0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте!
Някой да знае повече или да е опитвал импулсна терапия за лечение на Хашимото? Писаното в сайта www.thyroid-bg.com е много интригуващо (особено това, че е възможно връщането на високите стойности на антителата в нормални рамки), но бих искала да знам и мнения на пациенти, ако има такива.Поздрави и късмет на всички!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Импулсна терапия лекува тиреоидит на Хашимото?
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2007, 14:40:27 pm »
Аз лично трудно бих повярвала на хора, които са изписали толкова глупости в "Често задавани въпроси". Но дано се включат и хора, преминали през самата процедура.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #2 -: Февруари 27, 2007, 14:55:57 pm »
Благодаря за бързата реакция, Мели!
Не съм специалист и не зная кое точно са "глупости" в "Често задавани въпроси" - твърде е вероятно да си права. Досега обаче въпреки многото ровене за информация и консултации със специалист не съм получила категорично становище и съвет какво да правя, за да увелича шансовете си за забременяване - само ми е ясно, че е много трудно с ТАТ над 500 (референтни под 115) и МАТ над 80 (реф. до 34), за което лекарят каза "Ами това е положението, няма как да се свалят!".
И аз обаче се надявам да се обади някой, който е минал през това.

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #3 -: Февруари 27, 2007, 15:29:52 pm »
кой точно лекар ти каза това. ние имаме случай в зачатие на момиче с хашимото, което забременя (и в последствие роди естествено :D) на 5-я месец след откриването на проблема (хашимото) и започване на лечение. това се случи при д-р тодорова. горещо ти препоръчвам да направиш и с нея консултация.
за импулсната терапия...може и да работи. аз лично не посмях да я пробвам. звънях им...не ми хареса че нямат стационарен тел (тогава нямаха, сега виждам че имат вече), нямат обявен адрес на сайта...бе нещо ми намирисва цялата работа.
във форумите на all.bg една жена твърди че я е направила, чувства се чудесно и има подобрения...кой не верва, да провери. и все пак въпросната жена е прехвърлила 40 и има дъщеря зад гърба си (пак според собствените й твърдения...)
аз за себе си реших - това за мен е глупост голяма. не мога да си позволя за опитам и да сгреша. твоето решение си е твоя работа, последствията от решението ти също

пп наистина се съмнявам някой с хашимото да е питал вредни ли са микровълновата и зелето...че и често при това :lol: (това е от често задаваните им въпроси)
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #4 -: Февруари 27, 2007, 15:35:31 pm »
Но дано се включат и хора, преминали през самата процедура.

А дали има въобще такива хора минали Импулсната терапия. Незнам малко странна ми се вижда такава терапия и веднага се сещам за баща ми. Той имаше доста заоблявание в следствие на лъчетерапия с гама лъчи на онкологично заболяване. Една от болестите му беше исхемична болест на сърцето и го водихме къде ли не. Когато човек стигне отчаянието започва да вярва на врели некипели, та заведохме го при някакъв псевдо доктор да пробваме подобна на тази Импулсна терапия. Пълни глупости, даже според апаратурата той трябваше да не из между живите тогава. Така аз невярвам на такъв род биолечение, а все още няма достатъчно факти и доказателства как точно действа и дали въобще действа.  
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #5 -: Февруари 27, 2007, 15:44:00 pm »
За импулсната терапия - не знам дали аз бих се подложила на подобно нещо.
Една моя колежка ходи на такава, някаква диета прави-без кафе, без зеле, всяка сутрин овесени ядки, 2 пъти в седмицата риба, пи някакви водорасли и според нея всичко се е оправивило от това лечение. Имаше диагноза "Миниеров синдром" или нещо подобно и този лекар с импулсната терапия й казал, че е от щитовидната жлеза. Сега ходи наляво и надясно и обянява, как в "чантата си нямала хапчета за глава".
Аз малко не й вярвам на тази ми колежка, но нейните думи са,че й препоръчвали операция, а с тази терапия я е избягнала.
Това е само за статистиката, аз лично нямам мнение по въпроса.
*
« Отговор #6 -: Февруари 27, 2007, 20:32:49 pm »
Благодаря ви, момичета, които ми отговорихте. Явно е доста противоречива тема.
За коя точно д-р Тодорова става дума (ако не греша, Лили я препоръча) и знаете ли как да се стигне до нея? Ще бъда благодарна, ако ми дадете някаква информация - определено бих отишла на консултация.
Поздрави на всички!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #7 -: Февруари 27, 2007, 23:23:15 pm »
катя тодорова. на 952 36 00 можеш да си запишеш час. като се обадиш ще ти обяснят къде точно се намират. това е мц гунев (ако не се лъжа) и трябва да кажеш че искаш час за тодорова. носи си всички изследвания които се правила до сега. успех.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!