Здравейте, случайно попаднах на тази тема и написаното сериозно ме заинтригува и размисли. Имам поликистозни яйчници, няколко месеца пих противозачатъчни и на следващия месец забременях. Сега момиченцето ми е на близо 6 години. Вече 3 години се борим за второ дете, но не. Имам 3 бременности, но всичките приключиха със спонтанни аборти, единия в 10г.с, а останалите 2 в 6г.с. Търсим причините за всички тези аборти, но нищо не излиза на яве. Правила съм си генетични изследвания - тромбофилия, за които всички лекари твърдят, че щом имаш едно дете, не означава че това е някакъв проблем за теб. Естествено ще вземем мерки, но аз докато разбера, че съм бременна и вече съм прокървила. Имунологичните изследвания също са в норма, щитовидната също. Минахме на вариант инвитро, с надеждата, че ще подберем най-добрия мой и на съпруга ми материал. При опита ми върнаха 2 ембриона, единия от които хубав (другия не беше добър, но с цел да помага на по-добрия), имплантация нямаше. Сега отново ме пратиха на имунолог и след това ще ми правят биопсия, преди следващ опит. Пуснаха ми крос-мач тест, от който чакам резултати сега.
Тук при вас чета, че след раждане той става положителен и се чудя какъв трябва да е бил смисъла да ми пускат този тест след като имам едно раждане. Пуснах и НК клетки, обясниха ми, че техните стойности можело да се променят в следствие стрес и т.н. Та се чудя след едно раждане какво толкова трябва да се е променило, че се стигна до всичките тези аборти. При първия изкарах някакъв гаден вирус - да речем че той е бил причината, но при останалите 2?