0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте мили виртуални приятелки,

Споделям с вас какво се случи с мен от моя първи опит ин витро. Ами така и незавърши, мъчиха ме до последно, бях се хванала като удавник за сламка  а и нали надеждата умира последна но до тук беше с моя първи незавършен опит ин витро.
На кратко как се развиха нещата:
- 2 ден от цикъла Пурегон 225 ед. на ден
- 5 ден от цикъла преглед, два малки фоликула. Увеличиха ми дозата на 300 ед. Пурегон на ден
- 8 ден от цикъла все още два фоликула мънички и една киста
- 10 ден от цикъла фоликулите стават 5 но малки, увеличаване дозата на 350 ед. Пурегон на ден и започнах да бия Оргалутран
- 11 ден от цикъла фоликулите са 6 но всичките от тях с различна големина, продължавам 350 ед. Пурегон и Оргалутран
- 12 ден същото
- 13 ден от цикъла имам 7 фоликула но всичките до един са с големи разлики в големината и докторката ми каза че няма смисъл да продължаваме защото докато изчакаме да пораснат по малките фоликули то по големите ще са толкова големи че няма да са годни вече и то накрая ще останат само два хубави и годни фоликула и шанса с тях ще е малък а сумата голяма (10 000$ )
Спряхме до тук, самия цикъл ми тръгна много трудно, никак не вървеше едва, едва го мъчехме да стане нещо и накрая загубих 3000$ от стимулацията. Сега един месец почивка и започваме на ново по съвсем различен протокол. Док. ми каза, че ще пробва с много минимална доза Lupron другия път.
Много сълзи, много мъка, нерви и напрежение в семейството ми, но това е живота, все още немога да се съвзема нищо немога да направя като хората мислите са ми само там, а сълзите постоянно на очите и страха огромен ами ако се повтори същата ситуация пак какво ще правя. Това е моя живот винаги е бил такъв, много труден. Сега ще живея със страх, писано ли ми е да стана майчица като че ли вяра не ми остана вече. Защо тази мъка боже защо?

Благодаря ви че ме излушахте момичета и че имахте търпението да ме изчетете объркания постинг.
Вие сте моята подкрепа.
Re: Като удавник за сламка, всичко приключи
« Отговор #1 -: Март 06, 2007, 21:20:48 pm »
  :cry:съжелявам.О т цялото си сърце ти желая следващият път да доведете нещата до желаният край.Успех мила. :bighug:
« Отговор #2 -: Март 06, 2007, 21:23:34 pm »
  Дано другият път да стане!Пожелавам ти го от все сърце!!!!    :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #3 -: Март 06, 2007, 21:28:16 pm »
Съжалявам,  :cry:

Дано другият път стане. Не се предавай, миличка :bighug:
*
« Отговор #4 -: Март 06, 2007, 21:30:21 pm »
sunnyflower, трябва да продължиш да вярваш и да се бориш.
Разбира се, че и ти ще станеш мама, защото го заслужаваш!

yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 :balk_21:

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #5 -: Март 06, 2007, 21:37:45 pm »
  :hug2: sunnyflower,не се отчайвай!Сама си написала,че си изхабила много нерви!Само че,така не бива,мила!Трябва да се вземеш в ръце и тегли една м...а на живота!Дай си свободно,заслужаваш почивка!Несправедлив е живота...Ще дойде и твоят щастлив обрат,ти само не се отчайвай!Горе главата,следващият път ще успееш! :sunshine:
*
« Отговор #6 -: Март 06, 2007, 21:38:58 pm »
     :bighug:

yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Отговор #7 -: Март 06, 2007, 21:43:56 pm »
Миличка, много ми стана мъчно за теб  :( съжалявам, че е трябвало да преживееш такова разочарование.
Не се отчайвай, има трудни моменти, но нали знаеш, че най-тъмно е преди разсъмване. Разбира се, че ще бъдеш майка и то прекрасна.
Прегръщам те силно и ти желая сила и късмет!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #8 -: Март 06, 2007, 21:44:25 pm »
Съжалявам. Но пък лекарят вече се ориентирал и следващият път ще е успешна стимулацията.
« Отговор #9 -: Март 06, 2007, 21:47:51 pm »
Има много мъка в тоя свят,но само вярата и подкрепата на ближните могат да ти покажат светлината в тунела.Не се поддавай на лоши мисли и чувства,това само ще ти навреди.Бъди сигурна в успеха,защото има и следващ път.Подкрепям те с цялото си сърце и ти пожелавам успех. :bighug:

« Отговор #10 -: Март 06, 2007, 21:53:55 pm »
Късмет, Съни! Дай боже всичко скоро да е само лош спомен. От все сърце ти желая да успееш!!!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #11 -: Март 06, 2007, 22:11:10 pm »
*sunnyflower*

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #12 -: Март 06, 2007, 22:20:27 pm »
sunnyflower :bighug: :bighug: :bighug:
*
« Отговор #13 -: Март 06, 2007, 22:21:41 pm »
... " Боже, колко мъка има по този свят,боже " ...
Защо да става по лесния начин, когато има и по-труден ...
Миличка, звучи ми до болка познато!
 :bighug: :bighug: :bighug:
Съжалявам много за това, което преживяваш! Имай вяра и мечтай за следващия - последен и успешен път!

« Отговор #14 -: Март 06, 2007, 22:56:57 pm »
Благодаря ви за подкрепата и милите думи момичета.

Трудно е да бъда силна в такъв момент особено когато виждам, че и моята половинка го преживява много по трудно от мен по негов си начин, затваря се в себе си и неговори много. Трудно е, боли, разкъсва те отвътре, но някак си трябва да намерим сили и да се изправим за да продължим напред. В момента страхът и отчаянието са по големи от надеждата ми.
Дано тази болка свърши скоро не само за мен за всички ни.
Благодаря ви приятелчета мои ( не ви познавам лично, но ми е хубаво така да ви наричам, защото така ви чувствам) :grouphug:

Колко много боли от вътре душата и сърцето.
*

Ro6ko

• **
  • 94
  • Любовта ще спаси света.
« Отговор #15 -: Март 06, 2007, 23:01:32 pm »
Миличка, не се отчайвай! Аз също много трудно преживях първия си неуспешен опит и бях сигурна, че няма да го повторя. След инвитрото си пуснах имунологични изследвания в Плевен и една от евентуалните причини за неуспеха се изясни, след това друг лекар пък ми каза, че всъщност имам хидросалпингс и така... Сега съм на път, ако всичко се нареди както трябва да пробвам втори път ин витро. Дай си малко почивка, знам че е ужасно трудно, но ние ще успеем- по един или друг начин! Пожелавам ти много-много любов, защото аз лично от това имах най-много нужда!
« Отговор #16 -: Март 07, 2007, 00:12:38 am »
Съжалявам  :(

lb2f
*
« Отговор #17 -: Март 07, 2007, 01:36:10 am »

Миличка,много е тъжно това което се случва :balk_21:но трябва да продължиш и внимателно да обмислите протокола с твоя доктор за следващия път.Желая ти късмет истискам палци за следващия опит. :goodluck:
« Отговор #18 -: Март 07, 2007, 09:26:43 am »
Здравей!

Съжалявам за случилото се и знам колко е тежко. При първия ми опит с класически протокол стимулация (след много колебания дали въобще да го бъде) и моята стимулаця беше прекратена, но за щастие много по-рано. При мен пък тръгнаха обещаващ брой фоликули, но един се оформи доминантен, а естрадиолът се вдигна доста. Вариантите бяха два - или да продължаваме с големи дози, за да бутаме и малките, при риск да си порасне само големия, или да спрем. Реших второто. Но искам да ти кажа, че ми беше много много тежко - толкова тежко не ми е било и при отрицателен тест след АРТ. Нямало гаранция, че следваща стимулация няма да протече пак така, та по тази и по други причини минах на ин-витро на естествен цикъл и сега ми е много по-спокойно.
Щом Док има друга идея за стимулацията ти следващия път, надявам се всичко да протече гладко!

Успех и кураж! :D
Благодаря ти, Бени!

*

Ani4ka78

• 220
  • Моята принцеса
« Отговор #19 -: Март 07, 2007, 10:23:50 am »
Мила, и при мен нещата и при трите ми опита са почти същите като при теб. Аз също образувам много , много малко на брой фоликули, но при мен е така защото съм с един яйчник и ендометриоза на съществуващия, та няма как да ги докарам до по-голяма бройка и ми се налага да опитвам дори и с по един образуван фоликул. Вече почти не ми се вярва , че ще стане, но нали надеждата умира последна, а и като знам че инвитрото е единствения ми шанс да имам детенце, ще продължа да се боря докато мога. А да ти кажа при първия опит имах един фоликул, при който видях двете чертички, но плода не се разви и нищо не се получи. При втория опит имах два фоликула, но нищо пак не стана, а сега при третия съм с три фоликула, да видим с тях какво ще стане. Не губи надежда моля те , още повече че доктора ти е преценил вече по-нататъшната стимулация и тогава да знаеш всичко ще е по-различно и ще върви на добре. Успех мила!!!