Аз пък ще ви кажа,че точно от най-близката приятелка боли най-много.Имах такова преживяване и приятелката вече е бивша-след 20г. връзка.Не че не бях готова да говорим за моя проблем,просто тя не пожела да ме чуе,дори не ме попита как се чувствам,какво правим и какви са изгледите за успех.Имаше свое виждане по въпроса и се опита да ми го наложи.Беше свикнала да приемам мнението й с голямо доверие.Но когато тя-майка на 3 деца ми каза,че едва ли не съм глезла щом ме боли и плача,че в живота се случват наистина много по-лоши работи и вместо да се опитвам да забременея трябва да си осиновя дете /а знаеше,че мъжа ми не приема идеята за осиновяване/,защото тогава ще стана човек с главно "Ч",просто й казах че този разговор ме дразни.Разчитах,че като сме толкова близки ще ме разбере и ще спре да ме измъчва.Но тя се обиди и повече не ме потърси.Все пак й пратих картичка за рождения ден.След 2 месеца ми писа да благодари за картичката и да изкаже съжалението си,че вече не сме приятелки.Попитах я според нея какво се случи.Отговори,че понеже живеем в различни страни сме станали много различни и затова сме се разминали.Много ме боли от тази раздяла дори и сега-1г. по-късно.Тиана,през цялото това време много се надявах тя да ме потърси с искренното желание поне да ме изслуша и да се опита да ме разбере.Не стана така.С писмото си тя ми даде да разбера,че е приключила с мен,при това е и огорчена че аз не съм разбрала добрите й намерения да ми даде полезен съвет.Така,че най-важно е да си сигурна какво искаш да се случи между вас оттук нататък.Дали искаш да си върнеш приятелството или просто да се извиниш.Напиши й това което написа тук.Напиши й че ти е много болно,че точно ти си я наранила,че знаеш през какво минава и искаш да й помогнеш с всичко което си научила в годините на твоята борба.В случая нейните чувства са много по-силно наранени от твоите.Непременно я потърси,но внимателно подбери думите си към нея.Друг е въпроса,че е възможно да не те търси не заради култовия въпрос,а по съвсем други причини.Например защото се е затворила в себе си-насаме с болката и проблемите си.Но в този случай пак има нужда от близка приятелка,която я разбира и подкрепя.Желая ти успех!