - тя просто е от онези, нормално забременяващите, необременени психически жени, които прихващат от непазене и евентуално спират цигарите и алкохола. Това фолиева киселина, микробиология, консултация с генетик и тем подобни са понятия от друга вселена.
Като се прибрахме бях много тъжна, а Румен си мислеше, че съм разстроена щото ни се провали екскурзията за почивните дни.
Не завиждам в никакъв случай, ама така ми се иска и аз да съм една спокойна, нежна и нищо незнаеща бременна...