Не си спомням да съм споменавала имена, но явно си се разпознала.
1. Не изкам да се карам, да споря да коментирам повече, но когато ме нападат, и то злобно, обикновено се защитавам. Изобщо не съм се тръшнала, че гените ми са лоши, просто смятам, че е ако се боря за тях "до последна капка кръв", ще изпусна много от времето, в което мога да бъда пълноценна майка. Това че не се втрещявам в себе си, не значи,че не се харесвам.
Ето буквално за какво става въпрос, за да няма повече спекулации - това е от форума в дир-а, темата е
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=probzab&Number=1944824492&page=&view=&sb=:
Това е само извадка от нея:
----
Fussi
много си права. Само дето аз не виждам нищо чак толкова ценно в моите гени, че да настоявам за тях.
А по принцип напълно съзнавам, че осиновяването не е лесна работа - просто отиваш и хоп готово. Убедена съм че е тежка процедура, както формално процедурно, така и емоционално
-------
Lali:
Е, щом не виждаш нищо ценно в себе си напълно си права, че не си струва да раждаш.
Човек, който не уважава себе си, няма да намери уважение и у другите.
Тежко и горко на това дете, което ще осиновите, ако ти не се самоуважаваш.
----------------------------------------------------------
2. Както виждам Lali наляво и надясно раздава отрезвителни шамари, но по принцип е много лесно да говориш от позицията на абсолютната истина и да виждаш света само в бяло и черно. За мен това е признак на незрялост и не зависи от това на колко години си.
3. Мисля, че е добре да се прави разлика между прямост и грубост, между честност и обикнована лошотия. Човек може винаги да каже какво мисли, без злоба и без да раздава правосъдие
Това е последното нещо, което пиша по тая тема, защото няма да хабя никаква енергия за отрицателни емоции.