Каси,
много се радвам да те видя в тази прекрасна тема.
Другите са отговорили, ама да се включа и аз.
За кафеникавото зацапване не се притеснявай. Кафявата кръв е стара, така, че явно не е резултат от нещо, което се случва в момента, пък и след като е малко и вече е спряла и лекарят не намира нищо обезпокоително, значи не заслужава повече внимание. Важното е, че вече си имаш не точица, а плодно сакче, което все пак е голям прогрес!
Хубаво е вече да започнеш с витамините, аз започнах моите от 4 г.с. Ако лекарят не ти е изписал, можеш да си самоизпишеш, все пак те са за бременни и имат сходен състав и количество витамини и според мен няма значение точно от кой вид взимаш. Можеш да погледнеш назад в темата какви пием и да си избереш (моите са с малко гадна миризма, така, че ако имаш гадене не ти ги препоръчвам).
За кръвните изследвания: в ранните седмици наблюдават ЧХГ-то на 72 часа, за да са сигурни, че се удвоява и че бременността върви добре. Сигурна съм, че това вече си го направила, засега друго не ти трябва. След 12 г.с. правят повече кръвни. Има една много хубава статия тука в сайта точно какви и кога се правят. За Даун и др. аномалии правят чак към 14 г.с. Между 18 и 22 г.с. правят ултра звук, за да видят че всички органи са развити и функционират нормално (и за да ти кажат пола), а теста за диабет е чак към 22 г.с. освен, ако нямаш някакъв риск от диабет (болни в семейството, повишена кръвна захар, разни симптоми като неутолима жажда и т.н.)
Разходките са много полезни през цялата бременност, освен ако лекарят ти не прецени друго.
Ами това е. Дано ти е полезно
Лан, 17 г.с. е много рано. И аз тогава усетих пърхане, но по-силни движения започнах да усещам чак след 24 г.с., което при 1-ва бременност е напълно нормално.