0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Тестове за бременност "ПРЕСТО"
« -: Март 15, 2007, 12:00:45 pm »
Моля ако темата ми се повтаря или не е за тук, модераторите да я преместят.
Бих искала в тази тема да обсъдим тестовете за бременност Престо, дали наистина дават в много ранен етап на бременноста адекватен и реален резултат.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Тестове за бременност "ПРЕСТО"
« Отговор #1 -: Март 15, 2007, 12:04:10 pm »
Hri, аз ги намразих, щото и двете ленти ми показаха отр. резултат по време на процедурата, но пък се оказаха верни.
Въпроса за напишканите тестове е спорен и аз не бих разчитала на никоя марка.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Anika85

• 195
  • Много се обичаме
« Отговор #2 -: Март 15, 2007, 12:05:26 pm »
Мен също ме интересуваттестовете, кога дават най- рано точен резултат?
Кои тестове за дом. употреба са най - добри?

*
« Отговор #3 -: Март 15, 2007, 12:06:55 pm »
Аз пък да ви кажа защо питам. Днес си правих тест за бременност Престо. По принцип ми е рано, защото чакам да ми дойде на 18ти. Та теста първо не се оцвети в червено, където са контролната и тестовата линия, но показа бледа черта на тестовата, а контролната хич я няма.
Не ми стига че се побърквам от чакане ами сега и този тест  :(
*

evro

• 5167
« Отговор #4 -: Март 15, 2007, 12:14:09 pm »
Цитат
Не ми стига че се побърквам от чакане ами сега и този тест 
Ей за тва не се натоварвам и с тестове.

Живот и здраве ако имаш закъснение, тогава му мисли.
Успех от мен!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Anika85

• 195
  • Много се обичаме
« Отговор #5 -: Март 15, 2007, 12:15:22 pm »
Ами пробвай Sure Chek,  поне си мисля че е хубав, а Престото може да е бил негоден, за това да не е показал контролната чертичка.И аз чакам да ми дойде на 17 , но си направих тест преди седмица, просто не издържах, е беше отрицателен :bfn: :(

*
« Отговор #6 -: Март 15, 2007, 12:17:21 pm »
Е Аника ще си чакаме тогава с теб - ти до 17ти аз до 18ти  :bfp: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
*
« Отговор #7 -: Март 15, 2007, 12:19:16 pm »
Аз пък съм за най-евтините китайски тестове. При двете ми бременности на първия ден от закъснението Surecheck не отчетоха, но тези "боклуджийските" дадоха втора (макар и много бледа) черта.
Въобще при уринен тест трябва да се изчака закъснение, иначе резултатът е едно към гьотири.
*
« Отговор #8 -: Март 15, 2007, 12:26:24 pm »
Аз лично предпочитам Шуър чек. Аз първо направих Престо на 24 и 26 ден от цикъла. И двата бяха отрицателни. На 30 ден си купих Шуър чек и беше положителен, след един ден закъснение. Не заблравяйте, че всичко зависи от нивата на ЧХГ-то - те са индивидуАлни за всеки.
*

Anika85

• 195
  • Много се обичаме
« Отговор #9 -: Март 15, 2007, 12:31:01 pm »
Ами аз само мога да пожелая на всички които са в очакване успех и да се похвалят скоро с  :bfp:
Много късмет :balk_103:

*
« Отговор #10 -: Март 15, 2007, 13:09:43 pm »
Аз предишния месец използвах теста за бременност от комплекта Clear Ovu Test, който ми се стори доста ясен (контролната черта беше изключително наситена) за разлика от другата която отсъстваше...и както се досещате затова още съм тук...;-)
В началото и аз си мислех че тия тестове нещо не са наред, тъй като основно го ползвам за тест за О. При него контролната черта е доста бледа в сравнение с тази за бремменност. Но му повярвах когато категорично ми отчете О. този месец (тестовата беше много по-наситена от контралната както пише в инструкцията). И все пак тестовете са за такива като нас които нямат тъпрение. :)...и нека чертите са 2 за всеки който ги очаква независимо от марката!
*

evro

• 5167
« Отговор #11 -: Март 15, 2007, 13:30:55 pm »
Цитат
...и както се досещате затова още съм тук...
ааа, ти ако си мислиш че като забременееш ще ни изостовиш - жестоко се лъжеш  :D

Те осмислят живота ни!

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #12 -: Март 15, 2007, 13:51:49 pm »
Аз вече изобщо не вярвам на тези тестове. Миналата година бях бременна - за съжаление извънматочно, но 10 дни след закъснението на цикъла си направих три теста и всичките бяха отрицателни - един Шуър Чек и два Home Clear Test. На следващия ден кривния тест ми показа категорична бременност ЧХГ - над 5000.
*

evro

• 5167
« Отговор #13 -: Март 15, 2007, 13:54:38 pm »
Аз вече изобщо не вярвам на тези тестове. Миналата година бях бременна - за съжаление извънматочно, но 10 дни след закъснението на цикъла си направих три теста и всичките бяха отрицателни - един Шуър Чек и два Home Clear Test. На следващия ден кривния тест ми показа категорична бременност ЧХГ - над 5000.
Ха така, айде почитателките на тестове да си правят още  :lol:

misi, съжалявам за това което си преживяла, успех!

Те осмислят живота ни!

« Отговор #14 -: Март 15, 2007, 14:26:12 pm »
Lan ти направо ме обнадежди тази сутрин си правих шуър чек  :bfn1: иначе утре трябва да ми дойде М ама кат немога да чакам , а се чувствам точно като бременна дори ми се гади , векаш може и да е станало чудото пък теста да ми е дал грешен резултат !!!
*
« Отговор #15 -: Март 15, 2007, 15:18:04 pm »
evro, е мисля да ви изоставям ... :) просто очаквам скоро всички вкупом да се преместим в някоя друга по-приятна тема и там да продължим да си бъбрим...а тук само да помагаме с каквото можем... :)
Не мислите ли, че не вярваме на теста само когато е показал 1 черта?!...Дали има ли някой, на който е показал дългоочакваните 2 черти и да твърди че не му вярва?!
Различните тестове имат различна чувствителност към ЧХГ и затова показват различно а и ЧХГ нараства различно при всяка жена. Ако сте забелязали, на инструкциите пише че ако показва 2 черти - бременността е гарантирана, а когато показва 1 черта - това не означава че няма бременност и се препоръчва теста да се повтори след няколко дни. Нека да покаже 2 черти, въпреки че не му вярваме... :)
За справка ви препращам следната информация...

Насочващи ЧХГ нива по време на бременността:

ЧХГ нива по седмици от първия ден на последния менструален период (ПРМ) или в гестационни седмици*:

• 3 седмици от ПРМ: 5 - 50 mIU/ml
• 4 седмици от ПРМ: 5 - 426 mIU/ml
• 5 седмици от ПРМ: 18 – 7 340 mIU/ml
• 6 седмици от ПРМ: 1 080 – 56 500 mIU/ml
• 7 - 8 седмици от ПРМ: 7 650 – 229 000 mIU/ml
• 9 - 12 седмици от ПРМ: 25 700 – 288 000 mIU/ml
• 13 - 16 седмици от ПМП: 13 300 – 254 000 mIU/ml
• 17 - 24 седмици от ПМП: 4 060 – 165 400 mIU/ml
• 25 - 40 седмици от ПМП: 3 640 – 117 000 mIU/ml
• не бременни: <5.0 mIU/ml
• След менопауза: <9.5 mIU/ml

* Тези стойности са само НАСОЧВАЩИ – при всяка жена новата на ЧХГ могат да нарастват различно.
*
« Отговор #16 -: Март 15, 2007, 15:22:17 pm »
evro, Исках да кажа Не мисля да ви изоставям ...нещо ми изяде "н"-то... :D
« Отговор #17 -: Март 15, 2007, 16:59:02 pm »
Аз лично харесвам "Clear Test" :)
Дават го за 7 дни след овулация,но моето мнение е,че е прекалено рано.
Същата марка имат много хубави тестове за Ову.
"Shure Check" го дават за след закъснение на цикъла.Престо не съм взимала,но ми казаха за някакъв на същия принцип-"Quick Shure"

*

Anika85

• 195
  • Много се обичаме
И този месец не се получи
« Отговор #18 -: Март 15, 2007, 21:54:41 pm »
Днес след обяд ми  дойде М, явно съм си внушила, защото имах симптоми, нo уви :(
« Последна редакция: Март 15, 2007, 22:47:19 pm от Anika85 »

« Отговор #19 -: Март 15, 2007, 23:49:26 pm »
Аз пък съм за най-евтините китайски тестове. При двете ми бременности на първия ден от закъснението Surecheck не отчетоха, но тези "боклуджийските" дадоха втора (макар и много бледа) черта.
...
И при мен се е случвало същото. Аз пък намразих Шуърчека. Никога не ми е показвал втора черта, докато тест едновременно с него при евтините е имало такава.  :x