0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Indiana

малка матка
« -: Февруари 24, 2007, 14:53:34 pm »
Здравейте,
нова съм в този форум, доста четох преди и аз да напиша нещо, надявам се да не съм объркала нещо.  :?
Преди 2 седмици ходих на гинеколог (имах проблем с косъм на свивката на крака горе, който не можеше да избие и беше започнал да се подува-но както и да е за това-вече всичко е ок), при гинекологичния преглед, който ми направи ми каза, че имам малка матка или т.нар. детска матка. Попитах дали има някакъв проблем в това (т.к. нито един път когато съм ходила преди това на гинелог не са ми казвали, че матката ми е малка). Каза, че това не е проблем, нормално било. Но мен ме притесни. Бих искала някоя от Вас да ми каже дали се е сблъскала с това и дали има проблем при забременяване или износване на полода. Много благодаря предварително!  :) :) :)
Re: малка матка
« Отговор #1 -: Февруари 24, 2007, 16:05:19 pm »
Не се притеснявай Индиана, доколкото знам и съм чела в интернет дори и наистина да ти е малка матката то тя е орган, който при бременност се разтяга много и не е проблем. Пусни в търсачката малка матка и прочети.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #2 -: Февруари 24, 2007, 16:20:01 pm »
и на мен така ми казваха,а на лапароскопията се оказа,4е е съвсем нормална.
<br />
*
« Отговор #3 -: Февруари 24, 2007, 17:03:43 pm »
Не се притеснявай. И на мен една гинеколожка така ми каза, но после като съм питала другите гинеколози се оказа, че не така. Според мен поискай и друго мнение. Но и дори да е не е фатално.
*
« Отговор #4 -: Февруари 24, 2007, 18:22:00 pm »
Пък според мен - поискай снимка с отбелязани размерите на матката. Това е субективно "малка". Щом най-накрая е казал, че е нормано, явно не ти е недоразвита.
« Отговор #5 -: Февруари 24, 2007, 22:49:27 pm »
Дано не греша, но ако наистина става въпрос за малка, т.е. недоразвита матка, може да имаш проблеми с износването. Питай Мели и  не се предоверявай на квартални гинеколози.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #6 -: Февруари 25, 2007, 08:25:08 am »
Indiana консултирай се и с друг лека!И на мен една гинка преди години ми каза че имам малка матка...........но след  нея  всички други лекари бяха на мнение че е нормална като големина. :D :D :D
« Последна редакция: Февруари 25, 2007, 08:26:45 am от adi »
*
« Отговор #7 -: Февруари 25, 2007, 09:32:28 am »
И на мен моя доктор ми е казвал, че имам малка матка, но според него това изобщо не е повод за притеснение.
« Отговор #8 -: Февруари 25, 2007, 19:30:27 pm »
Много Ви благодаря момичета!!!  :D Лекарката не каза, че това е проблем или че е недоразвита, а просто била по-малка от на повечето жени, каза също че нямало проблем със забременявана или износване на плода, но аз реших да попитам все пак, защото досега никой друг доктор не ми го беше казвал. Много благодаря за бързите отговори!!!  :D :D :D
Желая Ви само хубави работи да Ви се случват!!!!