Здравей Кокоди! И ние имаме подобен проблем. Само с няколко хиляди сперматозойди сме, диагноза олигоастенозооспермия. Високи нива на лх и фсх, нисък тестостерон при услпвие , че мъжа ми си има всичките мъжествени белези. Изследвахме и инхибин който се оказа <10. Доктора каза, че при този резултат няма смисъл от лечение нищо не можело да помогне, да минаваме направо на икси. Единственото генетично изследване което ни каза (д-р Георгиева) да направиме е кариотип който си излезе нормален. Всичките тези синдром на.... дето Дивиа ги споменава никой не ни е казвал за тях и аз за пръв път чувам за тях, дори и делеция на y хромозома не са ни изледвали. Ето скоро мина и поредното ни неуспешно 3-то икси, но изследванията който правим са изцяло насочени към жената, но за щастие при мен нищо не намират, като изключим пролактинома, който казват , че не пречи като хормоните са ми в норма. При наличието на тежък мъжки фактор те продължават да ме гледат МЕН под микроскоп вече няма изследване което не съм направила, а на мъжа ми нищо...а ето бебето 3-ти път не става...
Кокоди единственото нещо което мога да ти каза за този хормон е, че ако е нисък това е лошо и непоправимо. :|Пожелавам ти при вас всичко да наред! Успех!