0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Висок прогестерон
« -: Май 29, 2005, 14:00:14 pm »
Здравейте, момичета!

Пиша ви с молба да ми дадете съвет!

В сряда бях на фоликулометрия (19 ден от цикъла) и лекарката видя. че фоликула се е спукал и ми предписа Утрогестан (по 2 перли вечер вагинално в продължение на 15 дни). Само че след това на 20 ден от цикъла (в четвъртък) си пуснах изследване за прогестерон и резултатите са 109.8 nmol/l при референтни стойности за лабораторията 10.62 - 81.28 за лутеална фаза. Вижда се, че е висок.

Според вас дали трябва да продължа приема на Утрогестана или да го спра? С лекарката се разбрахме да се видим, като евентуално ми дойде М. А ако дойде, ще правя и другите хормонални изследвания. Плюс нова спермограма, естествено, защото при нас проблемът е мъжки фактор.

Ще ви бъда благодарна, ако ми дадете някакъв съвет.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Висок прогестерон
« Отговор #1 -: Май 30, 2005, 09:32:49 am »
Утрогестанът е прогестерон. Трябва да си изследваш хормоните  без прием на лекарства. Тогава ще мислиш.
Висок прогестерон
« Отговор #2 -: Май 30, 2005, 09:49:00 am »
Знам, че Утрогестана е прогестерон. Въпросът е дали за една вечер прием на вагинални таблети утрогестан могат да повлияят на резултатите от изследванията за прогестерон?

Лекарката знаеше, че на следващият ден ще си правя такива изследвания и въпреки това ми предписа утрогестана.... Все пак тя ми е назначила хормоналните изследвания.....
Висок прогестерон
« Отговор #3 -: Май 30, 2005, 10:49:27 am »
Не се притеснявай - няма лошо, че е висок - така увеличаваш шансовете за задържане, ако има оплождане
Матей - 1.04.2006 г
Висок прогестерон
« Отговор #4 -: Май 30, 2005, 10:56:15 am »
Благодаря ти, venus_melena, успокои ме. А пък аз винаги съм се притеснявала, че ми е нисък и, че не мога да задържам...

Сега, ако ми дойде М-то, което предполагам, че ще стане, ще отида да си направя и останалите хормонални изследвания и пак си тръгвам на фоликулометрия...

И така, докато стане.......

А вие как се чувствате, момичета???  :D
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
Re: Висок прогестерон
« Отговор #5 -: Октомври 20, 2008, 20:12:55 pm »
Нуждая се от побутване на тази стара, стара тема!!!
Хронологията е следната: на 11 и 12-ти ден + ову тестове. Снощи- на 19-ти ден-  късно вечерта зацапване! :( Днес, все пак правя прогестерона и резултата  е 76,1 nmol/l при референтни граници 16,4-59,0! Днес до към обед зацапването спря- до кога незнам...Толкова се сдухах/заради зацапването/! Мога ли да вярвам на резултата и какво значи завишеният прогестерон!? Да вметна, че повече от 2 месеца не съм вземала дуфастон, или друг прогестеронов препарат!
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
« Отговор #6 -: Октомври 21, 2008, 06:56:47 am »
Нуждая се от побутване на тази стара, стара тема!!!
Хронологията е следната: на 11 и 12-ти ден + ову тестове. Снощи- на 19-ти ден-  късно вечерта зацапване! :( Днес, все пак правя прогестерона и резултата  е 76,1 nmol/l при референтни граници 16,4-59,0! Днес до към обед зацапването спря- до кога незнам...Толкова се сдухах/заради зацапването/! Мога ли да вярвам на резултата и какво значи завишеният прогестерон!? Да вметна, че повече от 2 месеца не съм вземала дуфастон, или друг прогестеронов препарат!
Зацапване , причинено от имплантация! това е според мен и ти го пожелавам от сърце! Високия прогестерон може да е добър признак в този случай!
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #7 -: Октомври 21, 2008, 19:02:45 pm »
Ех, прекрасно предположение,Fatalwoman, но за съжаление е почти невъзможно през този месец! :( Виж графиката ми, половинката ми през повечето време беше на път иии....
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
« Отговор #8 -: Октомври 21, 2008, 19:50:43 pm »
Ех, прекрасно предположение,Fatalwoman, но за съжаление е почти невъзможно през този месец! :( Виж графиката ми, половинката ми през повечето време беше на път иии....

Е, все пак овуто не е в деня на положителния тест , а от 12 до 48 часа след него. :goodluck: