0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Болезнен цикъл
« -: Март 01, 2007, 16:59:51 pm »
Изчетох много,но ми се иска някой ако може да ми каже гаранция ли е това,че ако имам много болезнен цикъл от самото начало това означава, че трябва да се подготвя за новината,че имам запушени тръби или сраствания,дори ако нямам изразени симптоми.
 Сигурно темата се е изчерпала някъде по трасето,но съм пропуснала този момент и ще съм ви благодарна да ми кажете нещо по въпроса?
 Не знам защо,но съм си набила в главата,че заради този си цикъл имам запушени тръби. :cry:
Re: Болезнен цикъл
« Отговор #1 -: Март 01, 2007, 17:37:34 pm »
Болезненият цикъл няма нищо общо с тръби и сраствания. Възможно е да е признак на ендометриоза, но не е сигурно. Възможно е просто заради хормони да правиш много дебела лигавица, според мен.
« Отговор #2 -: Март 01, 2007, 17:38:30 pm »
Според мен няма нищо общо между болезнен цикъл и запушени тръби. Имам познати, които са с много болезнен цикъл и си забременяха от раз. Предполага се,че са нямали запушени тръби.
*
« Отговор #3 -: Март 01, 2007, 18:28:51 pm »
Благодаря ви момичета ,това може предварително да ме успокои до известна степен.Аз четох,че това се получавало в следствие на прекарана инфекция,но пък при мен е от самото начало още от първата М.,а преди това не ми е известно да съм имала такава(инфекция).
*
« Отговор #4 -: Март 01, 2007, 18:51:29 pm »
Моят цикъл е много болезнен - нямам сраствания, ендометриоза и за едната тръба е сигурно, че не е запушена. При мен е по наследство, баба ми, майка ми са с дълги, обилни и болезнени цикли. За това пък (също по наследство) нямах никави ПМС.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #5 -: Март 01, 2007, 21:21:44 pm »
kokodi това че имаш много болезнен цикъл,неозначава че имаш запушени тръби!!! :D :D :DУспокой се, и не си втълпявай разни диагнози! :DВинаги можеш да направиш цветна снимка или хидротубация и да разбертеш как стоят нещата.......,но болезнен цикъл не е показател за запушени тръби! :D
*
« Отговор #6 -: Март 02, 2007, 09:46:46 am »
Аз имам много болезнен и обилен цикъл от както се помня, без болкоуспокоителни просто не издържам. Преди 2 години си направих лапароскопия и ти потвърждавам, че нямах запушени тръби! Махнаха ми 3 малки миомни възела (за които и идея си нямах, че ги имам..)  8O и док очакваше, че след това цикъла няма да ми е вече така. За съжаление обаче, ситуацията е непроменена! Така, че с две думи няма връзка между двете!  :D
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
« Отговор #7 -: Март 02, 2007, 11:43:42 am »
Тръби и болезнен цикъл нямат връзка, но причината може да се търси в различни сраствания на матката, а също и от положението на матката. Понякога причината може да е сраствания и обърната матка.
Причините може да са и хормонални.
*
« Отговор #8 -: Март 02, 2007, 13:01:56 pm »
И аз се присъединявам към тезата, че няма връзка м/у запушените тръби и болезнения мензис. Като ученичка съм имала много кръвоизливи, лежах на легло, отслабвах за 3 дни с 4кг., пиех лекарства в неусвяс и т.н. Сега имам също болезнен мензис и течния аналгин не ми излиза от чантата. Правила съм една цветна снимка и две хидротубации. И двете тръби са ми отпушени. Нямам и ендомитроза. Имам обаче матка, която е отдасно и е наклонена назад. Всички лекари ми казват, че това не може да поречи на забременяването. Ние сме с мъжки стерилитет.

*
« Отговор #9 -: Март 02, 2007, 17:47:41 pm »
Благодаря ви момичета ,преди време бях отишла при един гинеколог,който ми беше казал просто за информация,че имам обърната матка,също каза че това не може да е фактор за безплодие.Тогава си виках какви ми ги дрънка тоя ,но явно може би от там идват нещата.Не мога да гадая и във Вторник ще разбера.Поне се поуспокоих аз съм си шашната работа :) по принцип,4 години вече живея с тази мисъл и бях убедена-може би всичко е в главата.
За сега се оказва,че и ние сме с мъжки фактор за безплодието ,но вече започнахме да лекуваме малките "герои".Другата седмица,ако нищо не открият при мен, ще ни оставят  на спокойствие,за да видят какви ще ги свършим.Ако не направим нищо до Май месец пак почваме и така.
пожелавам ви в най-скоро време да се похвалите с ++++-чета.
                                    :hug2: 

*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #10 -: Март 05, 2007, 00:38:05 am »
   Откак се помня,при мен е като по закон-1 и 2 ден корем и кръст и 3 ден глава.Празно няма всеки месец.Аулина спасява положението от време на време.Всички казват,че след раждане болките спирали,но дали е така....като родя някой светъл ден ще разбера.
*
« Отговор #11 -: Март 06, 2007, 14:42:02 pm »
Момичета,
този път цикъла ми е много болезнен,а по принцип не е такъв.Втори месец съм на Диане 35-това може ли да влияе?
Също имам силна болка в единствения ми яйчник-прерязваща.
При последните ми актове с мъжа ми преди цикъла имах болка в основата на влагалището и малко кръв.Дали не е някакво възпаление?Или раничка?
А също имах и гъбички заради прием на антибиотик.Може ли да ме е боляло рпи акта от тях?
Благодаря ви много!
*
« Отговор #12 -: Март 06, 2007, 14:45:30 pm »
Angy_baby, отиди на лекар, само той може да ти отговори. Гъбичките се лекуват с антибиотици, не се появяват от тях.
*
« Отговор #13 -: Март 06, 2007, 14:55:31 pm »
Знам миличка,че трябва да отида на лекар,но съм в чужбина и това  е проблем.Затова и писах.Благодаря много за отговора.
Мога ли да попитам още нещо?
Преди да дойда тук ,през януари ходих на гинеколог,правиха ми МБ и ми откриха гъбички,ентерококи и ешерихия-коли.Направиха ми и антибиограма.Изписаха ми да пия Аугментин,после Микосист и да си слагам Гино дактарин и да се мажа с низорал.Лечението трябваше да направи и мъжа ми.Напрвихме го.Но сега пак имам същите признаци а и болка в основата на влагалището при секс.Може ли да е от тях?
Да повторя ли пак същия курс на лечение като не мога да отида на лекар тук?
*
« Отговор #14 -: Март 06, 2007, 15:01:45 pm »
Angy_baby, трябвало е да отидете на контролен преглед. Сега никой не може да каже дали имаш гъбички или не. Болката и кървенето може да са от друго. Ако все пак са гъбички, много малко вероятно е това, което не ти е помогнало първия път да го направи сега.
Така че на лекар и нова микробиолия и нова антибиограма колкото и да е трудно.
*
« Отговор #15 -: Март 06, 2007, 15:08:50 pm »
Права си миличка!Така и ще направя веднага като си дойдем в БГ,което след месец.Нали няма да е много късно?
Дано болката и кървенето не са от нещо лошо.
*
« Отговор #16 -: Март 06, 2007, 17:27:00 pm »
Angy_baby, отиди на лекар, само той може да ти отговори. Гъбичките се лекуват с антибиотици, не се появяват от тях.

Хм, гъбичките определено не се лекуват с антибиотици, а с противогъбични препарати. Употребата на някои антибиотици може да предизвика поява на гъбички защото се унищожават полезните бактерии потдържащи нормалната киселиност на влагалището.

Angy_baby повтори си МБ, понякога бактериалните инфекции се много упорити и изискват по-продължително лечение. От гъбички не, но  при бактериална инфекция (точно ентерококи) аз съм имала болки при секс
« Отговор #17 -: Март 06, 2007, 19:41:57 pm »
Хм, гъбичките определено не се лекуват с антибиотици, а с противогъбични препарати. Употребата на някои антибиотици може да предизвика поява на гъбички защото се унищожават полезните бактерии потдържащи нормалната киселиност на влагалището.
Точно така! :book:
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*
« Отговор #18 -: Март 06, 2007, 22:32:38 pm »
Това имах предвид, може би съм афектирана от една девойка, която обясняваше, че хванала гъбички от лекарствата директно. Все едно са заразени, и не се изразих правилно. То се оказа и съвсем ненужно де, Angy_baby е имала съвсем друго предвид.
*
« Отговор #19 -: Март 07, 2007, 00:02:10 am »
преди време бях отишла при един гинеколог,който ми беше казал просто за информация,че имам обърната матка,също каза че това не може да е фактор за безплодие.Тогава си виках какви ми ги дрънка тоя ,но явно може би от там идват нещата. 

Всеки път пиша като видя подобни коментари по повод на обърната матка. Значи откатко съм тръгнала на гинекологични прегледи, а това беше отпреди 10 години, всички лекари са ми казвали, че имам малка и обърната матка. Забременявала съм 2 пъти, веднъж на 18години и веднъж на 23години, без проблем от раз, без изобщо да имам понятие от цикли, овулация и т.н., и естествено без да е било целенасочено, и двата пъти съм правила аборти по желание и не е имало последствия. Миналата година 2006г. при първия ми опит ИКСИ ми казаха, че дори матката ми е хипопластична, т.е. недоразвита, аз естествено не съм се питала или интересувала това само малка ли означава или просто недоразвита :?. След неуспешният ми опит и след няколко месеца -неуспешен трансфер на замразени, при които имах съмнения за имплантация, но приключило съвсем рано развитието, при всички следващи прегледи никой не е потвърдил, че матката ми е малка. Всички след това казваха, че матката ми е нормална. Това се потвърди и на цветната ми снимка, тръбите бяха проходими, въпреки съмненията на докторката, защото й бях казала, че има два аборта по желание преди години, и матката беше в добра форма.
Относно болезният цикъл, искам да споделя, че никога не съм имала, освен когато имах съмнение за имплантация на ембриона, но рано прекъсване на развитието му. След идване на М. ми първия ден имах болки УЖАСНИ само два часа, след като се отдели някаква материя от мен, дори не беше със наситен червен цвят като съсирек, всичко свърши за тези вда часа и М. си ми продължи както обикновено със слабо изразен менструален синдром. Дано съм била полезна на някой, че доста дълго стана :) :) :)