0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Здравейте през последните 3-4 години с мъжа ми сме си правили 2 пъти кръвен тест за хламидии. И двата пъти той показваше че нямаме. Сега обаче смених лекарят си и той ми пусна PCR тест за хламидия със съмнението че все пак проблемите ми може да са точно от хламидия. Аз преживях една извънматочна бременност и две години след нея направих един ранен спонтанен аборт. Четох за PCR теста в някои руски сайтове оказа се че е доста точен почти 100% но въпреки всичко ме притеснява факта че е доста скъпичък и при условие че и давата кръвни теста са отрицателни възможно ли е PCR-а да е положителен?
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
сигурно е възможно, ако си се заразила СЛЕД като са били направени кръвните тестове.
или ако кръвните тестове са били фалшиви.

нека излезе резултата, пък после да му мислим. хубаво е направил лекарят ти, че те е насочил за PCR тест.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Starlet

• 1937
Благодаря ти за отговора! Ясно ми че при този вариант който ми казваш ще е възможно  :D но просто ме интересува принципно за себе си да знам ако все пак кръвните тестове не са фалшиви възможно ли е да стане такова нещо. Аз за себе си си обяснявам нещата така както с тестовете за бременност Можеш да имаш отрицателен тест а да си бременна но неможеш да имаш положителен тест а да не си бременна дори и да е куха бременноста. Доколкото знам кръвният тест е основан на антитела в организма срещу хламидия! Все пак възможно ли е организма ми да не реагира на заразата и да не произвежда такива антитела?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Аз имах положителен тест и 12 дни закъснение, а нямаше нищо, абсолютно нищо :cry:
Какво представлява този PCR тест? Аз също съм изследвана за хламидия само чрез кръвен тест. Открито беше наличие на хламидия, излекувахме я /резултатите от теста го показаха/ и впоследствие след 5 месеца същия кръвен тест отново показа наличие на хламидия.
Здравей, Starlet,

За съжаление не мога да отговоря на въпроса ти, но и моята лекарка казва, че кръвните тестове за хламидия не са толкова точни колкото PCR теста. Тя ми каза, че този тест се прави чрез взимане на секрет от жената и се прави само в една болница в София. Моля те сподели ти къде го прави, а също ме интересува и цената, защото и на мен ми предстои това другия месец. След колко време стават резултатите?
Благодаря за отговорите и дано тестът ти излезе отрицателен.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
PCR е The polymerase chain reaction. В основата на диагностичните методи стои намножаване на ДНК фрагменти с полимеразна верижна реакция (PCR).

Обаче всички методи за диагностика на хламидия дават фалшиво отрицателни резултати, по литературни справки - до 20%. Това е положението.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Starlet

• 1937
Здравей, Starlet,

Моля те сподели ти къде го прави, а също ме интересува и цената, защото и на мен ми предстои това другия месец. След колко време стават резултатите?
Цитат

Здравей  Теди! Аз в момента започнах да се лекувам в Плевен досега го правих в София но по стечение на обстоятелствата се наложи да се прибера насам. Наистина този тест го правят за момента само в София но ми взеха пробата в Плевен и тъй като моят лекар замина вчера на национална или международна (неразбрах точно) конференция за една седмица ще разбера резултатите чак другата сряда но мисля че иначе става за 2 най-много 3 дни. Цялото удоволствие ще ми струва 30 лв.
*

Starlet

• 1937
Здравей, Starlet,

Моля те сподели ти къде го прави, а също ме интересува и цената, защото и на мен ми предстои това другия месец. След колко време стават резултатите?

[/quote]

Здравей  Теди! Аз в момента започнах да се лекувам в Плевен досега го правих в София но по стечение на обстоятелствата се наложи да се прибера насам. Наистина този тест го правят за момента само в София но ми взеха пробата в Плевен и тъй като моят лекар замина вчера на национална или международна (неразбрах точно) конференция за една седмица ще разбера резултатите чак другата сряда но мисля че иначе става за 2 най-много 3 дни. Цялото удоволствие ще ми струва 30 лв. Ох нещо сбърках предния път
*

Starlet

• 1937
Цитат на: Meli
PCR е The polymerase chain reaction. В основата на диагностичните методи стои намножаване на ДНК фрагменти с полимеразна верижна реакция (PCR).

Обаче всички методи за диагностика на хламидия дават фалшиво отрицателни резултати, по литературни справки - до 20%. Това е положението.
Цитат

Благодаря ти Мели за отговора макар и да не ме успокоява той :)  поне вече знам колко да се надявам и какво мога да очаквам. Благодаря ти още веднъж!
*

Starlet

• 1937
Мели а да те попитам ако се окаже че имам хламидия и този месец най-накрая съм видяла двете чертички ще трябва ли да махна плода за да се лекувам? Или ще може да се лекувам и като бременна? Ако всичко е наред този път де! :(
*
Starlet, и аз в момента чакам резултати от PCR тест и ми е напрегнато.
Даже вчера като почетох повече за хламидии почти си открих всички симптоми, а такъв подход към нещата е определено грешен.
Изчакай резултата, пък тогава му мисли!
Дано всичко е наред и успех!
...
« Отговор #12 -: Юни 10, 2005, 17:05:46 pm »
Лали, извинявай пила ли си нещо за да ти покаже положителен резулатат теста pri lipsa na бременност??? Ако не си приемала нещо, което повлиява резултата ми се струва невъзможно. Какво ще каже Meli???
*
ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА ХЛАМИДИЯ
« Отговор #13 -: Юни 10, 2005, 21:28:33 pm »
Току-що пуснах търсачка за да разбера по-подробно какво е PCR тест, тъй като проблема и на мен не ми е чужд, и забелязах, че такъв тест се прави и в Cibalab. Струва 29,70 лв. Нямам никаква идея обаче за надеждността на лабораторията.

*

Anonymous

Цитат на: Starlet
Мели а да те попитам ако се окаже че имам хламидия и този месец най-накрая съм видяла двете чертички ще трябва ли да махна плода за да се лекувам? Или ще може да се лекувам и като бременна? Ако всичко е наред този път де! :(

Аз също съм си задавала този въпрос. Моля, ако някой знае, да отговори. Благодаря!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: ...
« Отговор #15 -: Юни 11, 2005, 06:56:11 am »
Цитат на: kukurigu
Лали, извинявай пила ли си нещо за да ти покаже положителен резулатат теста pri lipsa na бременност??? Ако не си приемала нещо, което повлиява резултата ми се струва невъзможно. Какво ще каже Meli???

Нищо не съм пила. Дори не правих секс по график. Това беше на втория месец от опитите ми.

В "Медстом" правят тест за хламидии - с направление /за да ти е безплатен прегледът  и взимането на секрета/, а за самия тест плащаш около 20 лв и резултатът  излиза същия ден.

Ако се открят хламидии, а вече има бременност се изчаква до раждането /със секцио/ и тогава се лекуват. Не е опасно за бебето.
*

Starlet

• 1937
Re: ...
« Отговор #16 -: Юни 15, 2005, 19:17:55 pm »
Здравейте! Излезнаха ми резултатите от PCR теста уж. Съмнява ме че лекарят ми спекулира финансово с мен. Някой може ли да ми отговори във какви единици се измерва този тест и какви са нормалните стойности "от" "до"? Благодаря ви предварително?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Цитат на: Starlet

Няма нищо да махаш, ей!  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Старлет, кой е лекаря?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Всяка лаборатория работи с различни реактиви и има различни референтни стойности.