0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

GERSHUIN

• *
  • 23
  • Щом сме стартирали, ще завършим успешно!!!
Възможно ли е в рамките на един цикъл да има два положителни теста през интервал от два дни????? Дали може де се вярва на тестовете за овулация?
Re: Тестовете за овулация - може ли да им се вярва
« Отговор #1 -: Март 10, 2007, 10:16:01 am »
Гершуин,здравей!Да,възможно е да има положителни тестове в два,че и в три последователни дни.Ако с първия си хванала началото на ЛХ вълната,на третия ден може с теста да уцелиш времето малко преди пукването на фоликула и пак да е положителен.Смята се,че овулацията настъпва 12-48 часа след началото на вълната.Зависи при теб в този цикъл как ще се случи.Другия вариант е,ако в този цикъл имаш два фоликула.Няма гаранция че ще се пукнат едновременно,но доколкото знам се смята,че се пукат в малък интервал от време,така че това предполагам леко удължава времето на ЛХ вълната.Има и още случаи в които ову тестовете са положителни повече дни,но повече от два,три и това се случва при поликистозни яйчници,а и бременност ову тестовете също са положителни,дори и 2 месеца след зачеването  :D.Желая ти успех!
*
« Отговор #2 -: Март 10, 2007, 10:21:06 am »
Аз също съм имала в два последователни дни черта на тестове за овулация (не казвам положителни защото беше по-бледа от контролната). Те отчитат пик-а на LH хормона.
« Отговор #3 -: Март 10, 2007, 11:04:47 am »
В продължение на 9 мес правих такива тестове и винаги имах 2 дена с +. Мисля, че и в листовката пишеше, че това е нормално.
« Отговор #4 -: Март 10, 2007, 11:38:50 am »
Само ще уточня,че положителния ову тест трябва да има не просто две чертички,а двете да са еднакво наситени или тестовата да е по-наситена от контролната
« Отговор #5 -: Март 11, 2007, 17:20:30 pm »
Аз също винаги съм имала положителни тестове в продължение на два, че и на три поредни дни. За по-голяма яснота и сигурност, ти препоръчвам да съчетаеш този метод с друг, например с измерване на БТ. Можеш да наблюдаваш и цервикалната слуз. Успех!
*
« Отговор #6 -: Март 12, 2007, 20:02:36 pm »
Аз също съм имала повече от един ден положителни тестове за овулация и почти никога тестовата линия не е контрастна колкото контролната, даже мога да кажа, че е доста по-бледа, но съчетавам ову тестовете с фоликулометрия и смея да твърдя, че са си доста точни.
Някъде другаде във форума пак бях писала същото. Но да не забравяме, че това си е тест и винаги е възможно да сгреши.
УСПЕХ!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Март 13, 2007, 07:18:56 am »
Възможно ли е в рамките на един цикъл да има два положителни теста през интервал от два дни????? Дали може де се вярва на тестовете за овулация?
Малко уточнение зали съм разбрала правилно.Интервал - т.е пауза??
Или на 13 (+)
на 14 и 15 (-)
на16 (+).
Ако питаш за това - не е нормално и показва проблем.Това се получава, ако имаш СПКЯ.
Ако е другото - момичетата са ти отговорили.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

GERSHUIN

• *
  • 23
  • Щом сме стартирали, ще завършим успешно!!!
« Отговор #8 -: Март 13, 2007, 10:01:53 am »
Малко уточнение зали съм разбрала правилно.Интервал - т.е пауза??
Или на 13 (+)
на 14 и 15 (-)
на16 (+).
Ако питаш за това - не е нормално и показва проблем.Това се получава, ако имаш СПКЯ.
Ако е другото - момичетата са ти отговорили.

Ле-ле-ле, СПКЯ??? Звучи ми сериозно. Това може ли да се види с ултразвук, защото миналия месец бях на преглед при моя гинеколог. Забелязах, че в периода на предполагаемата овулация имам остра болка ниско в областта на яйчниците, която отминава за около два-три дни. Не всеки месец е така, но миналия месец беше доста осезаемо, защото ми беше трудно да ходя нормално - стъпвах като балерина, защото при всяко друсване ме болеше. Ходих на въпросния преглед и ме гледаха на ултразвук - първо през коремната област, а след това и през влагалището. Оказа се, че болката се дължи на течността от спукан по-голям фоликул. яйчниците ми били супер и даже това бил момента за забременяване. Е, възползвах се, но - НИЩО???? Затова този месец си взех тестове и се получи онзи резултат - с прекъсване от два дни - два положителни теста. А СЕГА ЧАКАМ.....! Междувременно се чудя дали да не посетя някоя клиника за репродуктивно здраве - за всеки случай - и коя?

« Последна редакция: Март 13, 2007, 10:04:32 am от Lali »
*

kremi15

« Отговор #9 -: Март 26, 2007, 20:40:33 pm »
Здравейте. аз също мога да потвърдя че имах 2 дни с положителен ололационен тест.Първия ден чертичката беше по плътна от контролната , а на втория ден беше еднаква с контролната.Сега чакам да видим дали сме успели. :)
*

lawyer

« Отговор #10 -: Април 05, 2007, 15:26:17 pm »
Аз пробвах да преценя момента на овулацията си с тестове за целта, но въпреки стриктното спазване на инструкциите за употреба и въпреки отчитането на повишаване нивото на LH, придружено със сексуални контакти в следващите няколко дни - уви - няма бебе вече пети месец. Купувах си най-скъпите (и по мнение на фармацевти) най-качествени тестове. Явно за нищо не стават и овулацията трябва да се следи по другите признаци, въпреки че си мислех, че тестовете са най-надеждни.... :( тъпотийка...
« Отговор #11 -: Април 05, 2007, 18:17:53 pm »
Мила, освен наличие на овулация се изисква "съвпадането" на още някои неща - сама по себе си овулацията е много важна, но не е единствено условие за забременяване.
Освен това нека не забравяме, че тестовете не отчитат, че имаш овулация, а че лутеиновия хормон нараства и оттам се предполага, че ще настъпи. За да я установиш на 100 % трябва да се приложи УЗИ за фоликулометрия.
И, хм, как да ти кажа - 5 месеца бебеправене не са никак много време.
На колко години си?
*

lawyer

« Отговор #12 -: Април 05, 2007, 20:42:31 pm »
така си е - пет месеца, така да се каже, нищо не са. Аз съм на 27г., чак Ноември ще направя 28. Така да се каже все още налучкваме момента, ако прекалено дълго не го уцелваме, вече ще помисля за по сериозни начини на установяване, но нали тук говорим за тестовете :) дааа, попрочетох и аз нещичко за всичко, което трябва да "Съвпадне" за постигане на заветната цел... поне е успокояващо, че и двамата нямаме здравословен проблем и наистина е въпрос на налучкване. Благодаря ти за мнението, ще се радвам да ми споделиш още неща, аз с мойте пет месеца проби съм си направо новак, а мого искаме да ни се случи. Дано на 14.03.2007 не ми дойде
« Отговор #13 -: Април 05, 2007, 21:17:18 pm »
О, явно си доста компетентна, хм,
пет месеца на фона на 10 И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ малко ли ти се виждат, а? ЗАЩОТО тук има и такива жени, за твое сведение, евентуално!!!
А ПРИМЕРНО, че тук има около 40 годишни жени?
И КАТО НЯМАТЕ ЗДАВОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИ тука с имащите такива - бъзик ли си правиш?
А дали ще ти дойде на 14 март .... не знаеш с какво си правиш майтап, защото има неща, с които майтап не се прави.
Басси!!!
*

lawyer

« Отговор #14 -: Април 05, 2007, 22:02:36 pm »
ееей, успокой се! Само си споделям мнението, с какво толкова те подразних? Може да не съм на 40г., но и аз искам бебе... нали тези форуми са за мнения, въпроси, препоръки ...
*
« Отговор #15 -: Април 06, 2007, 13:22:27 pm »
Моето мнение е ,че трябва да се вярва на тестовете. При куп прегледи за установяване на овулация чрез тестовете се установи ,че при мен е на 16 ден.При стандартно 13-14ден лекаря при когото ходех в началото беше решил ,че липсва ову и тогава моя позната ме опъти към тестовете. И при мен се е случвало два последователни дни да е положителен.