0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Хламидия и признаци
« -: Март 05, 2007, 21:21:18 pm »
И аз прочетох нещичко за хламидията, но искам да попитам имали ли сте някакви признаци за наличие на гадините? При мен цервикалната слуз е много обилна, след това има един момент на затишие и непосредствено след овулация започва бяло течение. Днеска го има - утре го няма. Този месец, обаче 6 дена след овулация имах болки в корема и леко зацапване. За един ден. И това се случи 4 дена след курса на лечение. Дали това е от хламидията или е нещо друго? Как е при вас момичета?

*
Re: Хламидия и признаци
« Отговор #1 -: Март 06, 2007, 09:50:53 am »
abloy,аз не съм усетила признаци,но на лапарото се установи,че имам много сраствания и запушени тръби.Това е в резултат на прекарана стара хламидийна инфекция.Сега чакам да ми спре кървенето и ще правя изследвания.Кажи ми каква терапия са ти назначили.Нали си минала лечението?Май трябва да се направи контрола!То най-добра да питаш лекаря...КЪСМЕТ!
*
« Отговор #2 -: Март 06, 2007, 12:28:40 pm »
Аз също съм лекувана от хламидии и нямах никакви симптоми ,по които да ги хвана гадинките. Но не вярвам кървенето да е от тях, аз лично не съм имала.
*
« Отговор #3 -: Март 06, 2007, 17:44:38 pm »
Лечението беше с Дотур, Фасижин и Микомакс. Сега наистина ми предстои контрола, но трябва да реша в кой ден.

*
« Отговор #4 -: Март 06, 2007, 18:47:27 pm »
Лечението беше с Дотур, Фасижин и Микомакс. Сега наистина ми предстои контрола, но трябва да реша в кой ден.

Симптоми на хламидия не съм имала, но виж съмнения за наличието на такава все по-ччесто ми се въртят в главата ;)
Та питам има ли вероятност изследване на влагаличен секрет да даде неточен резултат?

Иначе, моето лечение е абсолютно същото ;)
Утре или на 8-ми март отиваме на контрола :)
Стискайте ми палци!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #5 -: Март 06, 2007, 19:59:02 pm »
Таня,и аз се притеснявам за това дали може да се разчита на изследванията,било то на ваг.секрет или кръвни или пък на мъжа?!Чувала съм,че има голямо значение в коя лаборатория са правени!И на мен ми предстои всичко това и съм много объркана.Казаха ми,че само една лаборатория в София давала достоверни резултати,имам предвид по отношение на изследванията за хламидия!Силно се надявам,че това са глупости,но знае ли човек...
*
« Отговор #6 -: Март 06, 2007, 20:01:50 pm »
Колко време след лечението,трябва да се направи контролата?Май не се прави веднага?
*

maggi4ka

• 440
  • Няма невъзможни мечти....
« Отговор #7 -: Март 07, 2007, 05:34:10 am »
Включвам се веднагаааааа!!!  :D Вече имам чувството, че тия гадории са кат нашественици - всеки 2 или 3-ти който познавам в един момент изпищява. Естествено и аз си ги имах, лекувах се с АЗАТРИЛ, МИКОМАКС и още нещо което в момента не мога да си спомня, ама НЬИЪЪЪЪ - както стана ясно вчера - все още си ги имам. Сега по същество:
1. Признаци поне в началото няма НИКАКВИ!!! Когато вече инфекцията е напреднала се появяват признаци, които ако не знаеш, че може да са от тва никога няма да заподозреш: *парене при уруниране;*усещане за подуване отдолу;*сърбеж;*болка при сексуален контакт;*болка в ставите;*бяло течение - силно с нехарактерна визия( :lol: малииии как го казах само  :lol: ) - не си е нормално бяло течение, а колкото и странно да звучи сравнението на мен ми прилича на извара. За признаците тва се сещам.Ако ми светне още нещо ще пиша.
2. Контрола се преви 2 месеца след като е приключил курса на лечение.
Тва е от мен!!!  :wink: Ндявам се да съм била полезна. Ако има нещо питайте,ако знам ще отговарям, ако ли не аз ще питам пък вие дано можете да ми дадете отговори на въпросчетата дет чат-пат ми изплуват в обърканата главица.  :ask: :dontknow: :balk_160:

« Отговор #8 -: Март 07, 2007, 21:00:20 pm »
контрола се прави 6 седмици след лечението. може и от това да ти е течението, а може и от друго, добре е да пуснеш още изследвания, микробиолкогия и да направиш един преглед.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #9 -: Март 09, 2007, 13:59:20 pm »
Abloy аз давам отчет ;)

Нали лекувахме хламидията по един и същ начин ;)
Току що си получих резултатите от контролята :) Няма хламидия :)

Успех и на теб!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #10 -: Март 09, 2007, 18:54:53 pm »
Здравейте, имам един може би глупав въпрос: PCR тест за хламидии какво означава? Че са ти взели цервикален секрет и него са изследвали ли?

Аз имах хламидия преди години и може би в резултат на нея сраствания, които ми откриха при скорошната лапароскопия. Последно съм си правила кръвен тест преди година и резултатите бяха отрицателни за текуща инфекция и положителни за стара.

В същото време последната една година съм правила поне 3 теста за хламидия на цервикален секрет и всичките са отрицателни. Включително и един тест с материал взет от уретата - също отрицателен.

Според докторите, щом тия тестове са ок, значи нямам хламидии, а положителния резултат на кръвния тест преди година показва само че в организма ми има антитела към старата инфекция.

чудя се трябва ли да си правя други изследвания?
*
« Отговор #11 -: Март 10, 2007, 14:19:39 pm »
todo,точно това означава PCRтеста-когато се изследва цервикален секрет или секрет от уретрата(разбира се когато говорим за хламидия).И аз вече се побърках на тази тема.Чета,чета и все повече се обърквам.Аз правих лапаро на 28.02-резултата-множество сраствания(които са отстранени)и запушени тръби.Преди са ми правени само кръвни изследвания,които бяха отрицателни,но уви...Всичко било резултат от прекарана хламидийна инфекция преди години.Матката,яйчниците,тръбите та чак към черния дроб-всичко било обвито в типична мрежа.Изходът ми е само ин витро.Сега пия AVELOX.Незнам как ще завърши всичко-много съм объркана и въобще незнам дали съм на прав път -с изследвания,терапии.Ин житро може ли да се прави ако стойностите,показващи прекарана стара инфекция,са+?Стана дълго,но todo мисля,че при теб нещата са добре и не е необходимо да се побъркваш повече с тези изследвания.Давай нататък!Успех!
*
« Отговор #12 -: Март 10, 2007, 14:24:41 pm »
Имам предвид,че изследванията ти за хламидия на този етап са достатъчни-според мен,но знаеш,че лекар най-добре може да прецени!