0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Бактерии. ПОМОЩ!
« -: Март 08, 2007, 14:03:08 pm »
От години страдам от следния проблем. Непрекъснато получавам някакви вагинози, колпити, гъбички, рядко имам чиста микробиология. Вече не знам какви мерки да взимам. Последно се лекувах от някакви чревни бактерии. Уж се излекувах, и сега пак имам, дори почече причинители. Секс не съм правила в този период, не нося прашки от години, мия се само със специални сапуни. Нося ежеднвени превръзки, сменям ги често, бърша се  вправилната посока... пих имуномодулатори, лекарства за повишаване на лактобацилите и какво ли още не. Вече не издържам :( Много ме е страх, че от толкова инфекции може да получа ТВБ, вече страдам от някаква параноя да не получа запушване на тръбите. Имам причтелки, които взимат много по-малко мерки от мен и през живота си не са имали вагинална инфекция. Какво по дяволите да правя?!?!? :(
*
Re: Бактерии. ПОМОЩ!
« Отговор #1 -: Март 08, 2007, 14:28:09 pm »
Здравей,

С какво са те лекували? С уролог направи ли консултация?
*
« Отговор #2 -: Март 08, 2007, 15:06:55 pm »
Ами със какво ли не. Аугментин, Далацин, Тинидазол,Флажил и т.н.
За лактобацилите също-Вагизан, промивки с млечна киселина, Лактофем и т.н
Ходила съм само на гинеколози, от известно време си ходя при един. На уролог не съм ходила, но какво общо може да има, нали вагинално ги откриват. Все ми  казват,че е замърсяване от дебелото черво и ме питата за анален секс. Аз вече спрях въобще секс да правя, пък камо ли анален.
*
« Отговор #3 -: Март 08, 2007, 16:06:52 pm »
...Нося ежеднвени превръзки...

Смени марката ежедневни превръзки или направо ги махни. За мен това са си развъдници на бактерии.
*
« Отговор #4 -: Март 08, 2007, 16:08:44 pm »
...Нося ежеднвени превръзки...

Смени марката ежедневни превръзки или направо ги махни. За мен това са си развъдници на бактерии.

Но как чрез тях могат да попаднат бактерии от чревната флора?
*
« Отговор #5 -: Март 08, 2007, 16:17:26 pm »
Ами разстоянието от единия отвор до другия е съвсем малко и когато се изпотиш или затоплиш, превръзката става гостоприемник на всякакъв род бактерии и посредством нея ги прехвърляш не където трябва. Дано се разбра какво искам да кажа :lol:.
*
« Отговор #6 -: Март 08, 2007, 16:20:26 pm »
Ами разстоянието от единия отвор до другия е съвсем малко и когато се изпотиш или затоплиш, превръзката става гостоприемник на всякакъв род бактерии и посредством нея ги прехвърляш не където трябва. Дано се разбра какво искам да кажа :lol:.

Аз те разбрах, но толкова ли лесно става това прехвърляне?!?! Един куп жени носят такива превръзки и нищо им няма...аз имам чувстовото,че и от въздуха мога вече да прихвана. Като магнит за бактерии съм...ужасно...
*
« Отговор #7 -: Март 08, 2007, 16:30:44 pm »
Уролозите разират повече от бактериите и всичко свързано с пикочно-половата система. Когато правиш микробиология задължително трябва да има разширена антибиограма. Иначе се влиза в един порочен кръг. Трябва да не се консумират пикантни храни и газириани напитки.
*
« Отговор #8 -: Март 08, 2007, 16:44:23 pm »
Уролозите разират повече от бактериите и всичко свързано с пикочно-половата система. Когато правиш микробиология задължително трябва да има разширена антибиограма. Иначе се влиза в един порочен кръг. Трябва да не се консумират пикантни храни и газириани напитки.

Но явно има и някаква предразположеност...аз се пазя супер много..
« Отговор #9 -: Март 08, 2007, 20:48:46 pm »
Ми явно трябва да направиш едно по-дълго лечение не че е гаранция де, но това е начина по-дълго време имуностимулатори и лакто истории също и витамини, консултирай се с лекаря какво да бъде. И успех има начин да се справиш.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #10 -: Март 08, 2007, 21:17:26 pm »
От години страдам от следния проблем. Непрекъснато получавам някакви вагинози, колпити, гъбички, рядко имам чиста микробиология. Вече не знам какви мерки да взимам. Последно се лекувах от някакви чревни бактерии. Уж се излекувах, и сега пак имам, дори почече причинители. Секс не съм правила в този период, не нося прашки от години, мия се само със специални сапуни. Нося ежеднвени превръзки, сменям ги често, бърша се  вправилната посока... пих имуномодулатори, лекарства за повишаване на лактобацилите и какво ли още не. Вече не издържам :( Много ме е страх, че от толкова инфекции може да получа ТВБ, вече страдам от някаква параноя да не получа запушване на тръбите. Имам причтелки, които взимат много по-малко мерки от мен и през живота си не са имали вагинална инфекция. Какво по дяволите да правя?!?!? :(
Аз преди време имах проблеми с бактерии стрептококи.Лекувам ги .....всичко наред и след 2 месеца старата песен на нов глас!И така сев повтори няколко пъти.
Значи мила,преди всичко трябва да се изследвате ти и партнъора ти едновременно и едновременно да се лекувате!!!!!!!!
Правят ти микробиология с антибиотикограма,изследват ти стерилна урина,бъбреци!!!!!!
При половинката микробиология на спермата с антибиотикограма,урина........... .
За да се повтарят постоянно тези инфекции,значи има в тялото  някакво огнище.
Лично при нас се оказа че аз имам пионефрит на бъбреците......от там се инфектираше цялата пикучополова система.Дано да съм ти била полезна.Успех! :D
*
« Отговор #11 -: Март 09, 2007, 08:34:07 am »
Аз преди време имах проблеми с бактерии стрептококи.Лекувам ги .....всичко наред и след 2 месеца старата песен на нов глас!И така сев повтори няколко пъти.
Значи мила,преди всичко трябва да се изследвате ти и партнъора ти едновременно и едновременно да се лекувате!!!!!!!!
Правят ти микробиология с антибиотикограма,изследват ти стерилна урина,бъбреци!!!!!!
При половинката микробиология на спермата с антибиотикограма,урина........... .
За да се повтарят постоянно тези инфекции,значи има в тялото  някакво огнище.
Лично при нас се оказа че аз имам пионефрит на бъбреците......от там се инфектираше цялата пикучополова система.Дано да съм ти била полезна.Успех! :D
Ами то с половинката паралелно се лекуваме, но той не си е правил изследвания. Гинеколога назначава лечение и за двамата. Може би си права да си пусна и урина, но на мен ми казват, че имам чревни бактерии, не звучи като да са бъбреците...знам ли и аз....вече нищо не разбирам :(
*
« Отговор #12 -: Март 09, 2007, 10:00:52 am »
Ами според мен трябва да се търси огнице - тоест откъде се провокират тези бактерии. Ако не си правила изследване за хламидии и микоплазма, направи си. И както казват момичетата виж си бъбреците. Тези чревни бактерии, поне на мен лекар ми каза, че идват понякога от дисбактериоза/ прекален прием прием на антибиотици/ или проблеми с бъбреците. Обърни внимание.
Пристрастена към д-р Хаус!
*
« Отговор #13 -: Март 09, 2007, 10:10:48 am »
Ами според мен трябва да се търси огнице - тоест откъде се провокират тези бактерии. Ако не си правила изследване за хламидии и микоплазма, направи си. И както казват момичетата виж си бъбреците. Тези чревни бактерии, поне на мен лекар ми каза, че идват понякога от дисбактериоза/ прекален прием прием на антибиотици/ или проблеми с бъбреците. Обърни внимание.
За хламидии съм си правил ДНК изследване при д-р Елена Петрова, казват че тя била най-добра. Микоплазма честно казано дори не знам какво е. От антибиотици се отрових, то тези бактерии все с антибиотици ги лекуват....ще видя дали наистина не е от бъбреците...
« Отговор #14 -: Март 09, 2007, 10:13:59 am »
 На мен като ми се наложи да пия антибиотици и ставам олеле майко.После не мога да се излекувамм с месеци и затова отбягвам да ги пия освен,ако наистина съм сериозно болна и няма накъде.
*
« Отговор #15 -: Март 09, 2007, 10:17:55 am »
На мен като ми се наложи да пия антибиотици и ставам олеле майко.После не мога да се излекувамм с месеци и затова отбягвам да ги пия освен,ако наистина съм сериозно болна и няма накъде.
При мен явно се получава някакъв порочен кръг. Няма как да се излекуват освен с антибиотик, а антибиотика отслабва имунитета, убива лактобацилите и хайде на ново...
*
« Отговор #16 -: Март 09, 2007, 11:51:58 am »
Ами то с половинката паралелно се лекуваме, но той не си е правил изследвания. Гинеколога назначава лечение и за двамата. Може би си права да си пусна и урина, но на мен ми казват, че имам чревни бактерии, не звучи като да са бъбреците...знам ли и аз....вече нищо не разбирам :(

Гинеколога не може да назначава лечение и на партньора ти без да му е направена микробиология с антибиограма. Нали разбираш, че всеки организъм си е различен и реагира различно. Лекарствата, които е взимал може да са били резистентни и той да ти предава инфекцията отново и отново. Най-добре да отиде и да се изследва, преди да взима какъвто и да било антибиотик.  Като гледам как са се развили нещата при вас, май трябва всичко да направите наново. Направете и двамата  микробиологии с антибиограми и започнете да се лекувате като  избягвате сексуалните контакти по време на лечението.
Успех! :)
*
« Отговор #17 -: Март 09, 2007, 11:55:00 am »

Поправете ме ако греша, но не е лищото и с бикините (без носене на ежедневни превръзки). Ако се запотиш и те по тази логика стават приемник, защото не се "залепени" на едно място и с джижението на тялото и те се мърдат. Ако са навлажнени от секрет или изпотяване и те трябва да се сменят.   :ask:
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*
« Отговор #18 -: Март 09, 2007, 11:57:42 am »
Ама не гледам когато пиша
"но не е ли лищото с бикините" да се чете "но не е ли СЪщото с бикините"
"джижението" да се чете "движението"  :oops:
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*
« Отговор #19 -: Март 09, 2007, 12:02:56 pm »
Не, не е същото. Бельото е от плат и пропуска въздух, т.е. "диша", докато превръзките не (обикновено са от друг материал :lol:) и ето ти готова среда за развитието на анаеробни микроорганизми.

П.С. А, че бельото трябва да се сменя спор няма :lol:
« Последна редакция: Март 09, 2007, 12:05:33 pm от bori_st »