0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Фоликулометрия във Варна при кого
« -: Февруари 26, 2007, 15:06:01 pm »
При кого във Варна мога да си направя фоликулометрия и какви са цените
*
Re: Фоликулометрия във Варна при кого
« Отговор #1 -: Февруари 26, 2007, 15:13:22 pm »
Майчин Дом-цената е 40лв.
« Отговор #2 -: Февруари 26, 2007, 15:23:55 pm »
Няма ли някакво друго надеждно място. 40 лв. много ми се струва като цена. Все пак поне 3 пъти в месеца трябва да се ходи.
*
« Отговор #3 -: Февруари 26, 2007, 15:28:25 pm »
Аз ходех по веднъж на месец на 10 ден от цикъла след стимулация с Клостилбегит.Незнам защо те викат по 3 пъти на месец.
*

dushka

« Отговор #4 -: Февруари 26, 2007, 15:52:34 pm »
През ноември миналата година обколих доста места за да реша, къде да си правя фоликуметрията. Одобрих само един лекар, за който тук прочетох и някой не толкова ласкави изказвания. Предния месец той ми прави стимулация с Клостил и фоликуметрия. Това е д-р Давидков, цена 50 лв., но ми направи отстъпка. Аз лично съм доволна от отношението, техниката и заключенията. Успех!
« Отговор #5 -: Февруари 26, 2007, 15:54:06 pm »
Аз ходех по веднъж на месец на 10 ден от цикъла след стимулация с Клостилбегит.Незнам защо те викат по 3 пъти на месец.
А аз не знам как с едно ходене се разбира растат ли фоликулите, до колко растат и дали се пукат  :? Точно това е идеята на ФМ .
*
« Отговор #6 -: Февруари 26, 2007, 16:00:05 pm »
Тя за това е 40лв фоликулометрията там, защото после и един боб ти хвърлят, за да се знае как ще се развият нещата  :D
*
« Отговор #7 -: Февруари 26, 2007, 16:19:33 pm »
Честно да си кажа аз от форума разбрах че се прави няколко пъти в месеца.Правена ми е 4 или 5 пъти но само по един път на месец и след това ми слагат Прегнила.Така или иначе повече нямам намерения да ходя по доктори поне за сега-давам си почивка и каквото стане.
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #8 -: Февруари 26, 2007, 17:18:23 pm »
Аз в момента правя при д-р Александров. На първи изследван МЦ сме и за сега планираме 3 прегледа - 2 са зад мен вече. При него цената е по 20 лв. на преглед, но пък си заслужава - и в 2-та му кабинета техниката е мн. добра, да не говорим за него  :).
Мога, стига да искам.
« Отговор #9 -: Февруари 26, 2007, 17:48:49 pm »
ООО мерси за инфото Жужка. Ето къде ще отида.
*
« Отговор #10 -: Февруари 26, 2007, 18:59:23 pm »
я и аз да се инаформирам малко.фоликуметрия не се ли прави няколко пъти месечно?от 1 преглед може ли да се рабере изобщо нещо?аз си мислех, че от 7-8 до към 14-15 ден през ден.на всяко ходене ли е 40 лева?че тя златна ще ми излезе тая фоликуметрия бе!извинете ме, ама не съм правила все още, а сигурно ще правя, та затова питам!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #11 -: Февруари 26, 2007, 19:02:16 pm »
Варна е голям град, толкова ли няма кой да направи фоликулометрия по касата?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #12 -: Февруари 26, 2007, 19:12:40 pm »
Фоликулометрията поема ли се от Здравна каса?

Направлението може ли да важи за 2-3 прегледа, колкото продължава обикновено една фоликулометрия?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #13 -: Февруари 26, 2007, 19:17:54 pm »
Да, поема се от касата. Точно така се поема - един първичен и 2 вторични прегледа, на които дава право 1 направление в рамките на 30 дни.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #14 -: Февруари 26, 2007, 19:19:20 pm »
В "Майчин дом" има различни лекари и различни цени. Аз съм посетила трима и ми вземат по 20 - 25 лв. на преглед с вагинален ехограф. Друг е въпросът, че не са специалисти по стерилитет, но тъй като не можах да се вредя при такъв специалист, продължавам да ходя там :(
*
« Отговор #15 -: Февруари 26, 2007, 22:24:05 pm »
Напълно съм съгласна -в Майчин Дом няма точно фиксирани цени.Там всеки доктор си взима различно-имат си отделни ценоразписи.Относно ЗК има 2или3 лекари които приемат с направления но до колкото знам те са гинеколози а не специалисти по стерилитет.
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #16 -: Февруари 26, 2007, 22:48:36 pm »
Мели, може и да е смешно, но във Варна не навсякъде има добра техника. А и аз предпочитам във всеки случай да съм си при моя д-р.
За нищо, Стели ;)
« Последна редакция: Февруари 26, 2007, 22:56:53 pm от Жужка »
Мога, стига да искам.
« Отговор #17 -: Февруари 26, 2007, 22:59:23 pm »
Прегледите трябва да са минимум два, един има ли фоликули и друг спукали ли са се, хубаво е и трети, как нарастват, Пими вземи да си смениш специалиста, при стимулация прегледите са повече от 3, като първи я е има ли кисти по-големи от 11 мм, ако има стимулацията се отлага, той се прави в първите дни от цикъла.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #18 -: Февруари 26, 2007, 23:01:24 pm »
Мели, може и да е смешно, но във Варна не навсякъде има добра техника.

Жужка, то даже не е смешно, ами си е направо тъжно ...

Димитър Кудоглу
*

dushka

« Отговор #19 -: Февруари 27, 2007, 10:06:39 am »
Мели, наистина е тъжно за нашия град, и в други постинги писах, че три годи не намерих лекар, а камоли специалист по стерилитет, който да се ангажира с пациента. Извинете ме за израза, но в един момент се чувствах като 50 или 30 лева, които влизат в кабинета.Посетих най-накрая специалист в София и вярвайте отношението е друго и там ми взеха парички, но усетих загриженост и ми бе поставена диагноза. Съжелявам за дългия постинг.