0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
Re: Хламидия - да не остана назад...
« Отговор #20 -: Март 07, 2007, 13:14:01 pm »
Явно пак ще трябва да си самоназначаваме
изследвания. 8O
Все пак тялото си е мое.
*

maggi4ka

• 440
  • Няма невъзможни мечти....
« Отговор #21 -: Март 08, 2007, 01:37:51 am »
Denis първия път ни пуснаха и двете. IgG беше 22 единици при норма 9-11, а  IgA беше 3 единици пак при норма 9-11. Тогава не разбрах за кво беше тва лечение???? Не че сега съм разбрала де...Сега пуснахме контролата ама закво ми назначиха само IgG сигурно и те не знаят. Пак е положително. Сега обаче ги правих в друга лаборатория, щот нямах възможност и време да ида до София. тук обаче явно по някъв друг метод изследват, знам ли? Дават ми норма <1:16 и наличие 1:256!!! И то само IgG.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #22 -: Март 08, 2007, 07:55:29 am »
Denis първия път ни пуснаха и двете. IgG беше 22 единици при норма 9-11, а  IgA беше 3 единици пак при норма 9-11. Тогава не разбрах за кво беше тва лечение???? Не че сега съм разбрала де...Сега пуснахме контролата ама закво ми назначиха само IgG сигурно и те не знаят. Пак е положително. Сега обаче ги правих в друга лаборатория, щот нямах възможност и време да ида до София. тук обаче явно по някъв друг метод изследват, знам ли? Дават ми норма <1:16 и наличие 1:256!!! И то само IgG.
Първото изследване показва, че си имала възпаление причинено от хламидия и тъй като не си провела лечение тогава / възпал. процес при нея може да протича безсимптомно/- трябва да го проведеш, нищо че тялото се е преборило с патогена.
Хламидията има способността да се 'крие в клетките' и при определени условия пак да се развие.
Антибиотичното лечение ти гарантира унищожаване на хламидията.
Немога да съпоставя двата резултата на Иг.Г .
Ако Иг.Г намалява всичко е наред.
Този имуноглогулин намалява много бавно - това може да продължи и година-две.
Това са просто антитела,т.н имунен отговор - които показват че е имало възпаление.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

maggi4ka

• 440
« Отговор #23 -: Март 08, 2007, 16:53:45 pm »
Denis проведохме лечение миличка още веднага. Пих 10 дни азатрил, вибромицин и 3 глобулки микомакс. Та ми беше чудно, че и сега има завишение, ама май тва е нормално щом стойностите спадат бавничко.Мерси за отговорчето.  :balk_5:

*
« Отговор #24 -: Март 08, 2007, 19:06:12 pm »
Магичка,разсъжденията са ти много правилни ,поне според мен.Не съм доктор и нямам претенции да съм много компетентна ,но IgG наистина показва антитела за отминала инфекция и е нормално да е със завишени стойности.Ако IgA,IgM са високи,тогава гълтай хапове.И за какво се мъчите с Дотур и разни други Доксициклини?Ние се справихме с хламидиите с 4 хапчета Сумамед.Вярно, че е 80лв за двамата ,но поне няма да плащаш с месеци за прегледи на докторите и да те прехвърлят ,ту в аптеката ,ту в лабораторията.Успех и честит празник на всички!
*

maggi4ka

• 440
« Отговор #25 -: Март 20, 2007, 03:44:18 am »
Пак съм тук! Понеже съм си от нетърпеливите и си пуснах още едни изследвания. Разходих се до Софето и сега съм от една страна мааааалко по-спокойна защото излезе, че IgG намалява, което е ОК. Обачееееее - запушена дясна тръба. Въпросът е ДАЛИ? Мнооого ме болеше и доктора каза, че има вероятност тръбата да е направила спазъм, така че ще се наложи да повторим изследването. А дотогава  :balk_160: