0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
запушени тръби
« -: Март 13, 2007, 17:15:17 pm »
Момичета,моля ви за съвет!След лапароскопията ми казаха,че и двете ми тръби са запушени.Освен това е имало множество сраствания между тръби,яйчници матка,които са отстранени.Лекарката ми ми каза,че нямало смисъл да правя каквито и да било терапии за тръбите и да обмислим вариант за ин витро.Незнам какво да правя,защото познати(мед.лица)ми казват да се консултирам и с др.специалисти,защото нямало начин да не може да се направи нещо.А на мен никак не ми се иска да се лутам от лекар на лекар,да правя пластики и т.н.Попрочетох някои статии и там се казва,че обикновено от тези терапии няма ефект и в крайна сметка пак се стига до ин витро.Знам,че е индивидуално,но все пак някоя от вас има ли такъв проблем?Направо незнам какво да правя :(
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: запушени тръби
« Отговор #1 -: Март 13, 2007, 17:30:56 pm »
Pavka, съжалявам за диагнозата :(.
Ето тук момичетата преди известно време обсъждаха нещо подобно:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=9202.0.
Каквото и да решиш ти желая успех :D!
Намерихме нашето синче.
« Отговор #2 -: Март 13, 2007, 18:00:35 pm »
Павче,аз доколкото разбирам са ти отстранили само срастванията нали така-тръбите са си там и си мисля че ,ако не можеше да се направи нищо за тези тръби щяха да отстранят и тях,така че наистина потърси и друго лекарско мнение.Може пък и да може да се направи нещо по въпроса.Каквото и да решиш ти желая успех и знай,че изход винаги има
*
« Отговор #3 -: Март 13, 2007, 18:35:23 pm »
veniq 79,благодаря ти за съвета,но защо мислиш,че щом не са ми отстранени тръбите има някакъв шанс.Аз си мислех,че не са ги отстранили,защото не са възпалени!?Сигурно греша!Сега започнах да се притеснявам,да не би пък ако се реша на ин витро тези тръби няма да навредят нещо и да предизвикат възпаление?Нищо не разбирам!
*
« Отговор #4 -: Март 13, 2007, 18:59:05 pm »
Споделям мнението на другите момичета да не се доверяваш само на един лекар.Консултирая се и с друг.Най-добре е да посетиш специалист по стерилитет и вече той да прецени какви са шансовете за нирмално забременяване.Каквото и да решиш пожелавам ти успех.
*

Desy

« Отговор #5 -: Март 14, 2007, 12:08:57 pm »
Zdraveite sajaliavam za diagnozata no spored men tezi trabi mogat da se otushat.Invitroto e kraina supka.Svekarva mi e imala zapuseni trabi i e uspiala da se izlekuva ima 2 detsa.togava ne e imalo invitro a sega za nai malkia problem go predlagat kato reshenie ta da ti vzemat parite.Niakoi lekari go izpolzvat tova kato biznes a ne znaiat kolko e goliama bolkata kak v sartsata si imame edna nerazdadena liubov koiato pazim za detsata si dano da gi imame. Na men samata mi predstoi snimka za prohodimost.Molia i kajete mi boli li kakvo e useshtaneto.Ne me e strah dori chakam s netarpenie da mi se naptavi prosto iskam da sam zapoznata s protsedurata.Blagodaria vi predvaritelno.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #6 -: Март 14, 2007, 21:00:47 pm »
Мила Павка,простичко казано,тръбата е снабдена с ресни, които се движат в посока към матката. Това движение на ресните благоприятства придвижването на яйцеклетката към матката.Ако тези реснички са наред,може да се опита с пластика на тръбите.Но пак е всичко индивидуално.Непременно се консултирай и с друг лекар!Успех мила! :D
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #7 -: Март 15, 2007, 09:34:31 am »
Павка,
Подкрепям момичетата да чуеш и друго лекарско мнение и след това да прецениш за себе си, кой път да поемеш.

no spored men tezi trabi mogat da se otushat.Invitroto e kraina supka.Svekarva mi e imala zapuseni trabi i e uspiala da se izlekuva ima 2 detsa.togava ne e imalo invitro a sega za nai malkia problem go predlagat kato reshenie ta da ti vzemat parite.

Не споделям мнението на Деси, че тръбите при всички случаи могат да се отпушат - за съжаление това е строго индивидуално :(.
Да, ин витрото е крайна стъпка, но за много от случаите на стерилитет, то е една отлична алтернатива.

Деси, историята на свекърва ти е покъртителна, но лично на мен ми е интересно как преди толкова години са установили, че има запушени тръби и са успели "да ги излекуват"?
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #8 -: Март 15, 2007, 10:20:31 am »
Само да допълня, че дори търбите да се отпушат остава много висок риска от тубарна бременност.

*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
« Отговор #9 -: Март 15, 2007, 23:46:05 pm »
Искам и аз да се включа с едно мнение. Преди 3 години при лапароскопия ми установиха - дясна тръба напълно непроходима а лява пропуска трудно и то под силно налягане. След операцията док ме посъветва да не пробваме по нормален начин за бебе защото няма да стане или ако стане ще е извънматочна и да правим направо инвитро. Да но аз не се отказвах и след 2 години наистина чудото се случи но за мое голямо разочарование док се оказа прав - извънматочно беше! Последва операция по спешност по време на която ми отстраниха и двете тръби. Едната защото беше с инфекция и другата в която беше плода защото е бил досто гоям|6 сед.|Крайния вариант пак остава инвитро и при срещата ми с Маркова тя каза че това е много смело решение и много правилно в моят случай.Желая ти успех и дано намериш верния път до така желаното БЕБЕНЦЕ!
*
« Отговор #10 -: Март 16, 2007, 15:39:50 pm »
Благодаря жи момичета!Добре,че ви има!
« Отговор #11 -: Март 18, 2007, 11:45:26 am »
Мила Павка,простичко казано,тръбата е снабдена с ресни, които се движат в посока към матката. Това движение на ресните благоприятства придвижването на яйцеклетката към матката.Ако тези реснички са наред,може да се опита с пластика на тръбите.Но пак е всичко индивидуално.Непременно се консултирай и с друг лекар!Успех мила! :D
Тази пластика много се шири напоследък като последна надежда, но всъщност, ако фимбриалния апарат/ресничките не си вършат работата/ не работи дори с пластика няма как да се възстанови, остава риск от ново възпаление и тубарна бременност.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #12 -: Март 23, 2007, 14:56:45 pm »
Съгласна съм с Ledena_Luna.На мен ми махнаха едната тръба(дясната) :(а на другата ми направиха пластика.Нищо не се промени,освен че и лявата ще ми я махат  :(скоро.Поне при мен полза от пластика няма.Скоро почвам ин витро,надявам се на положителен резултат от първия опит.
« Отговор #13 -: Март 24, 2007, 10:13:40 am »
Zdraveite sajaliavam za diagnozata no spored men tezi trabi mogat da se otushat.Invitroto e kraina supka.Svekarva mi e imala zapuseni trabi i e uspiala da se izlekuva ima 2 detsa.togava ne e imalo invitro a sega za nai malkia problem go predlagat kato reshenie ta da ti vzemat parite.Niakoi lekari go izpolzvat tova kato biznes a ne znaiat kolko e goliama bolkata kak v sartsata si imame edna nerazdadena liubov koiato pazim za detsata si dano da gi imame. Na men samata mi predstoi snimka za prohodimost.Molia i kajete mi boli li kakvo e useshtaneto.Ne me e strah dori chakam s netarpenie da mi se naptavi prosto iskam da sam zapoznata s protsedurata.Blagodaria vi predvaritelno.
Това с отпушването е като да чакаш 6-ца от тотото, няма сигурни варианти и когато си чакал 7-8 години и знаеш че наближава времето в което шансовете рязко почват да спадат, инвитрото е едно добро решение а когато си на прекрасната възраст 24-25 имаш достаъчно годинки да се надяваш тръбите да се отпушат. Тези съвети са по-скоро неуместни, поне четящите този форум сами си дават парите са инвитро, защото са наясно с шансовете. А за свекърва ти може и така да е било а може и да е било спазъм, преди 20, може би 30 години, не е имало кой знае какви методи за диагностициране. Пожелавам ти добър резултат на снимката.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #14 -: Март 24, 2007, 16:37:18 pm »
Здравейте аз бях със две запушени тръби и множество сраствания,но след пластика се възстановиха и на третият месец бях бременна,за информация лекувах стерилитет от четири години,при престоят ми във болница се запознах със много момичета със такъв проблем който сега дундуркат бебета.За съжеление голяма част от тях не влизат в нета.
*

sunnylight

« Отговор #15 -: Май 02, 2007, 09:27:52 am »
Здравейте момичета! Казвам се Елена и съм от Варна. Много се надявам някое от момичетата, с които бяхме в "Майчин дом" - София да ме познае и да си разменим информация.
След лапароскопия на 27.03.2006  при проф. Налбански се установи че и двете ми тръби са срастнали с яйчниците. Първо да уточня, че Налбански беше изключително груб с всички момичета. Когато аз отидох при него да ми изясни ситуацията, той се обърна към мен и ми каза: А, то в твоя корем е пълен гювеч. Попита ме на колко съм години. Казах, че съм на 27, а той ми отговори, че само годините ме спасявали. Иначе ме пращаше да си осиновявам дете. И това бяха думи на лекар, при когото съм отишла, за да ми помогне.  Щях да му ги наприказвам и аз, обаче трябваше да ходя на пластика при него /нямах друг шанс/ и затова си сдържах езика зад зъбите. Прибрах се в стаята разплакана. След малко и другото момиче се върна разплакано. И накрая установихме, че на всички говори едно и също. Пълен идиот!
Пластиката ми беше на 7.06.2006. Тогава обаче поведението му към пациентките /не знам само дали не е било за кратко/ се беше променило. След пластиката последваха антибиотици, физиотерапия, инжекции алое, дуфастон. Но до този момент няма резултат. Може би пластиката ми е била неуспешна. Не знам вече какво да правя. Ако някой може да ме посъветва, много ще се радвам. Благодаря!
*
« Отговор #16 -: Май 02, 2007, 10:22:50 am »
Мила Pavka,реших и аз да се включа с опита на сестра ми и моя личен,макар и малък опит.Сестра ми беше със сащата диагноза.Подложи се на лапароскопия, пластика на тръбите и какво ли още не и след 8 години неуспешни опити се стигна до инвитро - две неуспешни и трето - успешно.Краен резултат - близнаци на 5 месеца :babyboy: :babyboy:. При мен нещата са подобни,на проблема е възрастта и затова аз реших направо инвитро.Имах възможност да пробвам първоначално с лапароск.,пластика и опити по естествен път,но според мен това ще ми коства много време и нерви.Решението е изцяло твое,но съм съгласна,че трябва да се консултираш с още някой специалист. Желая ти успех и вярвам,че ще направиш правилният избор. :)
« Отговор #17 -: Май 02, 2007, 21:37:29 pm »
За съжаление няма лечение на непроходими тръби. Пластика се прилага в някои случаи без да се дават гаранции.
Непроходимите тръби не означават невъзможност за забременяване.
Наскоро се установи, че съм с две непроходими тръби, предстои ми инвитро. Не ми беше лесно да взема това решение, но мисля че е по-добрият вариант от колкото да си стоя и времето да минава покрай мен.