Deep надявам се, че не си възприела поста ми като заяждане с теб
, ето че при теб не е дало наеобходимия ефект, след като не е понижила НК клетките (каква точно АИ прави:от съпруга ти, донорска или смесена и дали преди това сте изследвала HLA съвместимост).
А като чета по-долу виждам, че за съжаление при биопсията са ти открили инфекция (надявам се скоро да я излекуваш и да се похвалиш с
). След тоооолкова ровене и разговори с лекари и професори от къде ли не стигам до извода, че повишението на НК клетките е симптом, не причина. Аз си мисля, че не трябва да се пристъпва директо към свалянето им, защото първо : очевидно че има нещо в организма с което се борят, второ дори да се свалят с вливания и АИ, ако причината заради, която са повече си остане, то имунната ни система ще ги образува отново за да се справи с проблема. Имунолозите, като не могат да открият никаква инфекция бързо решават че е автоимуннен отговор. Но в много случаи, какъвто сигурно и твоя е бил, се оказва, че има скрити инфекции с които НК се борят (странно ми е, че при биопсията ти НК са били в норма, но те какво ти изследваха, количество или активност на НК?)
А от темата за хламидията се интересувам по неволя
Моят случай е долу-горе като твоя) И за тази тема имам доста инфо (и мои си заключения както тези по-горе). От скоро има теория, според която дълго нелекуваната хламидия, може да си остане скита в ендометриума въпреки че след това е лекувана с атибиотици и ВЪПРЕКИ че PCR тестовете излизат отрицателни, единствения начин да се открие е именно биопсия или както един гръцки имунолог е измислил по-безболезнен начин - чрез PCR диагностика на менструална кръв от втори ден(когато се преполага, че има най-много тъкан от ендометриума)
Ако ти е интересно мога да ти пратя статии на англ. на лични за да не разводнявам тук темата.
Но нали се сещаш, че ако има налична такава скрита инфекция (която може да е и микоплазма, уреаплазма, хламидия и др.) АИ няма как да помогне, НК ще продължават да се борят с нея и за съжаление с това ще пречат и на имплантацията и развитието на ембриончето.