0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хламидия
« -: Февруари 23, 2007, 15:02:39 pm »
Здравейте!

Аз съм новорегистриран член на този форум, но виждам че тук се обсъжда много широк спектър от въпроси и проблеми и се надявам да намеря отговори на някои мои въпроси.

Конкретния ми въпрос е свързан с хламидията.

Във връзка с опитите ни за забременяване, със съпруга ми бяхме подложени на тест за хламидия. За мое най-голямо учудване се оказа, че аз съм с положителни резултати, а той с отрицателни. Недоумението ми идва от факта, че съпругът ми е единственият партньор от който бих могла да се заразя. Убедена съм в това на 100 %.
Изчетох доста материали из интернет по темата и това съвсем ме обърка. Там пише, че това е болест която се придава основно по полов път или при раждане от майката на детето.

Кажете ми моля Ви, има ли други начини за предаване?
Възможно ли е някой гинеколог да ме е заразил, например при преглед; или заразяването да е станало от къпане в басейн или от други обществени места (каквито аз обичайно избягвам)?
Възможно ли е резултатите по някаква причина да не са верни?(правиха ни PCR тест)
Възможно ли е съпругът ми да е бил болен , но тъй като в последните 5-6 месеца му се наложи да пие широкоспектърни антибиотици по други поводи да се е излекувал с тях?

Знам че в момента най-важното е да се излекувам и вече пия антибиотици, но все пак за мен е важно да получа отговор на въпроса как съм се заразила.

Надявам се, че ще получа компетентни отговори от вас, за което предварително благодаря.
Re: Хламидия
« Отговор #1 -: Февруари 23, 2007, 15:55:22 pm »
Здравей Оливия! Дано не се задържаш в този форум. А относно хламидията моят случай е абсолютно същия като твоя. Аз имам ,той не. Аз съм 100% сигурна в себе си . Моят лекар каза , че се предава само по полов път. Според моя лекар най-вероятно и мъжът ми е имал, но при прием на някакъв антибиотик /лекувайки нещо друго/ се е излекувал. И аз изчетох всичко , което открих по този въпрос. Честно казано не намерих еднозначен отговор кой е най-надеждния тест за откриване на хламидията.
« Отговор #2 -: Февруари 23, 2007, 16:02:05 pm »
Добре, поне взаимно се успокоихме, че не сме изолиран случаи, ако това може да бъде някаква форма на утеха. :?
*
« Отговор #3 -: Февруари 23, 2007, 16:33:35 pm »
Виждам, че си нов потребител, затова моят съвет е да се поразровиш с търсачката за други подобни теми-за съжаление има много такива. След като сте правили ДНК тест, за да разбереш дали мъжа ти някога се е сблъсквал с хламидията, след което я е излекувал с антибиотици е добре да си направи и кръвен тест, за да се уточни дали е имал стара инфекция (IgG). Не посети ли гинеколог с резултатите за да те посъветва какво да предприемеш и как да се лекуваш? Упсех!
*
« Отговор #4 -: Февруари 23, 2007, 17:56:20 pm »
Не сте сами момичета. Аз пуснах темата "Ужас! Хламидия!". И аз съм сигурна и в себе си, и в съпруга си. Имаме моногамна връзка. Единствената причина, която виждам, е гинекологичния ми преглед, защото басейни не влизам. Женени сме от 11 години. Имала съм от 2000г. до сега две изследвания за хламидия. И двете бяха отрицателни. Третото се оказа положилно. И аз бях не по-малко потресена от вас. 

« Отговор #5 -: Март 13, 2007, 13:18:49 pm »
Здравейте!

Отново бих искала да попитам няколко неща за хламидията.

Изпих си антибиотика, който ми бяха предписали. В събота изтича двуседмичния период, след който трябва да ми бъдат направени контролни тестове. Но аз нали съм си нетърпелива бих искала да попитам следните неща:

1.   Ако след лечението вече няма наличие на хламиди, това означава ли че съм излекувана, и че ако това е била причината за невъзможността за забременяване, то вече не би трябвало да имам проблем?

2.   Ако съм имала някакви сраствания вследствие на хламидията, те повлияват ли се от антибиотиците или е необходима механична намеса за отстраняването им?

Предварително благодаря за всички отговори, които ще получа.

Оливия
*
« Отговор #6 -: Март 13, 2007, 15:03:11 pm »
И аз имах хламидия и аз съм 100 % сигурна че не е по-полов път придобита ;) Съмнявам се или от басейн или от гинекологичен преглед, че за 2-3 месеца, посетих точно три гинеколога, а да не говорим че и кюретаж (ужким пих антибиотик след това)

Оливия ако резултатите излезнат отрицателни, това означава че си излекувана и ако това е била пречката за незабременяване, то тя вече е премахната.
Ако обаче е имало сраствания след хламидията, то те не могат да бъдат отстранени с антибиотиците които си взимала. За съжаление по-сериозните сраствания не могат да бъдат премахвани.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #7 -: Март 13, 2007, 15:21:11 pm »
Таня, благодаря за отговора!

А можеш ли да ми кажеш как се установяват срастванията. При преглед на видеозон виждат ли се? Или е необходимо да се правят специални процедури за установяването им?
*
« Отговор #8 -: Март 13, 2007, 15:42:30 pm »
Таня, благодаря за отговора!

А можеш ли да ми кажеш как се установяват срастванията. При преглед на видеозон виждат ли се? Или е необходимо да се правят специални процедури за установяването им?

Не, за съжаление не може на преглед с видозон да се установи дали са проходими или не тръбите.

Това става единственно и само със специални изследвания - цветна снимка, хидротубаия или лапароскопия.

Ако само има съмнения за запушени тръби се прави цветна снимка или хидротубация, като се препоръчва хидротубация, като по-щадящ метод за организма.

Ако е необходимо да се провери и маточната кухина, яйчниците и т.н. е най-добре да са направи лапароскопия - това е безкръвна операция, но все пак си е операция.

Ако някой лекар ти погледне само на видозон и ти каже, че тръбите ти са наред - бягай надалеч. Това е невъзможно, за съжаление.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #9 -: Март 13, 2007, 15:54:47 pm »
Таня,

това означава ли, че след като съм имала хламидия (незнайно колко време) е задължително да ми се направи някое от споменатите изследвания, за да се отхвърли/потвърди запушване на тръбите?

Можеш ли с по 2-3 думи да ми опишеш какво представлява всяка от тези манипулации?

Иначе за сега съм доволна от гинеколожката си. Много системно и методично започна да прави изследвания и на мен и на съпруга ми. Надявам се, че в крайна сметка всичко ще приключи благополучно.
*
« Отговор #10 -: Март 13, 2007, 16:19:56 pm »
Според мен след прекарана хламидия е добре да се направи проверка за проходимостта на тръбите. А и в нашите случаи наиситна не се знае от кога си я „влачим” тази гадна хламидия .... :(

И аз съм на този етап, на 8.03 потвърдихме че хламидията сме я излекували :) Следващата стъпка и при нас е проверка на тръбите.

Ето ти няколко линка да прочетеш за тези изследвания:

За цветната снимка и лапароскопията
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=793&Itemid=42
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=695&Itemid=15
за лапароскопията http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=474&Itemid=17 

за хидротубацията
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=557&Itemid=17

Разгледай раздела „Библиотека” към този сайт. Има много полезна информация.

*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #11 -: Март 23, 2007, 15:27:23 pm »
И аз да се включа за тия гадинки.И на мен ми откриха скоро.И при нас АЗ имам а МОЯ не.По точно моя е имал стара инфекция.Август 2006 правих тогава-отрицателен,сега положителен.Имаме монотонна връзка сигурна съм в него както и в мен.Недоумявам от къде е дошла.Скоро съм на контролен,дано да е NEGATIVE
« Отговор #12 -: Юни 24, 2007, 09:05:55 am »
Момичета, моля ви да погледнете тези резултати и да ми помогнете при тълкуването:

IgG- 18.3 VE
IgA- 1.1 COI

Изследванията са правени в "Писанец".
Според вас имам ли хламидия или не? Изследването е 4 месеца след лечение.

« Отговор #13 -: Юни 24, 2007, 09:16:12 am »
Какви са референтните стойности? А ДНК тест правили ли сте?
  09.11.2007
« Отговор #14 -: Юни 24, 2007, 09:58:40 am »
Хламидия Trach.-IgG /ELISA/ 18,3 VЕ (<9- Отр.);(9-11-Сива зона);(>11-Пол.)
Хламидия Trach.- IgA /ELISA/ 1,1 COI <0.9 отр. 0.9 -1.1 сива зона >1.1пол. 
 Това са резултатите ми.Правени са в Писанец.Някой правил ли е там изследване за хламидия и дали може да разчете резултатите ми :(
Май ще се наложи още един курс на лечение.И тези букви какво ли значат:VE, COI ?
Първото изследване за хламидия ми правиха от ваг.секрет-положителен.Но освен в Торакс другаде знаете ли къде правят такова?Навсякъде е чрез кръвен тест.В момента нямам финансовата възможност да отида в Торакс  :?

« Последна редакция: Юни 26, 2007, 20:08:04 pm от elena763 »
*
« Отговор #15 -: Юни 24, 2007, 15:52:13 pm »
Здравейте момичета,и аз да се включа към темата.При нас случеят е същия ,аз имах хламидия ,а той не 100% сигорнос и от 2те страни.Говорих с нашите гинеколози и ми казаха ,че вирусът на хламидия си вирее в човешкия организъм но без дапричинява проблеми и при срив на имунната система техния брой може да се увеличи  над допустимите стойности ,което води до самото заболяване.А за кръвния тес защото уж се лекувам ,а стойностите все са (+) попитах микробиоложката ,която ми каза ,че година след лечението ще са такива ,това били само анти тела.Сега едната ми тръба е запушена в следствие на тези гадини.
Дано да не ви подведа но аз така съм разбрала от къде и как са се появили.Ако греша мола поправете ме.
*
« Отговор #16 -: Юни 24, 2007, 16:14:46 pm »
Здравейте!

Аз съм новорегистриран член на този форум, но виждам че тук се обсъжда много широк спектър от въпроси и проблеми и се надявам да намеря отговори на някои мои въпроси.

Конкретния ми въпрос е свързан с хламидията.

Във връзка с опитите ни за забременяване, със съпруга ми бяхме подложени на тест за хламидия. За мое най-голямо учудване се оказа, че аз съм с положителни резултати, а той с отрицателни. Недоумението ми идва от факта, че съпругът ми е единственият партньор от който бих могла да се заразя. Убедена съм в това на 100 %.
Изчетох доста материали из интернет по темата и това съвсем ме обърка. Там пише, че това е болест която се придава основно по полов път или при раждане от майката на детето.

Кажете ми моля Ви, има ли други начини за предаване?
Възможно ли е някой гинеколог да ме е заразил, например при преглед; или заразяването да е станало от къпане в басейн или от други обществени места (каквито аз обичайно избягвам)?
Възможно ли е резултатите по някаква причина да не са верни?(правиха ни PCR тест)
Възможно ли е съпругът ми да е бил болен , но тъй като в последните 5-6 месеца му се наложи да пие широкоспектърни антибиотици по други поводи да се е излекувал с тях?

Знам че в момента най-важното е да се излекувам и вече пия антибиотици, но все пак за мен е важно да получа отговор на въпроса как съм се заразила.

Надявам се, че ще получа компетентни отговори от вас, за което предварително благодаря.

[/qu
Здравей Оливия,
Задължително си направи тест и в др. лаборатория. Когато тръгнахме да търсим причината бебето да не става си направих такъв тест и беше положителен и аз също бях шокирана. И тъй като не ми се вярваше си направих още четири теста в др. лаборатории и всички останали бяха отрицателни. Показах резултатите на доктора и той потвърди,че има вероятност да е лабораторна грешка и отхвърли хламидиите като вероятна причина.
« Отговор #17 -: Юни 24, 2007, 17:03:47 pm »
Ели, за всеки случай направи и ДНК тест, но вероятно наистина ще се наложи втори курс на лечение.  :( Гадините са упорити.
Иначе имаш положителен резултат за стара инфекция, а граничен за остра такава. Но титърът на антителата пада бавно в кръвта, затова за по-сигурен се смята ДНК теста.
  09.11.2007
« Отговор #18 -: Юни 29, 2007, 14:43:50 pm »
Здравейте отскоро съм посетител в този форум и най-накрая се осмелявам да задам и въпросите, които не ми дават покой.
Правих си изследвания за хламидия и се оказа пол Т=1:128 на съпруга ми 1:36
същто така и културален тест за микоплазма М.хоминис отр. У. уреалетикум пол.
Искам да ви питам какво озна4ава уреалетикум и може ли след еднмесе4но ле4ение да няма резултат. Изпихме хиляди антибиотици доксациклин сумамед а сега след контролен преглед и тетрациклин. Това нормално ли е да няма резултат ще ви бъда много благодарна да ме посаветвате дали да продалжавам с този антибиотик  (тетрациклин) за да не се полу4и ефекта лекувам едно развалям друго. Също така моят гинеколог казва 4е след като се излекувам веднага трябва да отида на цветна снимка а от това което про4етох тя е много болезнена и много ме е страх. Искам да ви питам дали веднага трябва отида веднага на снимка или може парво да опитаме за бебе. Благодаря Ви предбарително. 
*
« Отговор #19 -: Юли 07, 2007, 17:02:03 pm »
Мисля че тук е мястото и аз да поитам нещо, но първо накратко - със съпруга ми  авг.2005 решихме че е време за второ/1-то е на 12год./ , но ...нямаше резултат , след точно 1 година опити реших да попитам джипито дали не трябва да се обърна към специалист ,отговора беше че до 2години е нормално и аз се поуспокоих, но смед няколко месеца нещо пак ме зачовърка и отидох при доц... гледа ме на ехограф/триизмерен/ и каза ,че поне видимо всичко е наред, имала съм даже скоро овулация/иначе аз си правих тестове за ову и те бяха полож./ след това - изследване за хламидия , резултата беше + , след лечение - , д-ра каза че това е причината и нищо повече, та като прочетох тези неща тук се питам дали да продължим опитите или пак да ходя да питам да правя ли нещо ..да чакам ли и ако да колко  или не. Мога ли аз да се подложа на цв.сн. или хидротуб. без да имам направление или каквото и да е от някой специалист и къде ще ми препоръчате да се обърна , от Пловдив съм .Дъщеря ни стана от един единствен път и никога не се бях замисляла, че когато ние сме готови за второ могат да възникнат такива проблеми сега вече знам колко невежа и наивна съм била.