Здравейте, момичета!
На кръстопът съм! Ако някой може - да помага!
Първо да ви разкажа какво ми се случи миналата седмица.
Ние сме с мъжки фактор, доказана азооспермия. До сега имам 7 инсета - 3 на естествен цикъл и 4 със стимулация. И само една бременност - за жалост извънматочна. Решихме да подадем документи за инвитро по ЗК и понеже сме от Бургас за по-близо се насочихме към Варна. С всички изследвания зачакахме пред кабинета на доц. Маркова. Малко преди да ми дойде редът, видях в коридора симпатичен млад лекар - нещо ми подсказа, че това е д-р Александров. Помолих го да ни отдели няколко минути. Веднага ни прие. Разговаряхме доста. Ние ще правим донорско ин витро. Оказа се, че нямат банка за замразена сперма, а използват прясна, оделена непосредствено преди манипулацията - това и за ин витро, и за инсе. Бях изумена. Донорите били предварително изследвани, а в деня също се изследват. Докторът ме посъветва да помислим сериозно, защото това е процедура, при която от особено значение е спокойствието на жената. А ако ще се притеснявам и за това да не се заразя с нещо....то май няма смисъл. Е, много не мислихме. Прибрахме се в къщи. И сега пак от начало. Спрях се на двама доктори в София. Аз обаче искам да продължа с инсетата при трети, при който не мога да направя ин витро. Много сложно стана, май? И за това се колебая към кого от тях да се насоча. Предполагам, че никоя от вас няма да ми каже - отиди там... Дали е възможно да подам документи за ин витро при един лекар, а да правя инсе при друг?
И аз вече не знам какво искам! Всъщност знам - само едно малко човече! Побърках вече съпруга си и си мисля дали има смисъл? Благодаря ви, че прочетохте дългата ми изповед!