Мисля че тук е мястото и аз да поитам нещо, но първо накратко - със съпруга ми авг.2005 решихме че е време за второ/1-то е на 12год./ , но ...нямаше резултат , след точно 1 година опити реших да попитам джипито дали не трябва да се обърна към специалист ,отговора беше че до 2години е нормално и аз се поуспокоих, но смед няколко месеца нещо пак ме зачовърка и отидох при доц... гледа ме на ехограф/триизмерен/ и каза ,че поне видимо всичко е наред, имала съм даже скоро овулация/иначе аз си правих тестове за ову и те бяха полож./ след това - изследване за хламидия , резултата беше + , след лечение - , д-ра каза че това е причината и нищо повече, та като прочетох тези неща тук се питам дали да продължим опитите или пак да ходя да питам да правя ли нещо ..да чакам ли и ако да колко или не. Мога ли аз да се подложа на цв.сн. или хидротуб. без да имам направление или каквото и да е от някой специалист и къде ще ми препоръчате да се обърна , от Пловдив съм .Дъщеря ни стана от един единствен път и никога не се бях замисляла, че когато ние сме готови за второ могат да възникнат такива проблеми сега вече знам колко невежа и наивна съм била.