0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ин витро или инсе - моля за съвет!
« -: Март 05, 2007, 13:54:34 pm »
Здравейте, момичета!
На кръстопът съм! Ако някой може -  да помага!
Първо да ви разкажа какво ми се случи миналата седмица.
Ние сме с мъжки фактор, доказана азооспермия. До сега имам 7 инсета - 3 на естествен цикъл и 4 със стимулация. И само една бременност - за жалост извънматочна. Решихме да подадем документи за инвитро по ЗК и понеже сме от Бургас за по-близо се насочихме към Варна. С всички изследвания зачакахме пред кабинета на доц. Маркова. Малко преди да ми дойде редът, видях в коридора симпатичен млад лекар - нещо ми подсказа, че това е д-р Александров. Помолих го да ни отдели няколко минути. Веднага ни прие. Разговаряхме доста. Ние ще правим донорско ин витро. Оказа се, че нямат банка за замразена сперма, а използват прясна, оделена непосредствено преди манипулацията - това и за ин витро, и за инсе. Бях изумена. Донорите били предварително изследвани, а в деня също се изследват. Докторът ме посъветва да помислим сериозно, защото това е процедура, при която от особено значение е спокойствието на жената. А ако ще се притеснявам и за това да не се заразя с нещо....то май няма смисъл. Е, много не мислихме. Прибрахме се в къщи. И сега пак от начало. Спрях се на двама доктори в София. Аз обаче искам да продължа с инсетата при трети, при който не мога да направя ин витро. Много сложно стана, май? И за това се колебая към кого от тях да се насоча. Предполагам, че никоя от вас няма да ми каже - отиди там... Дали е възможно да подам документи за ин витро при един лекар, а да правя инсе при друг?
И аз вече не знам какво искам! Всъщност знам - само едно малко човече! Побърках вече съпруга си и си мисля дали има смисъл? Благодаря ви, че прочетохте дългата ми изповед!

Re: Ин витро или инсе - моля за съвет!
« Отговор #1 -: Март 05, 2007, 14:46:15 pm »
Много интересно:има донори-няма банка.Това само в България може да стане.Защо не отидеш в клиника, в която има банка,за по-сигурно?
В събота замразихме човечетата на моя мъж в клиника Малинов в СФ,понеже заминава за чужбина,а аз също съм на опашка за ин витро.Говорихме си с биолога,че те имат донорска банка,а то и в сайта им го пише.Но има и други.Просто трябва да решиш.Само ти можеш да вземеш правилно решение.Пожелавам ти успех.

*
« Отговор #2 -: Март 05, 2007, 14:50:18 pm »
Благодаря ти за отговора, Slavenav!
Преди малко разговарях по телефона с един от докторите, на които бях се спряла. Направихме план за действие. Взех решение - много съм щастлива!

*
« Отговор #3 -: Март 05, 2007, 15:24:25 pm »
Душка, аз не мога да те посъветвам, пъки вече ти си взела решение.Мога само да ти пожелая успех!
*
« Отговор #4 -: Март 05, 2007, 15:51:13 pm »
Душка, аз не мога да те посъветвам, пъки вече ти си взела решение.Мога само да ти пожелая успех!
Благодаря,  Joshi! Вземането на решение е първата крачка в правилната посока, радвам се, че я направих! Желая успех и и на теб!

« Отговор #5 -: Март 05, 2007, 16:35:28 pm »
Душка, радвам се, че колебанията са отпаднали. Доколкото знам, е силно препоръчително (да не кажа задължително) материалът от донор да е замразен. :?
Благодаря ти, Бени!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #6 -: Март 05, 2007, 16:37:11 pm »
Какво значи да се притесняваш да не се заразиш? Разбира се, че ще се притесняваш, особено когато се пренебрегват задължителни медицински норми.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #7 -: Март 05, 2007, 17:11:37 pm »
Мели, FreshBreeze -  :balk_602:!
Ами практиката във Варна била такава. Д-р Александров ми каза, че той по-късно се е включил в екипа и не зависело от него. Доц. Маркова и д-р Чернева се занимавали с донорите. Но било хубаво да се помисли по въпроса за замразяването на спермата. Донорите периодично ги изследвали, както и в самия ден. Но нали има болести, чийто инкубационен период е от няколко месеца например. Представете си - преминаваме през всичко - изследвания, търсене на квартири, търсене на начини да се отсъства от работа, осигуряване на финансови средства, стимулации, прегледи, инжекции, пункция, трансфер, надежда... И през цялото това време да треперя, ами ако на донора му има нещо - вен. болест, спин или нещо друго. Дори и при положителен резултат! Не, нямам вече време, пари, нерви за това....

*
« Отговор #8 -: Март 05, 2007, 18:40:06 pm »
Душка, на лични ти зададох въпрос, на който намерих отговора в тази тема...
Радвам се, че си взела решение и се чувстваш удовлетворна.
 :bighug:

Късмет, мила!
*
« Отговор #9 -: Март 05, 2007, 19:21:48 pm »
 Galli -   :bighug: !

« Отговор #10 -: Март 05, 2007, 19:56:03 pm »
Миличка, радвам се че си взела решение. Стискам палци всичко да наред и това да е последният ти опит :)
*
« Отговор #11 -: Март 05, 2007, 20:30:07 pm »
Тити - и на теб - успех, мила!
 :bighug:

« Отговор #12 -: Март 05, 2007, 22:38:48 pm »
Душка, успех миличка  :D

lb2f
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #13 -: Март 05, 2007, 23:13:18 pm »
добро решение. ако трябваше да избирам и аз това бих напралила (не там където няма банка). успех ти желая.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #14 -: Март 05, 2007, 23:16:07 pm »
Мели, FreshBreeze -  :balk_602:!
Ами практиката във Варна била такава. Д-р Александров ми каза, че той по-късно се е включил в екипа и не зависело от него. Доц. Маркова и д-р Чернева се занимавали с донорите.
Напротив, всичко зависи от нас - от нашия професионализъм, от нашия морал, от компромисите, които правим ...

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #15 -: Март 06, 2007, 09:10:55 am »
Душка много хубаво,че си взела решение.Желая ти успех от все сърце. :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:

*
« Отговор #16 -: Март 06, 2007, 09:51:46 am »
Момичета, благодаря на всички - решение взех, ще видим дали е правилно!
 Jazzybaby, Slavenav, Лили -  :bighug: !

*
« Отговор #17 -: Март 06, 2007, 11:32:39 am »
успех Душка!!!

:goodluck: :babyflips: :bighug:
*
« Отговор #18 -: Март 06, 2007, 12:04:38 pm »
Angy_baby -  :balk_21: !

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #19 -: Март 06, 2007, 20:45:49 pm »
Душка, успех миличка!!!!!Ще се получат нещата,взела си правилно решение! :balk_602: