0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните
« Отговор #200 -: Март 15, 2007, 12:57:58 pm »
Здравейте,
Аз съм в 16 г. с. и все още ходя при д-р Владимиров. Бих искала да попитам другите негови пациентки, които са в по напреднала бременност от мен, дали той им е препоръчал лекар за самото раждане и ако да кой и в коя болница?  Понеже е още рано и не сме го обсъждали досега с доктора, затова се обръщам към Вас.
*

aii

• 386
  • На мама чудото :)
« Отговор #201 -: Март 15, 2007, 13:43:18 pm »
Васи,стискам палци за леко и безпроблемно раждане!
Колкото до първи движения, аз ги усетих 18 г.с.,но пак е индивидуално за всеки.
*
« Отговор #202 -: Март 15, 2007, 13:45:29 pm »
Wassilena, и от мен стиснати палци за едно бързо и леко раждане!
« Отговор #203 -: Март 15, 2007, 13:54:04 pm »
Ма Васке, айде раждай вече, че се схванах да стискам бе. Ааааа то това твойто никъде го няма. :bighug: :bighug: :bighug:
« Отговор #204 -: Март 15, 2007, 13:54:52 pm »
Здравейте!Въпроса ми сигурно е тъп и ще ви подразни,за което се извинявам,но се притеснявам да не би от незнание да допусна грешки.В 15-16 седмица нормално ли е да има болки ниско долу,които на моменти могат да се оприличат и на ПМС,на моменти са срязващи,най-вече при промяна положението на тялото.Появява се /почти всеки ден/ усещане за опъване или стягане горе-долу на нивото на яйчниците.Вчера болките бяха цял ден,но има дни когато ги усещам рядко и доста притъпени,а понякога не е болка,а парещо боцкане в областа на корема.Днес прочетох,че такива болки са всъщност контракции и се притесних,защото не съм говорила с лекар и не взимам нищо,което евентуално да ги успокои.За болки в кръста не пиша,защото имам изкривен прешлен,увредени нервни коренчета и дископатия и от години живея с почти непрекъсната болка в тази област.
*
« Отговор #205 -: Март 15, 2007, 15:28:04 pm »
Васи, леко раждане и от мен
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #206 -: Март 15, 2007, 15:38:04 pm »
Васи, и от мен стиснати палци за едно бързо и леко раждане!
*
« Отговор #207 -: Март 15, 2007, 15:45:40 pm »
Васи,
:crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: - и на ръцете, и на краката!
« Отговор #208 -: Март 15, 2007, 18:25:34 pm »
Васи, леко раждане, присъединявам се и аз със стиснатите палци :), хайде, не остана време.

Dji-djo
, нормални са, аз също имах между 14 и 17 седмица, кога по-слаби, кога по-силни, от двете страни, в областта на яйчниците, точно като пробождане и опъване, едновременно с това и в кръста. Лекарката ми, ми предписа магнезии, който и досега вземам. Не са контракции това, При контракциите усещаш как ти се втвърдява матката, става като камък. Но тази екстра идва по-късно, след 20 г. с. обикновено :) Не се притеснявай.
Поздрави

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #209 -: Март 15, 2007, 18:50:56 pm »
Здравейте, момичета. И аз да се впиша вече тук, не е за вярване. :D

Васи, много късмет, мила, и дано всичко мине отлично!! Ще си мисля за теб! И ще ти стискам палци!

Имам няколко въпроса, дано не съм досадна, защото са доста.
 - Днес имах малко кафеникаво зацапване преди прегледа. Док не видя нищо обезпокоително, имам си плодно сакче вече. Но съм много уплашена. Сега нямам нищо притеснително, всичко е ок, само малки болки.
 - Ако бременността се брои от последния МЦ /02.02./трябва утре да вляза в 7-а седмица, така ли е? И как се броят седмиците при ИКСИ оплождане? И в тази връзка опасно ли е това зацапване за тази седмица, което слава богу вече го няма...
 - Кога трябва да си избера гинеколог по Здравната каса, който да ми следи бремеността? Аз ще посещавам моя си д-р Стаменов, но трябва да се водя някъде на женска консултация, нали? Засега мисля да се спря на д-р Папукчиев от 25 поликлиника в Младост. Има ли някой отзиви оттам? Струва ми се любезен и казват, че бил добър лекар. Той ми издаде болничен чрез ЛКК за 30 дни без проблеми.
 - Трябва ли вече да пия витамини, и да обръщам специално внимание на храната.
 - Кога да пусна кръвни изледвания и какви?
 - Полезни ли са разходките в този период?

Благодаря ви, за отговорите, надявам се въпросите ми, да не са много глупави. Следващия петък съм на преглед, и тогава ще разпитам д-р Стаменов, но днес бях много уплашена, и единственото което ме интересуваше е дали все още съм бременна, и като видях че точицата е станала сакче, забравих за всичко останало!
                                             Поздрави: Касси

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #210 -: Март 15, 2007, 18:56:15 pm »
Ма Васке, айде раждай вече, че се схванах да стискам бе. Ааааа то това твойто никъде го няма. :bighug: :bighug: :bighug:
аре ма, остави я да си го износи  :lol:

Васееее :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #211 -: Март 15, 2007, 19:08:29 pm »
Хехе, Евро, нека малко я потормозим и ние :lol: Тя мене ме беше запращала да раждам още в 7ми месец :lol:
Васи, в кръга на майтапа! Късмет и леко раждане!
Каси, аз също имах такова зацапване, при мен също не откриха някакъв проблем. Почивай малко повече сега и вече след следващия преглед може да правиш повече разходки. Не вредят, даже ти помагат. Бременните жени е хубаво да ходят повечко. Даже се препоръчва и спорт, лек, не натоварващ.
Витамини можеш да пиеш - аз не съм спирала фолиевата през цялата си бременност. Това със сигурност пий и може да си избереш някакви витамини за бременни, ако решиш. Въпреки че според моята лекарка - не е нужно. Яж много плодове и зеленчуци и пий повечко течности. За храната - яж каквото ти понася, това, което не ти прави киселини и все пак да е по-здравословна :lol:
За изследванията не мога да ти кажа много, понеже тук всичко си е по каса и те си ми ги правеха даже без да питам. За токсоплазмоза, за шарка са ми направили. След известно време и обременяване с глюкоза за диабет. Поне това се сещам.
Нека и другите момичета да кажат какво са им правили. Пък въпросите ти не са изобщо глупави, а нормални за твоето състояние!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #212 -: Март 15, 2007, 19:15:59 pm »
Гане, много ти благодаря!  :balk_21:

*
« Отговор #213 -: Март 15, 2007, 19:21:30 pm »
Каси, добре си ни дошла темата  :D
А сега по ред на въпросите:

1. Щом док не е видял нищо притеснително значи всичко е ок. Възможно е зацапването да е от някое от волейболистчетата, което се е имплантирало, но не е успяло да се развие. Ама само гадая де. Препоръчвам ти повече лежане и (предполагам вземаш) утрогестан.
2. Щом ззацапването го няма, това е чудесно. И не се притеснявай - аз бях с кръвоизливи, но бебчо е ок. :D
3. За ЖК според мен е рано, освен ако не искаш болничен или направление за изследвания. Но и на мен при препоръчаха Папукчиев, само че Младост 3 ми е далече.
4. Можеш да погледнеш по-нагоре в темата - има кой какви вамини пие. Аз лично ги почнах в 7 г.с.
5. Кръвните изследвания можеш да ги пуснеш преди прегледа при док, за да ги обСъдите.
6. Относно Разходките: Движението даже е препоръчително. Но предвид зацапването, изчакай до следващия преглед, за да се убедиш че всичко е наред.

И най-важното - Страхът и притеснението в тази тема са забранени, защото не ни влияят добре!
*
« Отговор #214 -: Март 15, 2007, 19:23:39 pm »
Милото Каси, добре дошла в тази тема! Да не се притесняваш излишно, ей!
Иначе, седмиците при инвитро/ИКСИ се смятат от деня на трансфера (някъде ги смятат от пункцията) и 38 седмици напред трябва да ти е термина. Но тъй като бременността е 40 гестационни седмици ти към твойта дата ще си прибавиш 2 седмици, за да можеш да си броиш гестационните седмици. Та, все едно последният МЦ ти е бил с 2 седмици преди трансфера. Нали при нормална овулация и цикъл, в идеалния свят, оплождането е станало на 14-ия ден от МЦ. А при нас, специалните, се знае точно кога  :P
Та, с други думи, забрави си за последния МЦ.
Гушки
« Последна редакция: Март 15, 2007, 19:25:11 pm от Bora82 »
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #215 -: Март 15, 2007, 19:59:42 pm »
Какво щях да правя без вас!?  :bighug: Благодаря ви.

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #216 -: Март 15, 2007, 20:05:08 pm »
Касинка , изборът ти за ЖК е много добър - и аз бях при него.Аз се бях записала в 10-та седмица.
<br />
« Отговор #217 -: Март 15, 2007, 21:20:43 pm »
А,Боре,не обърквай Каси.Аз си знам точната дата на овулацията,но никой от лекарите не я признава за нищо.Все искат да им кажа датата на последния МЦ.Съжалявам че не ги излъгах още първия път,защото съм с ранна овулация и сега реално съм в 16 г.с.,а те ме водят 14-15 г.с.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #218 -: Март 15, 2007, 21:33:05 pm »
 :balk_80: :balk_87: а сега де?

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #219 -: Март 15, 2007, 23:17:49 pm »
васи, каси :crossfingers:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!