0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Къса лут.фаза, поликистоза ....
« -: Март 05, 2007, 19:01:11 pm »
Днес бях на лекар. Нов лекар, при когото отидох, за да говорим за лапароскопия. При прегледа доктора каза, че съм с поликистоза, а десния ми яйчник е с размери 5см/3см. Днес е 21 ден от цикъла ми, а лигавицата е 10мм. Според доктора , а и според мен, овулация е имало преди два-три дни. От там дойде и въпроса за дължина на лутеалната фаза. По принцип цикъла ми е 25-28 дни. Пиша малко объркано , но моля да ме извините. Доктора ми предложи два варианта - да направим лапарото и да ми надупчат яйчниците или да пробваме два-три цикъла да удължим лутеалната фаза. Аз в кабинета , леко шашната, казах , че съм се настроила за лапаро. Но сега стоя и се чудя какво да избера. Съпругът ми изобщо не ми помага, съгласен е каквото и да реша. Моля ви , дайте съвет какво да правя.

Re: Къса лут.фаза, поликистоза ....
« Отговор #1 -: Март 05, 2007, 19:54:37 pm »
Удължаване на лутеалната фаза, тва с дупченето, обелване не е най-добрата идея.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #2 -: Март 05, 2007, 20:07:24 pm »
Според мен първо пробвай по-лекия вариант с удължаването.
Успех!!!  :balk_602:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #3 -: Март 05, 2007, 21:05:03 pm »
Дани......направи 3 месеца фоликулометрия(за да се потвърди евентуална поликистоза  ако има такава),през тези 3 месеца  говори с док за евентуален прием например на Дуфастон за удължаване на лут.фаза.И ДАЙ БОЖЕ през тези 3 месеца да видиш  :bfp:

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #4 -: Март 05, 2007, 22:19:46 pm »
А как решихте че ЛФ е къса?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #5 -: Март 06, 2007, 08:53:08 am »
А как решихте че ЛФ е къса?
Ами, според доктора съм имала овулация преди ден-два. А вчера беше 21 ден от цикъла ми. Преди аз също съм се съмнявала относно дължината на лутеалната фаза - на база тестове за овулация и БТ. Но така или иначе сега мисля да направя фоликулометрия за да видя дали наистина е къса и тази поликистоза дали наистина е факт. Лапароскопията ще я отложа за по-късен етап.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #6 -: Март 06, 2007, 10:27:31 am »
И на мен ми се струва логично твоето решение. С едномесечно проследяване на цикъла не може да се каже категорично дали ти е къса Лф или не.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com