0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Бихте ли осиновили дете
« -: Юли 16, 2004, 13:29:27 pm »
В случай, че вече сте направили абсолютно всичко възможно за да имате свои деца, бихте ли осиновили.

Моят отговор е ДА

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
Бихте ли осиновили дете
« Отговор #1 -: Юли 16, 2004, 14:08:13 pm »
Мисля, че ДА. По този повод предполагам сте гледали да го наречем "рекламата" на предаването на Ани Салич  -там има едно толкоооооооова сладурско дете с едни хубави очи и тръпчинки :) . Всеки път като го гледам и ми става и едно хубаво и едно тъжно, че някой се е отказал от толкова хубаво детенце.
*
Да разбира се
« Отговор #2 -: Юли 16, 2004, 17:02:43 pm »
Разбира се !
Но това е последния вариант след като опитаме всичко останало!

 :ballons:
*
Бихте ли осиновили дете
« Отговор #3 -: Юли 26, 2004, 16:18:26 pm »
И аз съм ЗА ,но да съм опитала всички възможни начини!
Даже ще продължавам да се боря!
Моя позната 10години прави опити ,след като си взеха бебче от дом за деца се успокои и след година забременя.
А пък неможете да си представите как само си приличат децата ,съдба!!!
*
Бихте ли осиновили дете
« Отговор #4 -: Юли 26, 2004, 17:04:06 pm »
И аз ДА. Не мога от сега да определя при какви условия ще го направя, но мисля че когато му дойде времето ще знам че това е правилният избор.
Всичко се случва тогава, когато трябва да се случи!

*
Бихте ли осиновили дете
« Отговор #5 -: Август 21, 2004, 22:46:27 pm »
Подкрепям напълно мнението на Тия.
Моят отговор също е Да.Разбира се първо ще опитам всички варианти да си имам свое и тогава ще мисля за осиновяване.Ние с моя мъж сме обсъждали и варианта да осиновим дете дори и да си имаме свое.Но затова още е рано.
"Общо взето мъжът е по-доволен ако на масата му има хубава вечеря,отколкото ако жена му знае старогръцки."
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Бихте ли осиновили дете
« Отговор #6 -: Август 28, 2004, 00:45:44 am »
Знаете ли кое ми се вижда много тъпо? Че самата процедура по осиновяването е супер сложна, мудна, бюрократична, недомислена ... Хората чакат с години за осиновяване, децата чакат с години по домовете ... Търсят се връзки, дават се подкупи. Невероятна работа! :(


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    мама

Бихте ли осиновили дете
« Отговор #7 -: Януари 16, 2005, 16:24:26 pm »
Цитат на: ppola
Моя позната 10години прави опити ,след като си взеха бебче от дом за деца се успокои и след година забременя.
А пък неможете да си представите как само си приличат децата ,съдба!!!


Това ми напомня опита на мои близки - и те така 11 години нямаха деца, а уж вси4ко им е наред, няма при4ини да нямат деца. Осиновихе бебенце и само след 3 месеца жената забременя! Децата им са с разлика 16 мес. и са много близки, и при тях има дори физи4еска прилика! Май в някои слу4аи е въпрос на психи4еска нагласа от страна на партньорите, а?
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Бихте ли осиновили дете
« Отговор #8 -: Януари 17, 2005, 13:35:19 pm »
Знаете ли момичета, много е труден избора, защото и там не са малко нерви, средства, чакане, ходене по мъките! Има и много родители, които с такава любов отглеждат децата си, но остават дълбоко наранени, обидени и изоставени, когато след време децата им разберат истината  и започват едно търсене на "истинските родители"? Какво означава истински родител?!! :!:  Това е въпроса? Вярно е, че има деца, които постъпват така и със собствените родители! Не знам! :?  :?:
*

    Anonymous

Бихте ли осиновили дете
« Отговор #9 -: Януари 20, 2005, 14:05:24 pm »
Със съпругът ми все още нямаме дете след четири години брак. Темата осиновяване все по-често се появява в разговорите между нас. В процес сме на пълни изследвания, но решихме, че дори и да имаме дете, не искаме то да расте само и при всички случаи ще си осиновим. Ако резултатите /не дай си Боже/ са негативни за нас, тогава мислим да осиновим две дечица, които да отгледаме и възпитаме с много любов.
Бихте ли осиновили дете
« Отговор #10 -: Януари 20, 2005, 14:12:34 pm »
Гласувах с ДА! Ама наистина, ако няма друга възможност да си имаме собствено, дори и с донорски.

Да ви разкажа за едни мои познати. Женени са от десетина години и нямат дете. Преди около три подадоха документи за осиновяване с условия - да е бебе, да не е от ромски произход.
Та викат ги преди около месец, че им намерили момченце на година и половина и те отишли да подписват вече. Там им казмат, че детето не било на година и половина ами на седем месеца и че имало някакъв проблем с белите дробчета. Те почти просълзени, че ги е огряло казват, че няма проблем, че е със заболяване и в последния момент преди да подпишат има казват, че ромче!!! Те се отказват и губят права за второ гледане през тази агенция. Сега ще пробват наново през друга.

/Съжалявам, ако има някакви неточности в разказа ми, но го знам от второ лице./
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Бихте ли осиновили дете
« Отговор #11 -: Февруари 05, 2005, 17:22:58 pm »
Да. И то съвсем малко бебе, за да не изпусна нищо от майчинството!
*
категорично...
« Отговор #12 -: Март 03, 2005, 14:52:39 pm »
... ДА, даже си мисля, че дори и да имаме две или три наши, като поотраснат, ще им осиновим братче или сестричка! Мисля, че е хубаво да дадеш шанс на едно слънчице!
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Бихте ли осиновили дете
« Отговор #13 -: Март 03, 2005, 16:48:57 pm »
А гледахте ли предаването "Имаш поща"-аз вчера го гледах и бях потресена.Имаше едно момиче на 24г.,което е било осиновено като бебе.Родителите му се развели,когато станала на 2г. и майка и се оженила пак,като от втория брак ,тя родила свое детенце.От този момент,тя напълно изолирала осиновеното детенце и го дала на сестра си тя го гледа,въпреки че и тя имала свое дете.Горкото момиче каза,че се е почувствала употребена от осиновителката си и толкова мъка имаше в очите и.Въпреки всичко,тя им беше благодарна,че са я взели и не е живяла по доможете,беше много щастлива ,че леля и я е отгледала.
   Питам се обаче как са стигнали до това положение осиновителите. :( След като са преживяли мъката от чакането на чудото,решили са се на тази важна стъпка-да вземат детенце,гледали са го как от малко вързопче,се превръща в човек пред очите им,черпили са сили и щастие от него........ и изведнъж майката ражда собствено дете и забравя?!? 8O Честно да ви кажа направо ме дострашава за самата мен-и аз ли мога да се превърна в такова чудовище,дали мога да стигна дотам-не ми се вярва,но и тази майка сигурно е мислела,че не би го направила,а ето...Изобщо от снощи ми е много криво и си мисля-"Боже ,дано каквото и да става,да запаря човечността си и да бъда добра" :cry:
<br />
*
Бихте ли осиновили дете
« Отговор #14 -: Март 03, 2005, 17:52:51 pm »
Споко Зори, никога няма да се превърнеш в нещо такова. Има големи егоисти, но ти не си от тях. Нали гледаме по новините, че има и хора, които проявяват много по-голяма жестокост към децата си ...

И аз гледах предаването и ми стана много мъчно за момичето. А беше много симпатично и добро. Намерила е майка в лицето на своята леля - според мен тя е нейната МАЙКА. Не знам дали не е имала пък много голям късмет да я осинови точно сестра й :)
*

    mama

Бихте ли осиновили дете
« Отговор #15 -: Юни 16, 2005, 11:18:27 am »
Да.Имам син на 2 години и 3 месеца.Имах тежка бременност,изпълнена с много страхове,породени от предишна,завършила меко казано трагично.И понеже имам здравословни проблеми/с щитовидната жлеза/,а не искам детето ми да остава само,имам желание да си осиновим още едно дете.В момента още не е настъпил момента, но си мисля,че рано или късно,след като го искаме,ще го направим.Какво по-хубаво от това да промениш съдбата на едно изоставено дете!
*
Бихте ли осиновили дете
« Отговор #16 -: Юни 16, 2005, 15:17:19 pm »
Аз също бих си осиновила. Усещам, че в себе си имам повече любов. Щом не става със собсвено детенце, защо да не даря любовта си на едно малко човече което се нуждае от нея. Опитите не могат да продължават до края на живота ми, но пък с това борбата за собствено няма да престане.
Бихте ли осиновили дете
« Отговор #17 -: Юни 17, 2005, 09:17:25 am »
Абсолютно съм сигурна, че ако не мога да имам мое дете ще си осиновя, само ме притеснява тъпата процедура, която протължава с години.
Как може да искаш да помогнеш и пак да те спират някакви си бюрократи.
Аз незнам и какви са точно условията и не знам ако случайно ми се наложи ние нямаме наш апартамент, а може би тове едно от условията!
Не знам за условията, но знам, че след всички опити да имаме свое, ако не стане ще си осиновя дете, ако имам финансовата възможност даже две деца. Обожавам децата, готова съм на всичко за да имам дете.
*

    tara

Бихте ли осиновили дете
« Отговор #18 -: Юни 17, 2005, 10:19:59 am »
as sam sa da.
predi 2 god. si osinovih mom4enze i sega ako imam kasmet ste si osinovia oste edno detenze.
kasano 4esno makite i problemite s koito se sblaskah po vreme na opitite da si imam svoe ne mi donesoha tova udovolitvorenie kakto moeto mom4enze i sega se pitam saslujavase li si tova in-vitro,sasto sam se ma4ila.ta deteto te pravi mama ne bremenosta.niama tvoe i 4usdo dete.as daje ne mislia 4e sinat mi e osinoven tolkova mnogo go obi4am i si mu pravia komplimenti sastoto sa men si e moeto nai-nai-krasivoto,umni4koto,dobri4koto.....mom4enze.
osinovenite de4iza sa podarak ot diado gospod tova e nai hubavoto nesto koeto sam polu4ila v tosi jivot!
*

    Sissa

от другата страна
« Отговор #19 -: Юли 31, 2005, 13:51:44 pm »
Аз също съм за осиновяването, ако се наложи. В момента чакам моята първа рожба, но живея с мъжа ми и неговата 15 годишна дъщеря и сме едно щастливо семейство. Въпреки нейните 15 години аз я чувствам близка, като част от моето семейство и няма значение това, че аз не съм нейна майка. Плача и се смея с нея, споделям живота и и тя нейния с мен, така както аз съм живяла с моите родители и всички сме щастливи, а това е най-важното. Искам да кажа на всички, които се страхуват какво ще кажат децата им когато разберат, че са осиновени, че болка ще има, но тя е моментна. Благодарността, че някой те е отгледал и е посветил живота си на тебе без да е длъжен да го прави, че е дал името и любовта си за теб прави връзката между деца и родители много по-силна отколкото при нормалните условия. Казвам това от опит. Аз безкрайно много обичам своите осиновители, благодарна съм им и за мен те са единствени. Моето дете ще носи името на моя баща, като знак за дълбокото ми уважение и признателност. За  радост, никое дете не помни раждането си, така, че не може да страда от това. Смятам, че болката остава само в майката, но дългите години на любов и грижи заличават това. Няма гаранция, че собствената ти кръв и плът ще е това, което искаш и за съжаление примери в това отношение има много.